Πρώτη φορά απευθείας πτήση Αθήνας – Σανγκάη

Από αριστερά ο Fan Heyun, General Manager Greece, Air China, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο Εξοχότατος Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng, και η Li Ying, Counsellor από την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα

Η αγορά της Κίνας, όσον αφορά στον τουρισμό, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα

και τα περιθώρια ανάπτυξης είναι τεράστια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, τη χρονιά ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού, αλλά και του αεροδρομίου της Αθήνας, σε ταξιδιωτική κίνηση, η Κίνα ήταν 15η σε αφίξεις στην Αθήνα, καθώς ήρθαν 217.615 επιβάτες, 61.615 με απευθείας πτήσεις (+22% από το 2018) και 156.000 μέσω ανταποκρίσεων, από άλλες χώρες (+21% έναντι του 2018).

Σημειώνεται ότι από το 2017, όταν η Air China έβαλε απευθείας πτήσεις, η ταξιδιωτική κίνηση στην Αθήνα, από την Κίνα, διπλασιάστηκε, καθώς το 2017 είχαμε 108.613 συνολικά επιβάτες (89.200 μέσω ανταποκρίσεων). Επίσης, από το 2013 που ξεκίνησε η ραγδαία ανάπτυξη του αεροδρομίου της Αθήνας (+106%), η κινεζική αγορά αυξήθηκε κατά 166%.

Τώρα, με τις πτήσεις να επανέρχονται από την Κίνα, η Air China διευρύνει το πτητικό της έργο, βάζοντας εκτός από το δρομολόγιο Αθήνα – Πεκίνο (κάθε Τετάρτη) και το δρομολόγιο Αθήνα – Σανγκάη (κάθε Πέμπτη), πραγματοποιώντας πτήσεις με Airbus 350. Ετσι, καλύπτονται τόσο το βόρειο τμήμα όσο και το νότιο τμήμα της Κίνας.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το 81% των ταξιδιωτών από την Κίνα είναι για λόγους αναψυχής και το 16% για επιχειρηματικότητα. Το 86% των ταξιδιωτών είναι αλλοδαποί που μένουν στο εξωτερικό (1% όσων ζουν στην Ελλάδα) και το 13% Ελληνες που ζουν στην Ελλάδα (2% που ζουν στο εξωτερικό). Ένα ακόμα χαρακτηριστικό, είναι ότι οι γυναίκες που έρχονται από την Κίνα έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 38 έτη και έρχονται για αναψυχή, ενώ στους Ελληνες ταξιδιώτες η ηλικία είναι 44 έτη και ταξιδεύουν επιχειρηματικά.

«Είναι ισχυρή πεποίθησή μου ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια στην περιοχή του “Χρυσού Τριγώνου”, θα διευκολύνουν και θα προωθήσουν την ταξιδιωτική ζήτηση του εμπορίου, των πολιτιστικών ανταλλαγών, των περιηγήσεων στα αξιοθέατα και της επίσκεψης σε φίλους και συγγενείς, μεταξύ των δύο χωρών μας. Το 2022, έτος που μόλις αποχαιρετήσαμε, αποτέλεσε την 50η επέτειο της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και φέτος, το 2023 θα είναι η χρονιά ολοκλήρωσης του “Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας”. Με την ώθηση που δίνουν οι σημαντικές αυτές συγκυρίες, η Air China θα προωθήσει ενεργά και θα ξεκινήσει τη νέα προοπτική πολιτιστικών και τουριστικών ανταλλαγών και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει ο γενικός διευθυντής της Air China, Fan Heyun, ενώ η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, επισημαίνει ότι: «Η έναρξη, για πρώτη φορά, της απευθείας σύνδεσης Σαγκάη – Αθήνα με την Air China είναι μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις για το αεροδρόμιό μας, την πόλη και τη χώρα μας και βέβαια, είναι πράγματι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει η νέα χρονιά! Ευχαριστούμε την Air China για την “ψήφο εμπιστοσύνης” στην αγορά της Αθήνας και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την αεροπορική εταιρεία, με στόχο την ουσιαστική συμβολή μας στην επιτυχία του δρομολογίου.»

Πριν φύγετε...Μπενζαμέν Μεντί: Απαλλάχτηκε από έξι κατηγορίες βιασμού ο αμυντικός της Μάντσεστερ ΣίτιH Adidas έχασε δίκη με οίκο μόδας για τις «τρεις» ρίγεςKάνιε Γουέστ: Παντεύτηκε με τη «σωσία» της Κιμ, την σχεδιάστρια Μπιάνκα Σενσόρι
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρώτη, Αθήνας – Σανγκάη,proti, athinas – sangkai