Περού: Ανακαλύφθηκε τεράστιος αρχαίος υπόγειος λαβύρινθος των Ίνκας

Το Μοναστήρι του Αγίου Δομίνικου του Δομινικανικού Τάγματος στην πόλη Κούσκο του Περού.

Μετά από αιώνες φημών και εικασιών, οι αρχαιολόγοι επιβεβαίωσαν τελικά την ύπαρξη ενός κολοσσιαίου υπόγειου συστήματος σηράγγων κάτω από την περουβιανή πόλη Κούσκο.

Το κρυφό δίκτυο σήραγγας των Ίνκας, γνωστό ως Τσινκάνα, έχει εκτεταμένα υπόγεια περάσματα εκτείνονται σε 1.750 μέτρα και συνδέουν πολλές σημαντικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Ναού του Ήλιου (Coricancha) και του φρουρίου Sacsayhuamán.

Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Οι αρχαιολόγοι Jorge Calero Flores και Mildred Fernández Palomino ηγήθηκαν της ερευνητικής ομάδας που επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτού του αρχαίου δικτύου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Asociación Arqueólogos Perú (@arqueologosdelperu)

Η έρευνα περιλάμβανε διάφορες φάσεις. Στην αρχή, η ομάδα χρησιμοποίησε ήχο για να εντοπίσει υπόγειες δομές, χτυπώντας μια μεταλλική πλάκα κάθε 50 εκατοστά κατά μήκος μιας ύποπτης διαδρομής.

Αυτή η μέθοδος βοήθησε στον εντοπισμό περιοχών με διαφορετική αντήχηση, υποδεικνύοντας την ύπαρξη κούφιων θαλάμων, όπως τούνελ. «Η ένταση του ήχου φανέρωσε τις περιοχές με κούφιες δομές», δήλωσε η ερευνητική ομάδα.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν πιο προηγμένες τεχνολογίες, όπως το ραντάρ διείσδυσης στο έδαφος και ακουστική ανίχνευση, για να χαρτογραφήσουν το σύστημα των σηράγγων με μεγαλύτερη ακρίβεια, αναφέρει το Iflscience.

Αυτά τα ραντάρ εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα για να καταγράψουν εικόνες από το εσωτερικό των σηράγγων, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη του Chinkana και εντοπίζοντας το κύριο τμήμα που συνδέει την Coricancha με το Sacsayhuamán.

Το δίκτυο της σήραγγας Chinkana αποτελείται από μεγάλες τάφρους, επενδεδυμένες με πέτρινους τοίχους και λαξευμένα δοκάρια.

Η αρχαιολόγος Mildred Fernández ανέφερε ότι η ομάδα της σχεδιάζει να εισέλθει στις σήραγγες σύντομα, λέγοντας ότι ενδέχεται να ξεκινήσουν τις ανασκαφές τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Έχουν ήδη υποβάλει αίτημα για άδεια στο Υπουργείο Πολιτισμού και σε άλλους κυβερνητικούς φορείς, προκειμένου να ανοίξουν τρύπες στο Sacsayhuamán και να επαληθεύσουν τις έρευνές τους.

Το Κούσκο, η παλαιά πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας, έχει τεράστια ιστορική σημασία. Η ανακάλυψη του Chinkana ενδέχεται να φωτίσει νέες πτυχές της μηχανικής και του πολεοδομικού σχεδιασμού των Ίνκας.

Η ύπαρξη αυτών των υπόγειων περασμάτων συζητείται εδώ και αιώνες. Στο έργο του «Comentarios Reales de los Incas», ο Garcilaso de la Vega αναφέρει ότι υπόγειοι δρόμοι συνέδεαν το φρούριο Sacsayhuamán και τον ναό της Coricancha.

Ένα αρχαίο ανώνυμο κείμενο περιγράφει: «Πρόκειται για μια πολύ βαθιά σπηλιά που κατασκεύασαν οι βασιλιάδες των Ίνκας, διασχίζει ολόκληρη την πόλη και έχει είσοδο στο φρούριο Sacsayhuamán, κατεβαίνει από το ψηλό μέρος του λόφου και φτάνει στο χαμηλό, κοντά στην ενορία του San Cristóbal και καταλήγει εκεί που είναι τώρα ο Άγιος Δομίνικος».

Η ομάδα συνεχίζει να επιδιώκει την ανακάλυψη και των υπόλοιπων τμημάτων του δικτύου αυτών των σηράγγων.

Related...Μάτσου Πίτσου: Αρχαίο DNA ρίχνει νέο φως στη χαμένη πόλη των ΊνκαςΙερείς των Ίνκας χρησιμοποιούσαν φυσικά αντικαταθλιπτικά για σκοτεινούς σκοπούςΑυτό είναι το ακριβότερο ύφασμα στον κόσμο και το είχαν ανακαλύψει οι Ίνκας
Keywords
Τυχαία Θέματα
Περού, Ανακαλύφθηκε, Ίνκας,perou, anakalyfthike, inkas