Πλέον μπορείτε να πάτε στου Ψυρρή και να τα κάνετε όλα ΛΙΜΠΑ

«Άντε μη τα σπάσω όλα καμιά ώρα εδώ μέσα».

Πάρτε ένα λεπτό και σκεφτείτε πόσες φορές έχετε πει την παραπάνω φράση, πάνω στα νεύρα σας. Ακόμα καλύτερα, προσπαθήστε να θυμηθείτε πόσες φορές την έχετε σκεφτεί, χωρίς να την εκφράσετε δυνατά.

Αν δεν μπορείτε να τις μετρήσετε επειδή συμβαίνουν περίπου 15 φορές τη μέρα, κάθε μέρα, έχετε ήδη απαντήσει σωστά.

Δε χρειάζεται να έχεις γεννηθεί με νεύρα για να θες να σπάσεις κάτι για να ξεδώσεις όταν βρίσκεσαι σε ένταση: η πόλη στην οποία ζούμε, οι ρυθμοί της, οι άνθρωποι
γύρω μας, οι καταστάσεις που βιώνουμε κάθε μέρα, η ζωή η ίδια φτάνει και περισσεύει για να ωθήσει κάποια στιγμή και τον πιο ψύχραιμο άνθρωπο να πάρει ένα πιάτο και να το κάνει θρύψαλα στο πάτωμα της κουζίνας. Αφήστε δε που το σπάσιμο αντικειμένων -όταν τα αντικείμενα αυτά δεν αποτελούν δημόσια ή ξένη περιουσία και η ίδια η πράξη δεν απειλεί τη σωματική ακεραιότητά μας ή κάποιου άλλου- είναι ένα από τα πιο απελευθερωτικά και διασκεδαστικά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος, είτε έχει νεύρα είτε δεν έχει.

Η Ελένη Δρίβα και ο Σπύρος Τρικαλιώτης, ένα ζευγάρι γυμναστών, επικεντρώθηκαν σε αυτή τη δεύτερη ιδιότητα του σπασίματος, της διασκέδασης μέσω του ξεδόματος, και, έπειτα από ένα ταξίδι στην Αργεντινή που τους έβαλε ιδέες, γύρισαν στην Ελλάδα και δημιούργησαν το «ΛΙΜΠΑ», το πρώτο ελληνικό «rage room». Ένα χώρο, δηλαδή, όπου, όπως τον περιγράφουν και οι ίδιοι στη σελίδα τους στο Facebook, «Έρχεσαι, σπας, ξεσπάς».

Στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια που έφτιαξαν ο Σπύρος και η Ελένη στην οδό Πιττάκη στου Ψυρρή, ο επισκέπτης εισέρχεται με τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό που του παρέχουν η Ελένη και ο Σπύρος, διαλέγει τη μουσική υπόκρουση της αρεσκείας του, και για τα επόμενα 10-15 λεπτά που ακολουθούν έχει το ελεύθερο να τα κάνει όλα λίμπα: μπουκάλια, πιάτα, κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, όλα είναι εκεί με μοναδικό προορισμό το σπάσιμο.

Η HuffPost Greece μίλησε με τους δύο δημιουργούς του ΛΙΜΠΑ, το οποίο παρά το μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας του, κάνει ήδη θραύση (κλέψαμε εκκλησία με αυτό το λογοπαίγνιο, το ξέρουμε).

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το Λίμπα;

Βρισκόμαστε λοιπόν κάποια στιγμή στην άλλη άκρη της Γης. Είμαστε στην Αργεντινή, τελευταίος σταθμός του ταξιδιού «Kεντρική-Lατινική Αμερική» και η Έλενα έχει τα γενέθλια της. Ψάχνοντας για το τι θα περιλαμβάνει η «Μέρα Ελενίτσας» βρίσκουμε το rage room. Έπειτα έγιναν όλα τόσο γρήγορα και κινηματογραφικά που ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Επιστρέφουμε Ελλάδα και τρώγοντας σουβλάκια που τόσο πολύ μας έλειψαν, αποφασίζουμε να κάνουμε πραγματικότητα -με ό,τι χρήματα περίσσεψαν από το ταξίδι- την πιο παράξενη ιδέα που συναντήσαμε!

Γιατί θεωρήσατε πως ο μέσος Έλληνας θα ταυτιστεί με το concept του χώρου σας;

Διότι ο μέσος Έλληνας, αλλά και κάθε άνθρωπος, θέλει να σπάσει τη ρουτίνα του. Είναι κάτι καινούργιο στην πόλη. Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε ανάγκη, αλλά θέλουμε να αποτελέσουμε κίνητρο, να σηκωθείς μία μέρα και να έχεις κάτι παραπάνω να δοκιμάσεις! Κάτι παραπάνω να συζητήσεις, να παίξεις, να απορρίψεις ή να αγκαλιάσεις. Κάτι διαφορετικό, κάτι προς το παρόν νέο που σε καλεί να το ζήσεις.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθεί ένας επισκέπτης στο Λίμπα; Είδα πως παρέχετε και συγκεκριμένα «πακέτα σπασίματος».

Επιλέγει αρχικά τι θα ήθελε να σπάσει. Υπάρχουν προτεινόμενα πακέτα καθώς και η επιλογή να φτιάξεις το δικό σου πακέτο. Έπειτα, φροντίζουμε την ασφάλεια του με τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό και είναι έτοιμος υπό την μουσική υπόκρουση που θα επιλέξει να ξεκινήσει το παιχνίδι!

Πόσο εύκολη/δύσκολη ήταν η διαδικασία ανεύρεσης του κατάλληλου χώρου για το Λίμπα και της προσαρμογής του στα πρότυπα που θέλατε; Από γραφειοκρατικής άποψης, υπήρξαν εμπόδια;

Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον η καταγραφή των αντιδράσεων στο άκουσμα του τι σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε και έπειτα οι τραγελαφικές εικόνες που συνοδεύουν τα επεισόδια «γραφειοκρατία». Όταν υπάρχει θέληση, ωστόσο, υπάρχει και τρόπος! Θέληση και θετική στάση υπάρχουν μπόλικα, όποτε θα λέγαμε ότι τίποτα δεν ήταν αρκούντως δύσκολο στην υπερπήδηση των εμποδίων. Των πολλών, πολλών, πολλών εμποδίων που συναντήσαμε.

Από που προμηθεύεστε τα αντικείμενα προς σπάσιμο; Πόσο ψάξιμο και χρόνος χρειάζεται για να τα βρείτε;

Τα αντικείμενα τα αγοράζουμε από διάφορους προμηθευτές στην πλειοψηφία τους καινούργια και κάποια μεταχειρισμένα. Έχει πολύ περισσότερο ψάξιμο και χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που αρχικά πιστεύαμε για την εύρεση και σωστή απόρριψη- ανακύκλωση τους έπειτα. Είναι ίσως το δυσκολότερο κομμάτι της κατά τα άλλα ευχάριστης εργασίας μας.

Πώς είναι η μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου; Επίσης, έχετε επισκέψεις από τουρίστες;

Υπάρχει διαρκώς αυξανόμενη ανταπόκριση του κόσμου, κάτι πολύ ευχάριστο, διότι δεν περιμέναμε να συμβεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ακόμα πιο ευχάριστο το ότι υπάρχει ανταπόκριση από τουρίστες, τους οποίους ακούς τόσο ενθουσιασμένους για την ξεχωριστή αυτή δραστηριότητα! Ο επισκέπτης θα μεταφέρει ακόμα έναν λόγο πίσω στο σπίτι του που έκανε την Ελλάδα έναν όμορφο και ξεχωριστό προορισμό.

Ποιος είναι ο κύριος στόχος του Λίμπα, για εσάς; Σε ποιους απευθύνεται (και σε ποιους δεν απευθύνεται);

Στόχος μας είναι να χαρίσουμε το χαμόγελο της νεοαποκτηθείσας, αλλιώτικης εμπειρίας! Απευθύνεται σε όλους. Σε όσους θέλουν να σπάσουν, σε όσους είναι περίεργοι να μάθουν τι ήχους κάνει κάποιο αντικείμενο όταν σπάει, σε όσους απολαμβάνουν τον ήχο του σπασίματος, σε όσους βαρέθηκαν να πάνε πάλι για καφέ, σε όσους θέλουν να κάνουν κάτι μετά τον καφέ, σε όσους προσπαθούν να κόψουν τον καφέ, σε όσους δεν ξέρουν που να πάνε πρώτο ραντεβού, σε όσους ξέμειναν από ιδέες στο 62ο ραντεβού, σε όσους είναι ατσούμπαλοι και επιτέλους θέλουν να ξεσαλώσουν χωρίς «μη»-αλλά με ασφάλεια, σε όσους καίνε τρόλεϊ γιατί δεν έχουν που αλλού να παίξουν, στο παιδάκι που σπάει όλα τα βάζα της μαμάς, στη μαμά που έχει βαρεθεί να πλένει τα πιάτα του μπαμπά, στον μπαμπά που έχει γενέθλια και δεν ξέρει που να βγουν για να τα σπάσουν, για ζέσταμα πριν τα μπουζούκια, για after μετά το Μέγαρο, σε αφεντικά με χιούμορ για πακέτα-δώρο στους εργαζόμενούς του (με τη φωτογραφία τους τοποθετημένη στο στόχο), για ένα ανορθόδοξο team building, για να χωρίσεις, για να φέρεις μαζί φωτογραφία του πρώην, για να της κάνεις πρόταση γάμου και να πληρώνεις για πάντα τα σπασμένα! Δεν απευθύνεται σε όσους δεν έχουν χιούμορ.

Έχει υπάρξει κάποιο αστείο ή παράξενο περιστατικό με επισκέπτη στο Λίμπα, μέχρι σήμερα;

Το πιο αστείο θα έλεγα είναι η αντίδραση κάποιων ανθρώπων που πιστεύουν ότι τους κάνουμε πλάκα όταν τους εξηγούμε τι «πουλάμε». Και η πιο παράξενη ιστορία που ακούσαμε ως τώρα, η ιστορία του Φρανκ που μία μέρα αποφάσισε να φύγει νωρίτερα από τη δουλειά για να μαγειρέψει και να κάνει έκπληξη στην κοπέλα του. Δυστυχώς τη βρήκε πολύ κοντά με το αδερφό του και του έκαναν έκπληξη αυτοί! Έξι από τα οχτώ χρόνια που ήταν μαζί του, «μαγείρευε» και με τον αδερφό του! Έτσι αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο και μας είπε την ιστορία του τρώγοντας, σχεδόν, όλες μας τις καραμέλες!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να είμαστε ομάδα, να κάνουμε πολλά ταξίδια και παιδιά, να μαζέψουμε ένα σωρό εμπειρίες, γεύσεις, εικόνες και μυρωδιές και καθώς αυτές θα τις μοιραζόμαστε να αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα στις ζωές άλλων ανθρώπων να αρχίσουν τα δικά τους παραμύθια.

Η Ελένη και ο Σπύρος στη Βολιβία, λίγο πριν επισκεφθούν την Αργεντινή και συναντήσουν, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, «τη μεγάλη ιδέα!».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα