Σαμαράς: Θέλετε να μείνουμε στην Ευρώπη; «Ναι». Πραξικοπηματικό και έκτρωμα το δημοψήφισμα

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος, τονίζοντας ότι το χρέος της χώρα δεν διαγράφεται αν βγούμε από το ευρώ, αλλά θα ξεχρεώνεται σε ευρώ, με υποτιμημένες δραχμές.
Παράλληλα, έκανε λόγο για πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση, πολύ χειρότερη από αυτή που έχει λάβει χώρα ως τώρα και υποστήριξε ότι η Ευρώπη ετοιμάζει ανθρωπιστική βοήθεια. Στην απόλυτη ισοπέδωση
που θα ακολουθήσει, τα πάντα θα καταστραφούν, εκτός από το μεγάλο κομματικό κράτος, που θα παραμείνει όρθιο, διαλύοντας τα πάντα, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η ανεργία θα διπλασιαστεί, επενδύσεις κανένας δεν θα κάνει και το μόνο που θα μένει όρθιο θα είναι το μεγάλο κράτος, που θα τρέφεται από τις σάρκες της πραγματικής οικονομίας» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι όπου επικράτησε το μεγάλο κράτος οι κοινωνίες οδηγήθηκαν στο χάος.

«Η προπαγάνδα τους ήθελε να πείσει ότι ήξεραν πού πήγαιναν, ότι εμείς ήμασταν εκείνοι που κινδυνολογούσαμε» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι .τώρα αποδεικνύεται ότι «είχαμε δίκιο που προειδοποιούσαμε. «Σήμερα έχουμε και κλειστά ΑΤΜ και κεφαλαιακούς ελέγχους. Προειδοποιούσαμε ότι θα επηρεαστεί αρνητικά ο τουρισμός και τώρα έχουμε capital controls στην αρχή της τουριστικής περιόδου και ακυρώσεις κρατήσεων, ακόμα και ταξιδιωτικές οδηγίες».

Μόνη της η κυβέρνηση βγάζει τα μάτια του πιο δυναμικού τομέα της οικονομίας, σημείωσε, ενώ, όσον αφορά στις τράπεζες, είπε ότι «δεν κλείνουν οι τράπεζες, όλη η εθνική οικονομία κλείνει». «Αρχή εμφράγματος ζούμε τώρα, και ο πιο δύσπιστος την καταλαβαίνει» τόνισε, χαρακτηρίζοντας το δημοψήφισμα «παρωδία», καθώς δεν έχει αντικείμενο. Συνεχίζοντας, το χαρακτήρισε πραξικοπηματικό και έκτρωμα, καθώς και έγκλημα εκ προμελέτης. «Εκεί το πήγαιναν εξαρχής. Υποσχέθηκαν πράγματα που δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν. Έχασαν χρόνο σε μια διαπραγμάτευση που δεν υπήρχε» πρόσθεσε.

«Θέλετε να παραμείνουμε στο ευρώ; Ψηφίστε “ναι”. Θέλετε να βγούμε ευρώ; Ρίξτε στην κάλπη όχι. Θέλετε να μείνουμε στην Ευρώπη; Ναι. Θέλετε να φύγουμε; Όχι. Καθαρά πράγματα» τόνισε, καλώντας στο τέλος τον Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτικό διάλογο για να δει ο λαός να «αθροίζονται Τσίπρας, Καμμένος Μιχαλολιάκος εναντίον της Ε.Ε» και ανακοίνωσε περιοδείες και εκστρατείες υπέρ του «ναι» σε όλη την Ελλάδα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα