Συνδέοντας την Φωτογραφία με την Οικονομία

Μια ελάχιστη εισαγωγή: Υπάρχει μία εξαιρετική εκπαιδευτική πλατφόρμα το CORE Econ. Σας το υπογράφω.

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 389 Πανεπιστήμια χρησιμοποιούν την εκπαιδευτική αυτή πλατφόρμα . Μια ματιά στα Πανεπιστήμια που συμμετέχουν, ιδιαίτερα δε, σε αυτά που κατοικοεδρεύουν στις προηγμένες εκπαιδευτικά χώρες θα έπειθε. Ανάμεσά τους και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το μοναδικό ελληνικό, ας παινέψουμε το σπίτι μας. 

Μια δεύτερη ματιά στο περιεχόμενο αυτής της πλατφόρμας θα σας πρόσθετε ενδεχομένως στους τακτικούς επισκέπτες της. 

Αρκεί να μην απεχθάνεστε την Οικονομική

Επιστήμη. Αλλά ακόμη κι αν συμβαίνει αυτό, υπάρχει πάντα η ευκαιρία: ο φωτογραφικός διαγωνισμός που διοργανώνει το CORE Econ.

Το Econ Frame είναι ένας διαγωνισμός φωτογραφίας που διεξάγεται στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου UCL από το 2019. Το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου είναι εταίρος στο CORE Econ το οποίο από το 2022, θέλησε να διευρύνει τον διαγωνισμό και να συμπεριλάβει φοιτήτριες και φοιτητές που σπουδάζουν άμεσα ή έμμεσα με το CORE Econ από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι «Αποτυπώστε τα οικονομικά σε ένα στιγμιότυπο»

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές που θα αποφασίσουν να διαγωνισθούν, καλούνται να υποβάλουν μια φωτογραφία που αποτυπώνει μια οικονομική έννοια που καλύπτεται στο CORE Econ (που σημαίνει, σε οποιοδήποτε από τα ηλεκτρονικά βιβλία του CORE Econ συμπεριλαμβανομένων των μεταφράσεων και προσαρμογών που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα.

Μαζί με μια πρωτότυπη φωτογραφία, θα πρέπει να δώσουν έναν τίτλο και μια περίληψη έως και 150 λέξεων που να εξηγούν πώς σχετίζεται η φωτογραφία με τη σχετική έννοια. 

Οι ομαδικές υποβολές είναι ευπρόσδεκτες. Αυτό το βίντεο εξηγεί το περιεχόμενο του διαγωνισμού χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα φωτογραφίας που αποτυπώνει την έννοια των «αρνητικών εξωτερικών επιδράσεων». 

Μπορείτε επίσης να δείτε τους νικητές του περασμένου έτους στο UCL.

Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευτούν με 100 λίρες , 75 λίρες και 50 λίρες σε κουπόνια Amazon και θα αναρτηθούν στον ιστοσελίδα του CORE Econ.

Εκτός από τη συμβολική χρηματική βράβευση των νικητών, επειδή ακριβώς εκτιμάται ο ρόλος που θα παίξουν οι εκπαιδευτές στην δημιουργική ενσωμάτωση αυτού του διαγωνισμού στη διδασκαλία του CORE Econ θα προσκαλέσει τους νικητές να μοιραστούν την εμπειρία τους με την κοινότητα διδασκαλίας του CORE Econ, ως συνεισφέροντες στο έργο της κοινότητας.

Η καταληκτική προθεσμία για συμμετοχή σ’ αυτόν τον διαγωνισμό είναι στις 26 Απριλίου, 23:59 (ώρα Ηνωμένου Βασιλείου).

Θα πρέπει να υποβάλετε τη συμμετοχή σας χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα υποβολής.

Μια καταχώριση-συμμετοχή είναι πλήρης εάν περιλαμβάνει:

Μία πρωτότυπη φωτογραφία μόνο σε μορφή PNG ή JPG/JPEG. Τα στιγμιότυπα οθόνης δεν θα γίνονται δεκτά.

Μια περιγραφή το πολύ 150 λέξεων που εξηγεί πώς σχετίζεται η φωτογραφία με έννοιες που εξηγούνται σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό βιβλίο CORE Econ. Οι περιγραφές μπορούν να παρέχονται στη μητρική σας γλώσσα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συνοδεύονται από αγγλική μετάφραση.

Τη τοποθεσία της εικόνας και μια σύντομη περιγραφή (μέγιστο 30 λέξεις) της τοποθεσίας που δεν προσμετράται στο όριο των 150 λέξεων που αναφέρεται παραπάνω.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων, το εκπαιδευτικό ίδρυμά τους και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλληλογραφίας.

Διαβάστε τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, οι οποίοι περιέχουν όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για να συμμετάσχετε σε αυτόν τον διαγωνισμό και εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, στείλτε email στο contact@core-econ.org .

Στο πιθανό ερώτημα, τι θα γίνει με τους φοιτητές των οποίων τα Πανεπιστήμια δεν συμμετέχουν ακόμα στην κοινότητα του CORE Econ, αλλά επιθυμούν να συμμετάσχουν, η απάντηση είναι πως είναι καλοδεχούμενοι οι ίδιοι, τα Πανεπιστήμιά τους και βέβαια η τυχόν συμμετοχή τους στον πολύ ενδιαφέροντα αυτόν διαγωνισμό, που δεν είναι μονάχα φωτογραφικός, καθώς ας μη ξεχνάμε πως για όλους τους διαγωνισμούς της ζωής, ισχύει πως “Το μάτι δεν αρκεί · χρειάζεται και σκέψη.”

 ***

Μιχάλης Κονιόρδος, Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνδέοντας, Φωτογραφία, Οικονομία,syndeontas, fotografia, oikonomia