Στην Αθήνα ο Πάπας Φραγκίσκος - Εικόνες από την ιστορική επίσκεψη
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Επίσκοπος και Πάπας της Ρώμης, Φραγκίσκος, πάτησε την ελληνική γη.
Στην Αθήνα έφτασε στις 11:10, με ειδική πτήση της Aegean από την Κύπρο, με τη συνοδεία 80 δημοσιογράφων από διάφορες χώρες.
Ο Ποντίφικας επισκέπτεται την Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Δημοκρατίας,
Επί της υποδοχής του, στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της κυβέρνησης, και τέσσερα παιδιά-σύμβολο αγνότητας και αγάπης, με ελληνικές φορεσιές.
Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, εν συνεχεία, είχε κατ′ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σε αίθουσα του αεροδρομίου.
Μετά την υποδοχή του @Pontifex , είχα στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» σύντομη συνάντηση μαζί του, τη δεύτερη μετά την ακρόαση στο Βατικανό στις 23/10/2019. pic.twitter.com/rfcAyBJr5B
— Nikos Dendias (@NikosDendias) December 4, 2021Στην επίσημη τελετή υποδοχής παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, από την Καθολική Εκκλησία, ο πρέσβης του Βατικανού στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδα και, ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών.
Το θερμό μήνυμα του Πάπα και η ανησυχία τουΣτο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε στις 12.05. Τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκε στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, στο εσωτερικό του Μεγάρου, έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Βατικανού και Ελλάδος.
Ο Πάπας υπογράμμισε την προσφορά της Ελλάδας στον παγκόσμιο γίγνεσθαι στην ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χωρίς την Αθήνα και χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και κόσμος όλος, θα ήταν λιγότερο σοφοί, χαρούμενοι και ευτυχείς» για να προσθέσει ότι «από εδώ διευρύνθηκαν οι ορίζοντες της ανθρωπότητας».
Από αυτή την πόλη, το λίκνο του πολιτισμού προέτρεψε να υψώνεται πάντα ένα μήνυμα προς την κορυφή που θα απαντά στις αποπλανήσεις του αυταρχισμού και στην ατομιστική αδιαφορία και θα αντιπαραθέτει τη φροντίδα για τον άλλο για τη δημιουργία ενός ακρογωνιαίου ανθρωπισμό που χρειάζεται η εποχή και η Ευρώπη μας, τόνισε ο Ποντίφικας.
Ο Ποντίφικας, όπως η ομιλία του μεταδόθηκε μεταφρασμένη από την ΕΡΤ, μετέφερε με ανησυχία την διαπίστωση ότι υπάρχει υποχώρηση της Δημοκρατίας και σκεπτικισμός, σημειώνοντας ότι για την αντιμετώπιση απαιτείται προσπάθεια και υπομονή και επισημαίνοντας ότι «η θεραπεία βρίσκεται στην καλή πολιτική» ενώ ζήτησε ένα δοθεί προτεραιότητα στη στήριξη των ασθενέστερων τάξεων και στην κοινωνική δικαιοσύνη.
Σσυνέχισε λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα το χρειάζεται για να διανοίξει δρόμους ειρήνης μέσω μιας πολυμέρειας που δεν θα ασφυκτιά από υπερβολικές εθνικιστικές΄ διεκδικήσεις, η πολιτική το χρειάζεται για να θέσει τις κοινές ανάγκες πάνω από τα ιδιωτικά συμφέροντα μπορεί να φαίνεται μια ουτοπία ένα ταξίδι δίχως ελπίδα σε μια ταραγμένη θάλασσα μια μακρά και άπιαστη Οδύσειας ωστόσο τούτο ταξίδι σε μια θαλασσοταραχή όπως διδάσκει το μεγάλο ομηρικό ΄έπος συχνά είναι ο μόνος τρόπος και η μόνη οδός και φτάνει κανείς στον στόχο να εμφορείται από την επιθυμία και την επάνοδο στην πατρική εστία, η αναζήτηση να προχωρήσουμε μαζί από κοινού. Από αυτή την άποψη, από το άλγος θα ήθελα να ανανεώσω την εκτίμηση μου για τη δύσκολη διαδρομή που οδήγησε στη συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη μεταξύ της ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.
Για το μεταναστευτικό είπε ότι έχει ανοίξει χάσματα μεταξύ Νότου και Βορρά. Εκανε λόγο για ευρωπαϊκή αναβλητικότητα και πρόσθεσε ότι η η Ευρωπαϊκή Κοινότητα επιμένει να εμφανίζεται μπλοκαρισμένη κα ασυντόνιστη, αντί να είναι κινητήρια δύναμη αλληλεγγύης
Προέτρεψε για ένα συνολικό κοινοτικό όραμα ενθαρρύνοντας να δοθεί προσοχή στους πιο άπορους, ώστε σύμφωνα με τις δυνατότητες της κάθε χώρας να είναι ευπρόσδεκτοι να προστατεύονται, να προωθούνται και αν ενσωματώνονται, με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας καθώς όπως είπε αυτό συνιστά εγγύηση για το μέλλον.
