Πολωνία: Στους 11 οι νεκροί από τη Νόσο των Λεγεωνάριων, 144 τα κρούσματα

Απεικόνιση ενός βακτηρίου Legionella.

Στους 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και στους 144 των μολυσμένων από την επιδημία της νόσου των λεγεωνάριων που πλήττει την πόλη Ζέσουφ στη νοτιοανατολική Πολωνία, σύμφωνα με τις πολωνικές υγειονομικές αρχές.

«Επιβεβαιώθηκαν 144 κρούσματα (μόλυνσης) και 11 θάνατοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Άνταμ Σίντορ, περιφερειακός υγειονομικός επιθεωρητής, ενώ όλοι οι νεκροί, ηλικίας από 64 έως 95 ετών, υπέφεραν από χρόνια νοσήματα.

Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων

Η λεγιονέλλωση ή νόσος των λεγεωναρίων είναι μια σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων

βακτηριολογικής προέλευσης. Η μόλυνση προκαλείται διά της αναπνευστικής οδού, από εισπνοή του βακτηρίου. Η ασθένεια δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αναπτύσσεται στο νερό ή στα κλιματιστικά

Η λεγιονέλλα είναι βακτηρίδιο που αναπτύσσεται στο νερό ή στα κλιματιστικά και προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

«Αναζητούμε την πηγή μόλυνσης. Εξετάζεται επί του παρόντος η μόλυνση του δικτύου παροχής ζεστού και κρύου νερού», πρόσθεσε ο Σίντορ.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εξετάσεων, η παρουσία του βακτηρίου Legionella επιβεβαιώθηκε σε διαφορετικά επίπεδα στα μισά από τα πρώτα 18 δείγματα νερού που εξετάστηκαν. Συνολικά ελήφθησαν 105 δείγματα.

«Αυτό δεν μας επιτρέπει προς το παρόν να ισχυριστούμε με βεβαιότητα ότι το σύστημα ύδρευσης είναι η πηγή μόλυνσης. Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές», είπε ο υγειονομικός επιθεωρητής.

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, οι αρχές της πόλης αυτής των περίπου 200.000 κατοίκων πραγματοποίησαν επιπρόσθετες εργασίες απολύμανσης σε όλο το δίκτυο.

Η μόλυνση, ο χρόνος επώασης της οποίας είναι δύο με τρεις ημέρες, πήρε το όνομά της από την πρώτη γνωστή επιδημία που καταγράφηκε το 1976 σε ένα ξενοδοχείο στη Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ) όπου πραγματοποιείτο διάσκεψη της Αμερικανικής Λεγεώνας, της κυριότερης οργάνωσης βετεράνων της χώρας. Περισσότεροι από 220 συμμετέχοντες είχαν αρρωστήσει και 34 πέθαναν.

(Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Related...Γιατί δεν πρέπει να ξαναβγάλουμε ποτέ σέλφι στο γυμναστήριοΠρόεδρος ΣΜΕ:Ο διαχωρισμός ορυκτών σε κρίσιμα και μη θα δυσχεράνει την εξορυκτική δραστηριότηταΈνας νέος Κόσμος γεμάτος Μουσική στα Χανιά
Keywords
Τυχαία Θέματα