Στην τελική ευθεία – Ταξιδεύει για Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

Aποχώρησε λίγο πριν τις 9:30 το βράδυ της Κυριακής από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αναχωρεί για Βρυξέλλες.

Αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αγία Πετρούπολη ο κ. Αλέξης Τσίπρας άρχισε κύκλο επαφών με συνεργάτες του και την πολιτική ομάδα
διαπραγμάτευσης, ενώ την Κυριακή συνεδρίασε και το Κυβερνητικό Συμβούλιο για να καθορίσει την τακτική της κυβέρνησης και τις προτάσεις του ενόψει των συνεδριάσεων του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Ωστόσο τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με την συμμετοχή του πρωθυπουργού, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του επικεφαλής Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Την συνάντηση έχει ζητήσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ ο οποίος νωρίτερα θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Το κλίμα των έντονων διεργασιών δίνουν όχι μόνο οι επικοινωνίες του Αλέξη Τσίπρα με την κ. Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, αλλά και οι συνεχείς δηλώσεις και συναντήσεις ξένων ηγετών με επίκεντρο την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με την Ελλάδα.

Σήμερα, κυβερνητική πηγή στην Αθήνα εξέφρασε την αντίθεσή της στην παράταση του υφιστάμενου προγράμματος τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει συνολική συμφωνία.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα την Κυριακή οι ανταποκριτές του Αθηναϊκού Πρακτορείου από τις Βρυξέλλες, ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι επαφές του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μερκελ καθώς και με τους ιθύνοντες του Δ.Ν.Τ και της Ε.Κ.Τ. είναι πυκνές και συνεχείς.

Ανέφεραν ακόμη ότι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής - και ενώ οι θεσμοί τελούσαν εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων - συνεδρίαζαν οι επικεφαλής των εκπροσώπων της ελληνικής πλευράς και των θεσμών.

Στόχος της εν λόγω συνεδρίασης είναι να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της συνόδου του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι επιδιώκει συνολική λύση και έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό, οι πιστωτές έχουν τονίσει ότι ζητούν συγκεκριμένο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και υπό αυτό το πρίσμα, οι προσπάθειες τα επόμενα 24ωρα θα επικεντρωθούν στην σύγκλιση των διαφορών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα