Συμβουλές για να μην πάρουμε ούτε ένα κιλό στο δεύτερο lockdown

Μέσα σε ένα σπίτι πολλές ώρες - όπως επιβάλλει το δεύτερο lockdown - σίγουρα υπάρχουν στιγμές που δεν έχουμε τί να κάνουμε. Έτσι το φαγητό, ακόμα και το μαγείρεμα είναι μία διέξοδος. Πως λοιπόν θα παραμείνουμε σε φόρμα όλοι εμείς που κάνουμε τη δική μας προσπάθεια διατροφής;

Σύμφωνα με την διατροφολόγο και διαιτολόγο, Χριστιάνα Αμπατζή, με έδρα την Λέσβο, υπάρχουν μερικές απλές - αλλά πολύ σημαντικές - συμβουλές που ακολουθώντας τες υπάρχει πιθανότητα να μην φορτωθούμε περιττά κιλά αυτή την, ομολογουμένως

δύσκολη περίοδο. Ποιες είναι αυτές;

Αρχικά, ο καλύτερος τρόπος να οργανώσουμε τη μέρα μας και κατά προέκταση τα γεύματα μας, είναι να κρατάμε ημερολόγιο. Ας ξεκινήσουμε να σημειώνουμε κάθε μέρα τι θέλουμε να κάνουμε μέσα στη μέρα και εννοείται τις ώρες που έχουμε προγραμματίσει να απολαύσουμε τα γεύματά μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να μην κάνουμε άσκοπα τσιμπολογήματα αφού θα τα έχουμε καταγεγραμμένα.

Μπορούμε επίσης, να κρατάμε ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων 24ώρου. Έτσι θα μπορούμε να διαχειριστούμε τα γεύματά μας και να κάνουμε και μια ατασθαλία σε μέρα που θα τα έχουμε πάει περίφημα.

Ας μην ξεχνάμε τα μικρά και συχνά γεύματά μας, ανά τρίωρο: να έχουμε ποικιλία και εναλλακτικές για να μην βαρεθούμε εύκολα.

Να μην ξεχνάμε επίσης να ενυδατωνόμαστε τακτικά, με νερό, κάποιο φρέσκο χυμό, ζεστό τσάι, ό,τι μας αρέσει.

Τα φρούτα είναι απαραίτητα μέσα στη μέρα μας, και τώρα που είμαστε περισσότερες ώρες μέσα, δεν υπάρχει δικαιολογία : δεν μπορώ να το καταναλώσω εύκολα, είμαι στη δουλειά.

Για να μην βαριόμαστε τα ίδια και τα ίδια, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε καινούργιες συνταγές, με υλικά διατροφικά , πράγμα που θα μας προσφέρει σίγουρα στιγμές δημιουργικές.

Στο σούπερ μάρκετ αγοράζουμε μόνο τα απαραίτητα και όχι υπερκατανάλωση και στρες λόγω της καραντίνας.

Όσον αφορά τη σωματική άσκηση, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να ασκηθούμε μέσα στο σπίτι, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε με online συνεδρίες, είτε με κάποιο όργανο που έχουμε σπίτι. Ας προσπαθήσουμε μια ώρα την ημέρα να κάνουμε κάποια μορφή άσκησης γιατί και θα κρατηθούμε σε φόρμα και φυσικά θα νιώσουμε πολύ καλύτερα.

Τέλος, για να περνούν οι ώρες πιο ευχάριστα, ας μην μένουμε μόνο στον καναπέ και στην τηλεόραση. Ας διαβάσουμε ένα βιβλίο, να κάνουμε ένα παζλ, ή να τελειώσουμε μια, τυχόν παρατημένη εδώ και καιρό, διπλωματική εργασία. Ας βρούμε τρόπους να κάνουμε πράγματα που μόλις τελειώσει αυτή η κατάσταση σίγουρα θα μας λείψουν.

ΠΗΓΗ: fmh.gr

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Lockdown: Αθηναίοι φεύγουν για «καραντίνα» στην επαρχία – Εξοδος 60.000 οχημάτων Όταν ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ έγραφε για την απομόνωση και την «καραντίνα» Μία τζούρα Κωστή πριν από την καραντίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συμβουλές,symvoules