Ρωσία-Ουκρανία: Ανανεώθηκε η συμφωνία εξαγωγής σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας

Η συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, η οποία επρόκειτο να λήξει το Σάββατο, ανανεώθηκε, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ένας υπουργός της Ουκρανίας είπε ότι η παράταση θα ισχύει για 120 ημέρες. 

Η Ρωσία ενημέρωσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας ότι η συμφωνία έλαβε παράταση για 60 ημέρες, σύμφωνα με το RBC

το οποίο επικαλείται την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ουκρανία ευχαρίστησε τον ΟΗΕ και την Τουρκία για τη συμφωνία αυτή που διευκολύνει τις εξαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων.

″Η συμφωνία για τον διάδρομο για τα σιτηρά επρόκειτο να λήξει σήμερα. Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών μας με τις δύο πλευρές, εξασφαλίσαμε μια παράταση της συμφωνίας”, είπε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Τσανάκαλε της δυτικής Τουρκίας χωρίς να διευκρινίσει τη διάρκεια της συμφωνηθείσας παράτασης.

Ωστόσο, ο υπουργός Υποδομών και αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ολεξάντρ Κουμπρακόφ είπε ότι η συμφωνία παρατάθηκε για 120 ημέρες. Η Ουκρανία, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη πίεζαν για παράταση 120 ημερών, ενώ η Ρωσία ήθελε να ανανεώσει για 60 ημέρες.

″Η συμφωνία (Πρωτοβουλία για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας) παρατείνεται για 120 ημέρες. Ευγνώμονες στον (γγ του ΟΗΕ Αντόνιο) Γκουτέρες, τον ΟΗΕ, τον πρόεδρο Ερντογάν, τον υπουργό Χουλουσί Ακάρ & όλους τους εταίρους μας για την τήρηση των συμφωνιών”, πρόσθεσε.

#BlackSeaGrainInitiative agreement is extended for 120 days. Grateful to @antonioguterres@UN, President Erdoğan, Minister Hulusi Akar & all our partners for sticking to the agreements. Due our joint efforts, 25M tons of

Keywords
Τυχαία Θέματα