Αν όλοι περπατούσαμε ή τρέχαμε 15 λεπτά κάθε μέρα ο πλανήτης θα κέρδιζε 100 δις.

Αν κάθε εργαζόμενος περπατούσε ή έκανε τζόγκινγκ για 15 λεπτά επιπλέον κάθε μέρα, ο πλανήτης θα μπορούσε να αποκομίσει οικονομικό κέρδος ύψους 100 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με νέα έκθεση για τα οικονομικά οφέλη ενός πιο σωματικά ενεργού πληθυσμού.

Αυτά τα οικονομικά οφέλη θα προέρχονταν από τρεις μηχανισμούς, εξηγούν οι ερευνητές στην έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από την ΜΚΟ RAND Europe

και τη βρετανική ομάδα υγείας Vitality.

Η τακτική σωματική δραστηριότητα συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κινδύνου χρόνιων παθήσεων, όπως είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές παθήσεις, καθώς και η ενίσχυση της ψυχικής υγείας, όπως ο μειωμένος κίνδυνος άγχους και κατάθλιψης, σύμφωνα με την κλινική Mayo .

Συνολικά, αυτά τα οφέλη στην υγεία μεταφράζονται σε μειωμένη θνησιμότητα, και όσο περισσότερο ζουν οι άνθρωποι, τόσο περισσότερο μπορούν να παραμείνουν στο εργατικό δυναμικό, γεγονός που θα αύξανε το συνολικό εργατικό δυναμικό παγκοσμίως και κατ’επέκταση το οικονομική αποτέλεσμα.

Η βελτίωση της υγείας των εργαζομένων θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μειωμένη απουσία από την εργασία αλλά και αυξημένη παραγωγικότητα λόγω της δυνατότητας του υγιούς οργανισμού να δουλεύει σε πλήρεις ρυθμούς.

Από τα συνολικά οικονομικά οφέλη που περιγράφονται λεπτομερώς στην έκθεση, το 30% μπορεί να αποδοθεί στη μειωμένη θνησιμότητα και τη μειωμένη ασθένεια και τις λιγότερες απουσίες, ενώ το 70% συνδέεται με την αυξημένη απόδοση.

«Παρά τις τεκμηριωμένες θετικές επιδράσεις της άσκησης, η ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα έχει γίνει πιο συνηθισμένη τις τελευταίες δεκαετίες», δήλωσε ο Κρίστοφερ βαν Στόλκ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της RAND και συντάκτης της έκθεσης.

Προς το παρόν, το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού θεωρείται ότι είναι σωματικά ανενεργό και υπάρχουν 5 εκατομμύρια θάνατοι που σχετίζονται με σωματική αδράνεια κάθε χρόνο.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε πιο υγιείς και πιο ευημερούσες κοινωνίες», δήλωσε ο βαν Στολκ. «Υπάρχουν, όμως, σημαντικά εμπόδια σε αυτή την αλλαγή» πρόσθεσε.

Οπως αναφέρουν οι ερευνητές στην έκθεση, οι εργοδότες αντιμετωπίζουν μεγάλα εμπόδια εάν θέλουν οι εργαζόμενοί τους να ασκούνται περισσότερο. Εκτός από τις ατομικές συμπεριφορές, που μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξουν, δομικοί περιορισμοί, όπως η έλλειψη πόρων, χρόνου ή πρόσβασης σε ασφαλείς χώρους άσκησης, μπορούν να εμποδίσουν τις προσπάθειες των εργαζομένων να είναι σωματικά ενεργοί.

Η έκθεση των RAND/Vitality έρχεται αμέσως μετά από ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό British Journal of Sports Medicine, σύμφωνα με την οποία ακόμη και σχετικά μικρές δόσεις άσκησης - έστω μία φορά την εβδομάδα - θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Πηγή: ABCNews

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Πώς γεννήθηκαν τα ψηλά τακούνια – Η τελείως διαφορετική χρήση τους και η εξέλιξη τους σε σέξι σύμβολο Το σπίτι που χτίστηκε από 2 εκατ. ακόλουθους στο Instagram Βee_nfluencer: Η πρώτη μέλισσα influencer στον κόσμο
Keywords
Τυχαία Θέματα