Σουηδία vs. Ελλάδα: Ριζικά αντίθετες στρατηγικές, ίδιοι θάνατοι από κορονοϊό

Ανατρέχοντας κάποιος στα διεθνή πρακτορεία για την τρέχουσα επικαιρότητα, βλέπει κανείς την είδηση ότι στη Σουηδία ο απολογισμός των νεκρών από κορονοϊό ξεπέρασε την Πέμπτη (26/10) τους 15.000 από την αρχή της πανδημίας.

Πρόκειται για μια είδηση που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να περάσει στα «ψιλά», μιας και όλοι έχουμε πάθει πλέον «ανοσία» με αυτούς τους αριθμούς, όσο τραγικοί κι αν είναι, δεδομένου ότι αναφερόμαστε σε ανθρώπινες απώλειες και δη αυτού του τρομακτικού μεγέθους.

Ωστόσο, μιλάμε για τη Σουηδία - τη χώρα που επικρίθηκε όσο καμία

άλλη παγκοσμίως για την επιλογή της να συνεχίσει την κανονικότητά της, με μερικούς μόνο απαραίτητους περιορισμούς, χωρίς να πάει ποτέ σε lockdown όπως έκανε όλος ο υπόλοιπος πλανήτης.

Οι αρχές της χώρας κατηγορήθηκαν για παράτολμη τακτική, ανευθυνότητα και ολιγωρία απέναντι σε μια τόσο φονική πανδημία.

Είκοσι μήνες αργότερα, αναπόφευκτα συγκρίνει κανείς την επίδοση τη Σουηδίας με την αντίστοιχη της χώρας μας, η οποία τους πρώτους δύο μήνες οδηγήθηκε σε πολύ σκληρό lockdown και έκτοτε είχε επιδοθεί σε ένα ατελείωτο άνοιξε-κλείσε.

Στη Σουηδία των 10,35 εκατ. κατοίκων έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 1.168.000 κρούσματα με 15.000 θανάτους.

Στην Ελλάδα των 10,7 εκατ. κατοίκων τα κρούσματα ανέρχονται μέχρι στιγμής (25/10) σε 720.295 και οι θάνατοι είναι περισσότεροι - 15.682

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σκανδιναβική χώρα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων άνω των 16 ετών ξεπερνά το 80% ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 60%.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΚορονοϊός: Αύξηση 18% στα κρούσματα στην Ευρώπη σε μια εβδομάδαΚορονοϊός- ΗΠΑ: Σύμβουλοι της FDA ψηφίζουν για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech σε μικρά παιδιάΚορονοϊός- Σαρηγιάννης: Να κάνουν υποχρεωτικό σελφ τεστ και οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι
Keywords
Τυχαία Θέματα