Πώς οι δάσκαλοι στη Νότια Κορέα κάνουν μάθημα σε άδειες αίθουσες

Η σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε στη Νότια Κορέα. Η κάμερα του BBC επισκέφτηκε την άδεια τάξη της Μις Χα λίγο πριν αρχίσει το πρώτο μάθημα της χρονιάς. Όλα διαφέρουν συγκριτικά με πέρυσι. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς έχει ήδη καθυστερήσει κατά πέντε εβδομάδες. Δεν μπορούσε πλέον να αναβληθεί.

Η Μις Χα καθόταν στην έδρα της κι άρχισε να παίρνει παρουσίες, αυτή τη φορά όμως απευθυνόμενη στο λάπτοπ της. Είναι η πρώτη φορά που θα διδάξει σε αυτά τα παιδιά και θα τους δει μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης. Είνια λίγο νευρική.

«Σούμπιν,

είσαι εκεί;», ήταν η πρώτη της φράση για τη νέα σχολική χρονιά. Και ο Σούμπιν ήταν εκεί. «Οι διακοπές μου αναλώθηκαν στην κοινωνική αποστασιοποίηση. Οι τόσες εβδομάδες εγκλεισμού στο σπίτι με έκαναν αναβλητικί και ράθυμο», παραδέχτηκε λίγο αρχότερα ο Σούμπιν στη νέα του δασκάλα και ας μην την ήξερε παλαιότερα.

Η Μις Χα, επικεφαλής του αγγλικού τμήματος της Ακαδημίας Ξένων Σπουδών του Hankuk, είπε ότι αν και ήταν νευρική, επειδή δεν είναι άριστη γνώστης της τεχνολογίας, φαίνεται πως δεν είναι τόσο δύσκολα τελικά. Πράγματι, οι καθηγητές πλέον στη Νότια Κορέα πρέπει να έχουν ένα καινούριο «βάσανο» στο κεφάλι τους, πέρα από την ύλη διδασκαλίας.

Η Νότια Κορέα διαθέτει ένα από τα πιο σκληρά εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο. Οι μαθητές συχνά διαβάζουν μέχρι αργά τη νύχτα στα λεγόμενα cram schools (κάτι σαν τα ελληνικά φροντιστήρια), ειδικά εκείνοι που θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο. Οι εξετάσεις είναι ένας μαραθώνιος οκτώ ωρών και ίσως η σημαντικότερη στιγμή του Νοτιοκορεάτη μαθητή, κάτι σαν τις Πανελλήνιες.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει τονίσει ότι το σύστημα των «άδειων αιθουσών» θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο, κάτι που δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους μαθητές, ειδικά τους τελειόφοιτους, που αν και στην αρχή είχαν χαρεί που παρέμεναν κλειστά τα σχολέια για μερικές ημέρες, τώρα που συνεχίζει να υπάρχει η ανησυχία της πανδημίας, αγωνιούν για το μέλλον τους. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ζωής τους, σύμφωνα με τους ίδιους.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Οφείλει να προστατεύσει τους μαθητές της και το εκπαιδευτικό της προσωπικό.

«Η προσαρμογή του σχολείο στο διαδίκτυο είναι ένας νέος δρόμος που δεν έχουμε περπατήσει ποτέ, ανοίγουμε πράγματι ένα νέο δρόμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τσουνγκ Σι-κυουν σε συνέντευξη Τύπου.

Λογιστικά, ακόμη και στην τεχνολογικά καταρτισμένη Νότια Κορέα, η εγγραφή όλων των παιδιών της χώρας σε εικονικό σχολείο έχει αποδειχθεί πρόκληση. Ευτυχώς, η κυβέρνηση ήδη βοηθά τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος με τους λογαριασμούς τους στο διαδίκτυο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει το ερώτημα εάν οι μαθητές είχαν αρκετές έξυπνες συσκευές για να συνδεθούν με τους δασκάλους τους.

Αναλυτικότερα, 223.000 μαθητές δήλωσαν ότι δεν είχαν την τεχνολογία που χρειάζονταν για να ξεκινήσουν το ηλεκτρονικό σχολείο, προτρέποντας το Υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσει μια υπηρεσία δανεισμού. Ορισμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις βοήθησαν επίσης με τη δωρεά συσκευών.

Συν τοις άλλοις, υπάρχουν και ανησυχίες για τις πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη. Η κυβέρνηση ζητά από όλους να κάνουν υπομονή, ώστε σε λίγο καιρό αυτή η κατάσταση να αποτελεί παρελθόν.

Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι πρόκειται για ένα πείραμα και θα υπάρξουν δοκιμές στην πορεία. Για άλλη μια φορά, καλούν το κοινό να διατηρήσει τις κατευθυντήριες γραμμές για την κοινωνική απομάκρυνση μέχρι τις 19 Απριλίου. Εάν ο αριθμός των νέων περιπτώσεων του ιού παραμείνει κάτω από 50 ανά ημέρα, τότε μπορεί να προσπαθήσουν να ανοίξουν κάποια σχολεία - ή τουλάχιστον μερικές τάξεις.

Πηγή: BBC

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ: Bloomberg: Η Ελλάδα δείχνει πώς αντιμετωπίζεται η κρίση του κορονοϊού Πέθανε στα 13 της η Σάρλοτ Φίτζι που βοήθησε στην διάδοση της κανναβιδιόλης για ιατρική χρήση Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε τα τρόφιμα με σαπούνι εν μέσω κορονοϊού
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Νότια Κορέα,pos, notia korea