Πιλοτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση του ελληνικού πληθυσμού στα Διαπόντια νησιά

Η ενίσχυση του ελληνικού πληθυσμού στα Διαπόντια νησιά, βορειοδυτικά της Κέρκυρας, είναι ο στόχος ενός πιλοτικού προγράμματος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του από την Ερείκουσα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος «το υπουργείο Εθνικής Αμύνης το ελάχιστο που οφείλει να προσφέρει σε όλους τους νησιώτες που φυλούν τις Θερμοπύλες- γιατί η παρουσία στο νησί πληθυσμού, που με δύσκολες συνθήκες μένουν το χειμώνα, έχει να κάνει με την ίδια υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας».


«Αποφασίσαμε πέραν του στρατιωτικού γιατρού που θα έρθει στην Ερείκουσα και θα καλύπτει και το Μαθράκι να εξασφαλίσουμε τα έξοδα διαβίωσης για δυο πολύτεκνες οικογένειες με άνεργους γονείς που θα αποφασίσουν να έρθουν και να μείνουν στο νησί. Σε αυτή την οικονομική κρίση, πάρα πολλές οικογένειες να δουν ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, που δεν είναι η Ελλάδα των μεγάλων πόλεων και της ανεργίας, αλλά μια Ελλάδα που υπάρχει ακόμα το χαμόγελο».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο υπουργός επισκέφθηκε το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο Ερείκουσας, στο οποίο δώρισε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά και δώρα στον εναπομείναντα μικρό μαθητή και τη δασκάλα του σχολείου.

«Στόχος είναι να βοηθήσουμε να διατηρηθούν τα ελληνικά σχολεία με την ελληνική σημαία, να γυρίσουν πίσω οι οικογένειες οι ελληνικές», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Καμμένος. Στέλνοντας το μήνυμα από τα Διαπόντια νησιά ότι η εθνική κυριαρχία της χώρας βεβαίως και διαφυλάσσεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, αλλά όχι μόνο από αυτές. Η παρουσία των ακριτών μας στα νησιά είναι ένα εθνικό έργο, είναι ένα έργο διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, επισήμανε ο υπουργός Άμυνας.

Μετά την Ερείκουσα ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε και το νησί των Οθωνών.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα