ΠΟΥ: Συνεργασία-ορόσημο για ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων, τεστ και εμβολίων

Ο ΠΟΥ ανέφερε πως θα ανακοινώσει μια «συνεργασία- ορόσημο» την Παρασκευή για να επιταχύνει την ανάπτυξη ασφαλών, αποτελεσματικών φαρμάκων, τεστ και εμβολίων για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της Covid-19.

Ο οργανισμός, σε σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά την Πέμπτη, ανέφερε ότι η πρωτοβουλία με συνεργάτες έχει σκοπό να καταστούν τεχνολογίες εναντίον της νόσου προσβάσιμες σε όλους όσους τις χρειάζονται ανά τον κόσμο, ωστόσο δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η

συμμαχία GAVI για εμβόλια, το Ίδρυμα Γκέιτς και το Global Fund είναι μεταξύ των παραδοσιακά μεγάλων δωρητών στην υπηρεσία του ΟΗΕ, επιπρόσθετα στις 194 χώρες- μέλη του.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε στις 6 Απριλίου πως σχεδίαζε την ανακοίνωση μιας πρωτοβουλίας για την επιτάχυνση της έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων και τον σχεδιασμό μηχανισμών για ισότιμη διανομή.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Ο κορονοϊός προκαλεί ξαφνικά εγκεφαλικά σε 30αρηδες και 40αρηδες, σύμφωνα με γιατρούς Υπουργός ξέχασε το μικρόφωνο ανοιχτό και έβρισε πολιτικό από το ίδιο κόμμα σε τηλεδιάσκεψη Ημερολόγιον Πανδημίας: Η Νικοτίνη Σκοτώνει και τον Κορονοϊό
Keywords
Τυχαία Θέματα