Πόλη της Ιταλίας καλωσόρισε το πρώτο μωρό από την δεκαετία του 1980

Σε ορισμένες πόλεις της Ιταλίας το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι τόσο μεγάλο που ο θάνατος έχει καταστεί παράνομος. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να παραμείνουν υγιείς, κάνοντας συχνά εξετάσεις. Εάν είναι απρόσεχτοι, πιθανότατα να λάβουν πρόστιμα και φορολογικές επιβαρύνσεις.

Στη μικρή πόλη Ostana της Ιταλίας, το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι τόσο μεγάλο που για περισσότερα από 27 χρόνια δεν είχε
γεννηθεί κανένα παιδί. Όλα άλλαξαν όμως με τον πρόσφατο ερχομό του μικρού Πάμπλο, ο οποίος γεννήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε νοσοκομείο στο Τορίνο και ανέβασε τον αριθμό των κατοίκων στους 85.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γονείς του μικρού σκέφτονταν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, όμως τελικά τους δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν φύλακες ενός ορεινού καταφυγίου στην περιοχή. Οι αρχές της πόλης έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή σειράς μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπογεννητικότητας, προσφέροντας φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις, ώστε να τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν. Άλλοι, δίνουν δωρεάν σπίτια στους νέους, η πλειοψηφία των οποίων εγκαταλείπουν την Ostana για να βρουν δουλειά.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι τον ερχομό του μικρού Πάμπλο σχολίασε και ο δήμαρχος της πόλης, Τζιάκομπο Λομπάρντο, ο οποίος χαρακτήρισε τη γέννηση «όνειρο που έγινε πραγματικότητα» για την μικρή κοινότητα. Όπως ο ίδιος εξήγησε, το πρόβλημα της υπογεννητικότητας ξεκίνησε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως η πραγματική πτώση σημειώθηκε από το 1975 και μετά.

«Η πραγματική μείωση ξεκίνησε το 1975 με 17 μωρά να γεννιούνται μεταξύ 1976 και 1987, όταν το τελευταίο αγόρι γεννήθηκε – μέχρι που ήρθε ο μικρός Πάμπλο», εξήγησε.

Διαβάστε ακόμα:

Η ανεργία των γυναικών αιτία της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα