Σχεδιάζεται «Θαλάσσια Ιερά Οδός»

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας, προκειμένου να συνδέσει την ιστορική πόλη με άλλους παραλιμένιους δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Το εγχείρημα «Θαλάσσια Ιερά Οδός», βασίζεται στο πνεύμα της χερσαίας Ιεράς Οδού, η οποία κατά την αρχαιότητα συνέδεε την Ελευσίνα με την Αθήνα και προβλέπει τη διασύνδεση μέσω πλοιαρίων, που θα εκτελούν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα θαλάσσιας περιήγησης

και αναψυχής.

Η νέα θαλάσσια σύνδεση αποτελεί ένα νέο τουριστικό - πολιτιστικό προϊόν, με στόχο την ανάπτυξη και προβολή σχετικών δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Η έναρξη της «Θαλάσσιας Ιεράς Οδού» σχεδιάζεται να συμπέσει χρονικά με τους εορτασμούς της Ελευσίνας - Πολιτικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2023. Μάλιστα, η λειτουργία της γραμμής θα συνεχιστεί και μετά το πέρας των εκδηλώσεων, αφήνοντας στην περιοχή σημαντική παρακαταθήκη ανάπτυξης και προώθησης της ιστορικής της κληρονομιάς.

Για τον συντονισμό των δράσεων, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Ε. Απόστολος Καμαρινάκης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πειραιώς Γιάννη Μώραλη, την αντιδήμαρχο Πειραιώς Ανδριάνα Ζαρακέλη, την πρόεδρο της Ελευσίνας 2023 - Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Δέσποινα Γερουλάνου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Μιχαήλ Μαρμαρινό, προκειμένου να διερευνηθούν οι εναλλακτικές λύσεις για τον καθορισμό του σημείου στην πειραϊκή ακτή ως θέση εκκίνησης και αφετηρία της νέας θαλάσσιας σύνδεσης. Ως καταλληλότερες θέσεις εξετάζονται η Μαρίνα της Ζέας λόγω της ύπαρξης του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται οι επιβάτες πριν την αναχώρηση του πλοίου τους για την Ελευσίνα, καθώς και το Μικρολίμανο.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία σε τέσσερις οργανωμένες μαρίνες του Πειραιά και συγκεκριμένα στη Μαρίνα Ζέας, το Πασαλιμάνι, το Μικρόλιμανο και την Μαρίνα Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Νορβηγία: Ο διαβόητος μακελάρης του Οσλο έστειλε γράμματα σε επιζώντεςΤανζανία: Επτά νεκροί μετά από κατανάλωση κρέατος χελώναςΤα πρώτα ζωντανά ρομπότ στον κόσμο είναι πλέον ικανά να αναπαράγονται
Keywords
Τυχαία Θέματα