Πυρκαγιές και τουρκικές ψυχολογικές επιχειρήσεις

Το αν οι Τούρκοι έχουν ανθρώπους εδώ για να βάλουν φωτιές ή όχι, δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι το αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι η Τουρκία στις 3/8/2021 παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο με οκτώ F-16 είναι το ουσιώδες της όλης ιστορίας.

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις της Τουρκίας δεν αντιμετωπίζονται από την Ελλάδα και δεν υπάρχει ομάδα-οργανισμός που να ασχολείται με αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα.

Η Τουρκία ενώ αντιμετωπίζει καταστροφικές πυρκαγιές, θέλησε να στοχοποιήσει την Ελλάδα

και τους Κούρδους (πιθανή συνεργασία στο παρανοϊκό μυαλό των Τούρκων).

Η Ελλάδα κάθε χρόνο έχει θέμα με πυρκαγιές, ιδίως όταν ο καιρός είναι σύμμαχος των εμπρηστών. Συχνά, ένας αντίπαλος σπεύδει να εκμεταλλευτεί προς όφελός του μια τυχαία καταστροφή που λαμβάνει χώρα στο κράτος με το οποίο έχει έριδες. Σπεύδει λοιπόν να παίξει με το μυαλό του θύματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι βρισκόταν εκείνος πίσω από την καταστροφή και αυτό έχει ως συνέπεια την γιγάντωση της εικόνας του θύτη στα μάτια του θύματος.

Οι Τούρκοι αμέσως έσπευσαν να κάνουν παραβιάσεις προκειμένου να τρομοκρατήσουν κράτος και πολίτες στην Ελλάδα, όποιοι μπορεί να ήταν αυτοί. Όπως είπαμε, το αποτέλεσμα μετράει.

Στο τέλος έχει σημασία τι έκανες τον άλλον να πιστεύει και αυτό που θέλει η Τουρκία να δείχνει είναι ότι ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος το 2021 θα είναι πολυεπίπεδος και θα έχει υβριδική μορφή.

Άλλωστε, το πρώτο πράγμα που προσπαθεί να κάνει κάποιος στον πόλεμο είναι να παραλύσει τον αντίπαλό του, έτσι ώστε αυτός να μην είναι ικανός για ανταποδοτικό χτύπημα του δικού του πρώτου πλήγματος.

Με άλλα λόγια, αυτό που κατάφεραν οι Τούρκοι είναι να πείσουν πολλούς πως όλη αυτή η πύρινη λαίλαπα, μπορεί να έγινε από αυτούς. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν καταλυτικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις γιατί ενισχύουν την φοβική σχολή και τελικά, οδηγούμαστε στο να κάνουμε τα κέφια των Τούρκων χωρίς μάχη.

Προσοχή, γιατί σε αυτόν τον τομέα είμαστε στην καλύτερη περίπτωση, σε εμβρυακό στάδιο.

Μια επιτυχημένη προσπάθεια αντιμετώπισης των τουρκικών ψυχολογικών επιχειρήσεων πρέπει να περιλαμβάνει:

1. Έλεγχο και παρατήρηση της γλώσσας που χρησιμοποιείται στην Τουρκία για την Ελλάδα (δημοσιογράφοι, πολιτικοί, αναλυτές) χωρίς όμως αυτή να μεταφέρεται συνεχώς στους πολίτες.

2. Έλεγχος των τουρκικών τηλεοπτικών υποπροϊόντων και παύση προβολής των τουρκικών αυτών θεαμάτων.

3. Δημιουργία ταινιών, σειρών και ντοκιμαντέρ που να εξιστορούν την προσφορά του Ελληνισμού στην περιοχή μας και η προβολή τους σε χώρες της περιφέρειάς μας.

4. Αποδόμηση της “άτρωτης″ εικόνας που επιθυμεί να μεταδίδει η Τουρκία ακριβώς επειδή η τρωτότητά της έχει αγγίξει πλέον ιστορικά υψηλά.

5. Εκπομπή ″σημάτων″ αποφασιστικότητας ανά περιόδους ώστε να γίνουμε και εμείς πομποί στο τουρκικό ακροατήριο. Και να περάσουμε το μήνυμα ότι απέναντί τους δεν έχουν το Βόρειο Ιράκ, τη Βόρεια Συρία ή τη Λιβύη, αλλά μια δύναμη που μπορεί να επιφέρει πολύ ισχυρά πλήγματα στην Τουρκία, τα οποία μπορούν να αποδειχθούν μοιραία για την τουρκική συνοχή, η οποία, αξίζει να σημειωθεί, βρίσκεται στον πυρήνα της τουρκικής υψηλής στρατηγικής από το Κίνημα των Νεότουρκων και μετά.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΚαύσωνας, πυρκαγιές και η νέα κανονικότητα που δεν πρέπει να αποδεχτούμεΟι πυρκαγιές και το βαθύ συστημικό αδιέξοδο του ελληνικού παρασιτικού μοντέλου
Keywords
Τυχαία Θέματα