Ρούλα Πισπιρίγκου: Ψάχνει σανίδα σωτηρίας με επιθέσεις σε γιατρούς και διαψεύσεις

Ρούλα Πισπιρίγκου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να φωτιστεί κάθε σκοτεινή πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης της Πάτρας και να μην μείνει αναπάντητο κανένα ερώτημα προκειμένου να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή σε κατάσταση πανικού φέρεται να είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, τα οποία έχασαν τη ζωή τους μέσα σε διάστημα τριών ετών αρνείται κατηγορηματικά ότι ευθύνεται

για τον θάνατο της κόρης της, ενώ προσπαθεί να τα ρίξει στους γιατρούς.

Στην αρχή επιχείρησε να ρίξει το φταίξιμο για τον θάνατο της κόρης της από υπερβολική δόση κεταμίνης στους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων, με βασικό επιχείρημα το ότι «η κεταμίνη υπήρχε στο νοσοκομείο, αλλά χορηγήθηκε από τους γιατρούς». Αυτό το ενδεχόμενο έσπευσε να το διαψεύσει το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

«Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία ‘Κεταμίνη’, βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος» είπε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο διοικητής, Μανώλης Παπασάββας.

Κι εφόσον το σενάριο αυτό δεν μπορούσε να σταθεί,  η 33χρονη επέστρεψε με… νέα «βόμβα» κατηγορώντας τους γιατρούς στο Ωνάσειο, οι οποίοι όπως λέει της είχαν χορηγήσει την κεταμίνη. Συγκεκριμένα, μέσω του δικηγόρου της Όθωνα Παπαδόπουλου, η Ρούλα Πισπιρίγκου πως η ουσία κεταμίνη, που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα, φέρεται να είχε χορηγηθεί στο παιδί και όταν νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο.

«Νοσοκόμα του Ωνάσειου Νοσοκομείου που επικοινώνησε μαζί μου, μου είπε ότι στην Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη, όταν ήταν στη ΜΕΘ, και είναι καταγεγραμμένο» είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Η νοσηλεύτρια μου είπε πολλά πράγματα που είχαν γίνει στο Ωνάσειο. Ήταν υπεύθυνη για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας. Μου είπε ότι το παιδί ήταν σε πολύ βαριά κατάσταση. Δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει, αλλά θα κληθεί» συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα κατατεθεί και εγγράφως.

Αμέσως το νοσοκομείο έσπευσε να αντιδράσει, ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε χορηγήθηκε από τους γιατρούς η εν λόγω ουσία στη μικρή Τζωρτζίνα όπως έγραψε το dikastiko.gr

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες. Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης. Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022».

Καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της

Ωστόσο, όπως φαίνεται, ούτε αυτός ο ισχυρισμός ευσταθεί. Ο εν λόγω ισχυρισμός καταρρέει, καθώς η Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε το καλοκαίρι του 2021 και επτά μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2022, έφυγε από τη ζωή.

Όπως εξήγησε στο MEGA η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας, η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο με μικρό χρόνο ζωής. Η ίδια συμπληρώνει λέγοντας πως η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης ήταν αρκετές φορές παραπάνω από αυτή που θα χρησιμοποιούσε κανείς σε βραχύγχρονη χειρουργική επέμβαση.

«Τα φάρμακα που έχουμε στα βαλιτσάκια ή στα καροτσάκια επείγουσας ανάνηψης δεν περιλαμβάνουν κεταμίνη» ξεκαθάρισε η κ. Σαρδέλη, η οποίο συμπλήρωσε πως θεωρεί απίθανο οι γιατροί της εντατικής που έκαναν την ανάνηψη πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα να της έδωσαν από λάθος κεταμίνη.

Οι γιατροί στο Ρίο είχαν ενημερώσει το «Παίδων» για «ύποπτες» κινήσεις της Πισπιρίγκου

Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός ρεπόρτερ Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές είχαν παρατηρήσει τις «ύποπτες» κινήσεις της.

Για την ακρίβεια, όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ, υπήρξε επικοινωνία – προειδοποίηση από το νοσοκομείο του Ρίου προς το νοσοκομείο «Παίδων» ότι κάτι περίεργο υπάρχει στη συμπεριφορά της 33χρονης μητέρας.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου είχαν ενημερώσει τους συναδέλφους τους στο «Αγλαΐα Κυριακού» σχετικά με τα περίεργα επεισόδια που είχε εμφανίσει η 9χρονη Τζωρτζίνα, όσο εκείνη βρισκόταν μόνη στο δωμάτιο με την μητέρα της και τις διαφορές που εντόπιζαν κατά την εισαγωγή του κοριτσιού στη ΜΕΘ.

Οι γιατροί είχαν ζητήσει την «επιτήρηση» της Πισπιρίγκου, καθώς πολλές από τις κινήσεις της είχαν προκαλέσει τις υποψίες τους. Υπενθυμίζεται ότι η Πισπιρίγκου είχε ζητήσει να νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα σε μονόκλινο δωμάτιο, ενώ η 9χρονη παρουσίαζε περίεργα επεισόδια όταν βρισκόταν υπό την επιτήρηση της μητέρας της.

Τελικά, δεν υπήρξε επιτήρηση του παιδιού, με τους γιατρούς του νοσοκομείου «Παίδων» να λένε πως δεν ήταν δυνατόν να τοποθετήσουν «φρουρούς» ή να υπάρχει συνεχόμενη παρουσία γιατρών και νοσηλευτών στο δωμάτιο του παιδιού, όμως, είχαν τα μάτια τους επάνω στις κινήσεις της μητέρας.

Πηγή: dikastiko.gr

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤο “Ωνάσειο” διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου για χορήγηση κεταμίνης στην ΤζωρτίναΡούλα Πισπιρίγκου: Τι έδειξαν τα ψηφιακά ίχνη, το τελευταίο γκουγκλάρισμά της για την κεταμίνηΡούλα Πισπιρίγκου: Θα κάνουμε αίτημα αποφυλάκισης. Τα κορίτσια μ'ακούνε, ξέρουν τι μάνα είχανε
Keywords
Τυχαία Θέματα