Σκέψεις Ερντογάν για δημοψήφισμα και στην Τουρκία για την ένταξη στην ΕΕ

Το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία έβαλε σκέψεις στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τώρα θέλει να κάνει και εκείνος στην Τουρκία.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, η ΕΕ δεν θέλει την Τουρκία επειδή η πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι, και σκέφτεται να διοργανώσει δημοψήφισμα για το εάν πρέπει να συνεχιστούν οι
προσπάθειες για ένταξη.

«Μπορούμε να ρωτήσουμε τον κόσμο, όπως κάνουν οι Βρετανοί», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. Και ποιο θα ήταν το ερώτημα αυτού του δημοψηφίσματος; «Θα ρωτούσαμε: “Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ή σταματάμε;” Εάν ο κόσμος πει “συνεχίζουμε”, τότε θα συνεχίσουμε.

Από το 1963 συζητείται η ένταξη της Τουρκίας αλλά η διαδικασία είναι εξαιρετικά αργή, είπε επίσης ο Ερντογάν. «Γιατί χρονοτριβείτε;», διερωτήθηκε ο Ερντογάν. Επισήμως, η Άγκυρα επισήμως έκανε αίτηση για ένταξη το 1987 και ξεκίνησε της διαπραγματεύσεις το 2005.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα