Πόσο μεγάλη ζημιά προκαλεί στους ελέφαντες το να μεταφέρουν στην πλάτη τους τουρίστες (Εικόνες)

Παρόλο που οι ελέφαντες φημίζονται για το μέγεθος και τη δύναμή τους, οι τουρίστες που μεταφέρουν στην πλάτη τους, μπορούν τελικά να τους προξενήσουν να μεγάλο κακό, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε βλέποντας τη φωτογραφία που κοινοποίησε μια ομάδα διάσωσης άγριων ζώων στην Ταϊλάνδη.

View this post on Instagram

A post shared by Moving Animals (@moving.animals)

Η φωτογραφία του οργανσιμού Wildlife Friends Foundation (WFFT) απεικονίζει

την Πάι Λιν, έναν 71χρονο θηλυκό ελέφαντα. Η σπονδυλική στήλη της Πάι Λίν, έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια εργασίας στην τουριστική βιομηχανία, έχει παραμορφωθεί, καθώς το πανέμορφο ζώο αναγκαζόταν να κουβαλάει στην πλάτη του έως και έξι τουρίστες μαζί.

«Η πλάτη της Πάι Λιν εξακολουθεί να φέρει σημάδια από σημεία όπου είχε υποστεί πίεση στο παρελθόν. Όλο αυτό το βάρος που φορτώνουμε στα σώματα των ελεφάντων, ελλοχεύει ο κίνδυνος να αλλοιώσει τον ιστό και τα οστά στην πλάτη τους, προκαλώντας μη αναστρέψιμη φυσική βλάβη στη σπονδυλική στήλη τους», προειδοποιεί η ομάδα.

Κι όμως, οι βόλτες με ελέφαντα εξακολουθούν να κερδίζουν πόντους ως μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές δραστηριότητες σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, παρόλο που οι ακτιβιστές κάνουν λόγο για μια μορφή κακοποίησης, καθώς το σώμα ενός ελέφαντα δεν είναι σχεδιασμένο για ιππασία.

Μάλιστα, οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι τα συγκεκριμένα ζώα συχνά κακοποιούνται και σε άλλες βιομηχανίες, όπως η πεζοπορία και η υλοτομία, με πολλούς ελέφαντες να πεθαίνουν από την εξάντληση και τον υποσιτισμό, καθώς κυριολεκτικά τους εκμεταλλεύονται μέχρι θανάτου.

«Η Πάι Λιν έφτασε στο καταφύγιό μας το 2006, αφού στα νιάτα της εργάστηκε στην τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της την παράτησε, επειδή του φαινόταν πια πολύ αργή και υπέφερε από πόνους που την καθιστούσαν ”αναποτελεσματική στη δουλειά της”», περιγράφει ο Έντουιν Βικ, ιδρυτής του WFFT.

Ο Τομ Τέιλορ, διευθυντής του έργου της ομάδας, πρόσθεσε ότι η πλάτη των ελεφάντων δεν είναι σχεδιασμένη για να κουβαλά μεγάλο βάρος.

«Η ράχη των ελεφάντων εκτείνεται προς τα πάνω. Η συνεχής πίεση στη ραχοκοκαλιά τους από τους τουρίστες απειλεί να οδηγήσει σε μόνιμη σωματική βλάβη, κάτι που όπως βλέπουμε, συνέβει και στην Πάι Λιν», εξηγεί ο Τέιλορ.

Η ομάδα μοιράζεται την ιστορία της Πάι Λιν, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σε θέματα που αφορούν την κακοποίηση και τη σκληρότητα που υφίστανται οι ελέφαντες και να υπενθυμίσει στους ανθρώπους να μην επιλέγουν αυτό τον τρόπο για τις μετακινήσεις τους, καθώς ο τουρισμός αναζωπυρώνεται στη χώρα μετά την πανδημία.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι σε αντίθεση με τα άλογα, οι ελέφαντες δεν είναι φτιαγμένοι για δραστηριότητες όπως η ιππασία. Δεν είναι εξημερωμένα ζώα και όταν τα απομακρύνουν από τη φύση, οι άνθρωποι τα εκτρέφουν σε άθλιες συνθήκες», τονίζει ο Βικ.

Τί κάνει σήμερα η Πάι Λιν

Η Πάι Λιν περνά τις μέρες της παρέα με άλλους 24 ελέφαντες που διασώθηκαν και φιλοξενούνται στο καταφύγιο του WFFT, στην παραθαλάσσια πόλη Χούα Χιν, που απέχει περίπου 2,5 ώρες από την Μπανγκόκ. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που τη φροντίζουν, είναι εσωστρεφής και δεν της πολυαρέσει να συναναστρέφεται άλλους ελέφαντες. Ωστόσο, απολαμβάνει τα χάδια των ανθρώπων και αν και είναι λίγο κυκλοθυμική όταν πρόκειται για το φαγητό, παραμένει ένας πολύ όμορφος και ευγενικός ελέφαντας.

Πηγή: CNN

Πριν φύγετε...Τζακ, ο μπαμπουίνος που εργάστηκε άψογα ως υπάλληλος για 9 χρόνια σε σιδηροδρομικό σταθμόΑπίστευτη ανακάλυψη: Τα φλαμίνγκο χωρίζονται σε κλίκες με βάση την προσωπικότητά τουςΒρετανίδα σκότωσε και έφαγε το χάμστερ της κόρης της
Keywords
Τυχαία Θέματα