Σωματοφύλακες και σταρ: Τα 8 μυστικά του επαγγέλματος που δεν γνωρίζατε

Όταν οι διευθύνοντες σύμβουλοι, οι σελέμπριτι και οι κληρονόμοι χρειάζονται προσωπική ασφάλεια, προσλαμβάνουν άντρες και γυναίκες με συγκεκριμένες δεξιότητες. Οι σωματοφύλακες -όπως προδίδει η λέξη- χρησιμοποιούν το σώμα τους για να προστατεύσουν όποιον αποπειράται να βλάψει τον πελάτη τους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περισσότερες αρμοδιότητες στη δουλειά τους.

Ποιες είναι αυτές;

1. Η ευσωμία δεν είναι πάντα για καλό

Σε περιπτώσεις οπού οι σωματοφύλακες προσπαθούν να ελέγξουν ένα μεγάλο κοινό

ή εφήβους που τσιρίζουν σε κάποια συναυλία, το να είναι εύσωμοι είναι καλό. Όμως όχι όλοι οι σωματοφύλακες πρέπει να έχουν τον ίδιο σωματότυπο. «Εξαρτάται από τον πελάτη», λέει ο ιδρυτής της υπηρεσίας ασφάλειας Guardian Professional Security και πρώην σωματοφύλακας του 50 Cent.

«Είναι σαν να αγοράζεις αμάξι. Μερικές φορές θέλουν ένα μεγάλο SUV και άλλες θέλουν κάτι που δεν ξεχωρίζει. Υπάρχει ανάγκη για κάποιον που να ντύνεται με απλά ρούχα και να μην μοιάζει με σωματοφύλακα δίπλα στον πελάτη»

2. Τα όπλα και οι μπουνιές είναι άχρηστες

Πάντα εξαρτάται από το περιβάλλον -το να προστατεύεις έναν μουσικό σε μια συναυλία είναι διαφορετικό από το να συνοδεύεις έναν διευθύνοντα σύμβουλο μιας φαρμακευτικής εταιρείας- επομένως το αν οι σωματοφύλακες οπλοφορούν ή όχι είναι σχετικό.

«Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι αυτή δεν είναι μια επιχείρηση στην οποία παλεύουμε ή χρησιμοποιούμε όπλα», λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του World Protection Group, Kent Moyer. «Είμαστε εκπαιδευμένοι να προστατεύουμε, ο στόχος δεν είναι η χρήση της δύναμης. Αν χρησιμοποιήσω όπλο, απέτυχα. Αν σηκώσω όπλο, απέτυχα».

3. Προσλαμβάνονται για να προστατεύσουν τους εργοδότες από τους υπαλλήλους

Η βία στο γραφείο έχει γίνει πλέον ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα στις εταιρείες και κυρίως τους εργαζόμενους που φοβούνται τις απολύσεις. Ο πρώην αρχιφύλακας της Νέας Υόρκης Alan Schissel λέει ότι συχνά λαμβάνει κλήσεις για να προστατεύσει με διακριτικό τρόπο κάποιο γραφείο όπου μέσα γίνεται απόλυση. «Θέλουν να σιγουρευτούν ότι το άτομο που απολύεται δεν θα αντιδράσει άσχημα».

4. Δεν ζουν τη ζωή που νομίζατε

«Πολλοί πιστεύουν ότι ζούμε την ίδια ζωή με τους σελέμπριτι που προστατεύουμε, μόνο και μόνο επειδή είμαστε δίπλα τους ή πίσω», λέει ο Kalaydjian.

«Ναι, πετάμε με ιδιωτικά αεροπλάνα μερικές φορές αλλά δεν απολαμβάνουμε τις ανέσεις. Μπορεί να ζούμε στο σπίτι τους, αλλά δεν απολαμβάνουμε την πισίνα τους. Είμαστε πιστοί στο καθήκον μας». Οι φρουροί που ακολουθούν τον τρόπο ζωής των πελατών τους, συνήθως δεν αντέχουν για πολύ τη δουλειά.

5. Μερικές φορές είναι εκεί μόνο για την παρουσία

Για πολλούς, το να βρίσκεσαι περικυκλωμένος από μια ομάδα σοβαρών ανθρώπων, δεν είναι αναγκαίο. Πολλές φορές οι εταιρείες δέχονται κλήσεις από ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο ώστε να στραφεί η προσοχή των ανθρώπων σε αυτούς, όταν στην ουσία δεν υπάρχει απειλή. «Όλα γίνονται για την προσοχή, δεν υπάρχει αληθινή απειλή. Συνήθως τα απορρίπτω αυτά όταν χρειάζεται πραγματική προστασία».

6. Μπορούν να κάνουν τη ημέρα του πελάτη τους πιο αποτελεσματική

Επειδή οι φύλακες θα ελέγξουν τους προορισμούς πριν κατευθυνθούν εκεί με τους πελάτες τους, συνήθως γνωρίζουν ακριβώς πώς θα εισέρθουν στο χώρο και από πού θα αποχωρήσουν χωρίς να ζητήσουν για οδηγίες ή να έρθουν σε επικοινωνία με την ασφάλεια της περιοχής.

«Αν πηγαίνω κάποιον ηθοποιό στο στούντιο της Warner Bros, γνωρίζω από ποια πύλη να πάω ή πώς να φτάσω στο μπάνιο. Έχω τις διαπιστεύσεις νωρίτερα, πριν από την προσέλευση του ηθοποιού στην περιοχή και γνωρίζω ακόμα και πού βρίσκονται οι τουαλέτες», λέει ο Moyer. Το να κάνουν πιο πολλά θελήματα μέσα στην ημέρα, σημαίνει περισσότερα χρήματα.

7. Τα social media κάνουν τη ζωή τους πιο δύσκολη

Οι πελάτες υψηλού προφίλ διατηρούν τη διασημότητά τους με το να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο συχνά σημαίνει αναρτήσεις για τα ταξίδια τους ή τις εκδηλώσεις.

Για τους θαυμαστές, αυτό μπορεί να δώσει μια διαφορετική άποψη στην καθημερινότητα των διασήμων. Για κάποιος άλλους που επιθυμούν να βλάψουν αυτά τα πρόσωπα, αυτό λειτουργεί ως χάρτης. «Μερικές φορές δεν με ενημερώνουν για το πού βρίσκονται και αργότερα θα δω στο Snapchat ότι βρίσκονται στο mall στις 2 τα χαράματα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος που θα το γνώριζα», είπε ο Kalaydjian.

8. Δεν πληρώνουν οι σελέμπριτι για την ασφάλειά τους

Την επόμενη φορά που θα δείτε κάποιον τραγουδιστή να είναι περικυκλωμένος από ομάδα ασφάλειας, μην θεωρήσετε ότι έχουν τόσο κόσμο τριγύρω τους συνέχεια να τους προστατεύει. «Πολλές από τις διασημότητες δεν μπορούν να αγοράσουν εικοσιτετράωρο προστασία», λέει ο Moyer.

«Μερικές φορές οι συντελεστές μιας κινηματογραφικής ή τηλεοπτικής εκπομπής και τα χρήματα που βγάζουν οι ηθοποιοί από αυτές πληρώνουν. Όταν τελειώσουν τα γυρίσματα, δεν έχουν τη δυνατότητα να τα πληρώσουν ή να προσπαθήσουν να πληρώσουν με το ελάχιστο ποσό που διαθέτουν».

Πηγή: Mental Floss

Keywords
Τυχαία Θέματα