Τα βάσανα μας ενώνουν και η αναγνώριση ότι ανήκουμε στην ίδια εύθραυστη ανθρωπότητα θα βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός πιο ολοκληρωμένου και ειρηνικού μέλλοντος, πρόσθεσε καλώντας να μετατρέψουμε αυτό που μοιάζει με ατυχή αντιξοότητα σε ευκαιρία.
«Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας υποδέχομαι στο Προεδρικό Μέγαρο» του αντέτεινε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Η επίσκεψή σας, για δεύτερη φορά στη χώρα μας, υποδηλώνει το υψηλό ενδιαφέρον σας για την περιοχή και την ευρύτερη Μεσόγειο, καθώς και τη διαρκή μέριμνά σας για τον θρησκευτικό διάλογο και την οικουμενικότητα της χριστιανοσύνης. Εχει επίσης μεγάλη συμβολική αξία, δεδομένου ότι φέτος εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κατά του οθωμανικού ζυγού, που οδήγησε στη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Ο λαός μας εκτιμά την αγάπη σας, καθώς και την εκ μέρους σας αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του ελληνικού πνεύματος στον Δυτικό Πολιτισμό και τη Χριστιανική Θρησκεία» τόνισε η Κ.Σακελλαροπούλου.
Και πρόσθεσε: « ε καιρούς δύσκολους, με μεγάλες δοκιμασίες για την ανθρωπότητα, όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή και η πανδημία, η συμβολή της θρησκείας και της Εκκλησίας δεν έχει μόνον υπαρξιακή σημασία και δεν περιορίζεται στο πλήρωμά της. Συναρτάται ευθέως με την πολιτική της φροντίδας και του ανθρωπισμού και διανοίγει δρόμους για την ειρηνική συνύπαρξη και ευημερία όλων μας. [..] Οι πρωτοβουλίες σας για τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση και η παρουσία σας στη Λέσβο μαρτυρούν τη σπουδαιότητα του προβλήματος και τη μείζονα ανθρωπιστική του διάσταση. Έχετε επανειλημμένα εκφράσει την ευαισθησία σας για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο και καλέσει τη διεθνή κοινότητα να προσχωρήσει στον διάλογο και τη συντονισμένη αντίδραση απέναντι στην απάνθρωπη εργαλειοποίησή τους. Έχετε συστηματικά συμβάλει στη διαχείριση της κρίσης και αναγνωρίσει τον ανθρωπισμό των Ελλήνων, καθώς και το δυσανάλογο βάρος που έχουν επωμιστεί. Από την πλευρά της, η χώρα μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και της πολιτικής εκμετάλλευσής τους».
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πάπα για τη θερμή στήριξή του ως προς το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, «ώστε αυτή να παραμείνει ένα οικουμενικό σύμβολο θρησκευτικής λατρείας και ένα εμβληματικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, προσβάσιμο σε όλους», όπως είπε.
Συνάντηση με ΜητσοτάκηΟ Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ευχαριστεί τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την επίσκεψη του στην χώρα μας σε μια χρονιά με υψηλή συμβολική σημασία λόγω της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης εκφράζοντας ιδιαίτερη εκτίμηση για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει σε μείζονα παγκόσμια θέματα.
Στις 16:00 θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και θα ακολουθήσει στις 16:30 συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πάπα Φραγκίσκου και των ακολουθιών τους στην Αίθουσα του Θρόνου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Θα ακολουθήσει, στις 17:15, συνάντηση με τους Επισκόπους, Ιερείς, μέλη Μοναχικών Ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, Ιεροσπουδαστές και Κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών και στις 18:45 ιδιωτική συνάντηση με τα μέλη της Αδελφότητος του Ιησού στην Αποστολική Νουντσιατούρα.
Αύριο Κυριακή, ο Πάπας θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου και θα επισκεφθεί πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης». Το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου στις 16:45 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 19:00 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερωνύμος θα τελέσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Ποντίφικα στην Αποστολική Νουντσιατούρα.
Την Δευτέρα ο Ποντίφικας θα δεχθεί την επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στην Αποστολική Νουντσιατούρα και ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχει θα έχει συνάντηση με τους νέους στο Δημοτικό «Άγιος Διονύσιος» της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στο Μαρούσι. Στις 11:15 πρόκειται να γίνει αποχαιρετιστήρια τελετή στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για την αναχώρηση του Ποντίφικα για την Ρώμη.
Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο ΙερώνυμοΣτις 4:00 το απόγευμα πέρασε το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με τη συνοδεία Καρδιναλίων, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
Ο Μακαριώτατος τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στους στόχους του ταξιδιού του και η ατμόσφαιρα της Ελλάδας να του δώσει δύναμη. Από την πλευρά του, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή, ενώ τόνισε ότι θυμάται και την πρώτη τους συνάντηση στη Λέσβο.
Οι δύο Προκαθήμενοι, αφού συνομίλησαν κατ′ ιδίαν για μισή ώρα, εν συνεχεία έκαναν προσφώνηση και αντιφώνηση στην Αίθουσα του Θρόνου της Αρχιεπισκοπής. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος μίλησε για τη θεολογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που ταυτίζει τον θάνατο με την αμαρτία, ενώ ο Χριστός ως αρχηγός της ζωής παρέχει την αιώνια ζωή.
Ακόμα, μίλησε για το μεταναστευτικό και για το πώς αγκαλιάσαμε τους μετανάστες, ενώ αναγνώρισε τη μεγάλη προσφορά του Πάπα προς τους πρόσφυγες. Ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά στη μεγάλη αυτή πρόκληση.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, «Πραγματικά, χαίρομαι για την ευαισθησία σας στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Αναγνωρίζω την μεγάλη προσφορά σας στην ενσωμάτωση και υποδοχή τόσων προσφύγων κατά τα τελευταία έτη».
«Όμως αισθάνομαι ταυτοχρόνως την ανάγκη να επισημάνω μαζί με σας ότι οφείλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά στη μεγάλη αυτή πρόκληση. Εάν η παγκόσμια κοινότητα, οι ηγέτες των ισχυρών κρατών, οι διεθνείς οργανισμοί δεν λάβουν τολμηρές αποφάσεις, η συνεχώς απειλούμενη παρουσία των απροστάτευτων προσφύγων γυναικών και των παιδιών θα συνεχίζεται αυξανόμενη παγκοσμίως».
«Τα αυτονόητα δικαιώματα στην παιδεία, τη θρησκευτική ελευθερία, την ισότητα, θα συνεχίσουν να υποσκάπτονται. Αρκετά πια με τα όμορφα λόγια. Οι συνάνθρωποί μας στο Αφγανιστάν θα αναγκαστούν να φύγουν και να εργαλειοποιηθούν από γειτονικές χώρες με πρακτικές όπως η Τουρκία».
Στην αντιφώνησή του, ο Ποντίφικας άρχισε την ομιλία του, απόλυτα θεολογική, με τη φράση του Αποστόλου Παύλου «χάρις και ειρήνη από Θεού», που απηύθυνε ο Απόστολος Παύλος προς τους πιστούς της Ρώμης, ενώ βρισκόταν σε ελληνικά χώματα.
Ακολούθως, αναφέρθηκε στις «κοινές μας ρίζες, που διέσχισαν τους αιώνες. Οι αποστολικές». «Είναι υπόγειες, κρυμμένες, συχνά παραμελημένες, αλλά υπάρχουν και στηρίζουν τα πάντα», τόνισε. Κατόπιν, ζήτησε συγγνώμη για τα σφάλματα τόσων καθολικών, για πράξεις και επιλογές προερχόμενες -όπως είπε- μάλλον από τη δίψα για κέρδος και ισχύ, «μάραναν τη μεταξύ μας κοινωνία», πρόσθεσε. Μάλιστα, επισήμανε ότι με ντροπή αναγνωρίζει τα παραπάνω και αισθάνεται «την ανάγκη να ανανεώσει την αίτηση συγγνώμης από τον Θεό και από τους αδελφούς».
Εξάλλου, εντυπωσιακή ήταν η αναφορά του στο ’Αγιο Πνεύμα, το οποίο, όπως τόνισε, «μας καλεί σήμερα περισσότερο παρά στο παρελθόν να επουλώσουμε τις πληγές της ανθρωπότητος με το έλαιο της αγάπης».
Και συνέχισε: «Ο ίδιος ο Χριστός ζήτησε από τους δικούς του, κατά την ώρα της αγωνίας, την παρηγορία, λέγοντας να μείνουν κοντά του και να προσεύχονται. Η εικόνα του ελαίου μας οδηγεί έτσι στον κήπο των Ελαιών. ‘’Μείνατε ώδε και γρηγορείτε″ (Μκ 14,24), είπε ο Ιησούς. Το αίτημά του προς τους Αποστόλους έγινε στον πληθυντικό. Και σήμερα επιθυμεί να αγρυπνούμε και να προσευχόμεθα: για να φέρουμε στον κόσμο την παρηγορία του Θεού και να θεραπεύσουμε τις πληγωμένες σχέσεις μας χρειάζεται η προσευχή των μεν υπέρ των δε».
«Είναι απαραίτητο για να φτάσουμε ‘‘στην αναγκαία κάθαρση της ιστορικής μνήμης. Με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, οι μαθητές του Κυρίου, εμψυχωμένοι από την αγάπη, από το θάρρος της αληθείας και από την ειλικρινή θέληση να συγχωρήσει ο ένας τον άλλον και να συμφιλιωθούν, καλούνται να επανεξετάσουν μαζί το οδυνηρό τους παρελθόν και εκείνες τις πληγές που αυτό συνεχίζει δυστυχώς να προκαλεί ακόμη και σήμερα″ (‘Αγιος Ιωάννης-Παύλος ο Β’ Εγκυκλ. ‘’Ίνα πάντες εν ώσιν″)».
Επιπρόσθετα, μίλησε για τους μετανάστες, που «δεν μπορούν να αφεθούν στην αδιαφορία και να θεωρηθούν μόνον ως βάρος για να σηκώσουμε ή, ακόμη χειρότερα, να το μεταβιβάσουμε σε κάποιον άλλο». Στη συνάντηση παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Φαναρίου Αγαθάγγελος και ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, καθώς και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ)
ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΔύο ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Ομικρον στην ΑθήναΚορονοϊός: Γκάζι ξανά στους εμβολιασμούς, 200.000 ραντεβού σε λίγες ώρεςΜεσολόγγι: Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί ατόμων από τις έντονες βροχοπτώσεις- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ξεσκεπάζεται το κύκλωμα των «κομπιναδόρων του Taxisnet»
- Γιατί τέτοια …ομερτά;
- Σέρρες: Πέθανε από κορονοϊό προπονητής στίβου - Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία
- Νέα δωρεάν μαθήματα από το Mathesis
- Πότε ξεκινάει το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2021, ποιες Κυριακές τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά
- Ελλάς, Ρωσία συμμαχία στα... διόδια!
- emvolio.gov.gr: Τι γίνεται με τα ραντεβού για Pfizer και Moderna
- Η Σίσσυ Χρηστίδου έχει φτιάξει ένα χριστουγεννιάτικο σπίτι βγαλμένο από παραμύθι
- Katalin Karikó Η βιοχημικός πίσω από την ανακάλυψη του mRNA εμβολίου
- Oι Μπακς αποδέσμευσαν τον Καλαϊτζάκη για να αποκτήσουν και πάλι τον Μάθιους
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Huffington Post Greece
- Κορονοϊός: Γκάζι ξανά στους εμβολιασμούς, 200.000 ραντεβού σε λίγες ώρες
- Μήνυμα ΗΠΑ σε Αγκυρα: Δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους στην ΑΟΖ της
- Η παραλλαγή Ομικρον ίσως έχει αποσπάσει τμήμα του ιού του κοινού κρυολογήματος
- Δύο ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Ομικρον στην Αθήνα
- Στην Αθήνα ο Πάπας Φραγκίσκος - Εικόνες από την ιστορική επίσκεψη
- Τελευταία Νέα Huffington Post Greece
- Στην Αθήνα ο Πάπας Φραγκίσκος - Εικόνες από την ιστορική επίσκεψη
- Δύο ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Ομικρον στην Αθήνα
- Η παραλλαγή Ομικρον ίσως έχει αποσπάσει τμήμα του ιού του κοινού κρυολογήματος
- Κορονοϊός: Γκάζι ξανά στους εμβολιασμούς, 200.000 ραντεβού σε λίγες ώρες
- Μήνυμα ΗΠΑ σε Αγκυρα: Δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους στην ΑΟΖ της
- Δείπνο με την καγκελάριο
- Η κατάσταση στην Τουρκία και η Κυπριακή Δημοκρατία
- Ψηφιακή διπλωματία: Τα εργαλεία της σε ένα νέο ιστορικό τοπίο
- Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ…
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Οικονόμου: Μόνο εμβολιασμένοι στο γιορτινό τραπέζι
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-3: Πάρτι για τα «Λιοντάρια» στη Λισαβόνα
- Πίσω του γίνεται ληστεία κι αυτός πλένει ατάραχος το αμάξι - Βίντεο
- Έρχεται η ψηφιοποίηση διπλώματος οδήγησης, βιβλιάριου υγείας και ταυτότητας στο κινητό
- Επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου: Κλείνουν στις 3:30 μ.μ. τρεις σταθμοί του μετρό στο κέντρο
- Μέσα ο Καρακλάιτς – Ποιοι είναι στην αποστολή της Παναχαϊκης
- Κλείνουν στις 15:30 οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Μοναστηράκι»
- Έρχονται ταυτότητα, δίπλωμα και βιβλιάριο υγείας στο κινητό μας
- Η μέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Μαρτίνς