Τα 10 χαρακτηριστικά του πρωτάρη ταξιδιώτη (part I)

Όταν χθες το βράδυ είπα στους φίλους μου πως πλέον θα έπρεπε να με θεωρούν «επαγγελματία ταξιδιώτη» με κοίταξαν αποσβολωμένοι λες και τους έλεγα πως θα έφευγα μόνιμα για την Ανταρκτική. Μετά άρχισαν να γελάνε δυνατά και να με πειράζουν ρωτώντας με τι με κάνει να είμαι τόσο σίγουρη. «Και στην τελική σιγά, επειδή έχεις ταξιδέψει σε παραπάνω από 30 χώρες;», ρώτησε ο Σ.

Και όμως δεν είναι αυτό. Είτε ταξιδεύεις για μακριά, είτε ταξιδεύεις στη διπλανή πόλη, είτε ταξιδεύεις μια φορά το χρόνο είτε κάθε Σαββατοκύριακο, αυτό που σε κάνει έμπειρο ταξιδιώτη είναι το πόσο οργανωμένος είσαι πριν και
κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και το πόσο ανοιχτός/ δεκτικός όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχες σχεδιάσει.

Back to 2012 this was my daily routine. Afternoon walk at the Piazza del Duomo after my Master classes and the so-called after work aperitivo. ----- Η καθημερινή συνήθεια το 2012. Απογευματινή βόλτα γύρω από το Duomo και aperitivo μετά τη δουλειά και το μεταπτυχιακό. Tstories2017 #tstoriesitaly #Italianelcuore #Milan #italia #solotraveler #travelblogger @bag_stories @bricsmilano #mybagstories

A post shared by MARIA KOFOU • Tstories ✈️ (@travelstoriesfromyworld) on May 26, 2017 at 2:15pm PDT



Θυμάμαι, στα πρώτα μου ταξίδια πόσο θύμωνα όταν έπρεπε να επιστρέψω Αθήνα και δεν είχα δει όλα τα μέρη που είχα σημειωμένα στην ατζέντα μου ή όταν ξέχναγα να πάρω μαζί μου κάποια είδη πρώτης ανάγκης &αναγκαζόμουν να τα πληρώσω πανάκριβα σε κάποιο τουριστικό μίνι μάρκετ της περιοχής που επισκεπτόμουν. Αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός μας, "αν δεν πάθεις δε θα μάθεις", έτσι και γω έπαθα, έμαθα &συγκέντρωσα τα 10 συχνότερα λάθη του πρωτάρη ταξιδιώτη (που έκανα και γω στο παρελθόν) με σκοπό να σου τα αναλύσω &να σε βοηθήσω να τα αποφύγεις!

Ξεκινάμε;

Χαρακτηριστικό νούμερο 1: Αναγκάζεσαι να ψωνίσεις από είδη μπάνιου μέχρι και εσώρουχα

Κλείνεις τη βαλίτσα βιαστικά, πεπεισμένος ότι έχεις πάρει τα πάντα μαζί σου και όταν τελικά φτάνεις στον προορισμό σου συνειδητοποιείς πως έχεις ξεχάσει στο σπίτι την οδοντόκρεμα, το υγρό φακών, το αποσμητικό, το αντηλιακό σου και πάει λέγοντας.

Για να αποφύγεις λοιπόν αυτά τα χαζά έξοδα, το μυστικό είναι μια μέρα πριν το ταξίδι σου να φτιάξεις λίστα, ναι σαν αυτή που έφτιαχνε η μητέρα σου πριν πάει στο σούπερ μάρκετ. Αν πάλι σου τη σπάει να κάθεσαι να γράφεις, θα σου αποκαλύψω τις 2 δικές μου τεχνικές. Η πρώτη είναι η «από δωμάτιο σε δωμάτιο»: πηγαίνεις σε κάθε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού σου και συγκεντρώνεις τα πράγματα που θα χρειαστείς για το ταξίδι σου. Η δεύτερη τεχνική είναι η «ανατομία»: πήγαινε σε ένα καθρέφτη και κοιτάξου καλά. Για κάθε μέρος του σώματός σου σκέψου τι χρειάζεσαι. Πρόσωπο: γυαλιά, τσιμπιδάκι φρυδιών, οδοντόβουρτσα, make up, σκουλαρίκια. Λαιμός: το αγαπημένο σου κολιέ. Χέρια: κρέμα χεριών, ρολόι. Μασχάλες: αποσμητικό κτλ. Έλα πες, δεν είναι τέλεια αυτή η τεχνική; Είναι η αγαπημένη μου!

Χαρακτηριστικό νούμερο 2: Επιδιώκεις να ταξιδεύεις την «καλύτερη περίοδο»

Κακά τα ψέματα, για τους περισσότερους οι διακοπές συνοψίζονται σε 2 μήνες: Απρίλιο ή Αύγουστο, δηλαδή Πάσχα ή Δεκαπενταύγουστο! Η ιδανική περίοδος για διακοπές, θα υποστήριζε ο πρωτάρης ταξιδιώτης. Έλα όμως που είναι η πιο ακριβή! Και εντάξει, να το δεχτώ όταν είσαι 20 χρονών που το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να πας σε κάποιο νησί γεμάτο κόσμο για να περάσεις de puta madre χωρίς να σε νοιάζει αν πληρώνεις το ποτό σου 15 ευρώ και όχι 5 , αλλά μετά τα 25 σου δε σε δικαιολογώ!

Ο έμπειρος ταξιδιώτης φροντίζει να κλείσει εισιτήρια τουλάχιστον 3 μήνες νωρίτερα και επιδιώκει να ταξιδέψει σε low cost περιόδους. Τότε δηλαδή που τα ξενοδοχεία και τα αεροπορικά έχουν χαμηλές τιμές γιατί δεν υπάρχουν αργίες και γιορτές. Η καλύτερη περίοδος για να κάνεις κράτηση λοιπόν είναι το μήνα Ιανουάριο, τότε οι περισσότερες αεροπορικές έχουν προσφορές και εκπτώσεις! Ναι, ναι! Τώρα ξέρεις! Και φυσικά μην κλείσεις Ιανουάριο να πας για σκι στις Άλπεις ή στον Ταΰγετο ούτε τον Αύγουστο στην Κρήτη! Κάνε ακριβώς το αντίθετο, χειμώνα νησί, καλοκαίρι βουνό, θα πάθεις πλάκα με τη διαφορά στις τιμές!

Χαρακτηριστικό νούμερο 3: Πέρασες ολόκληρη ημέρα κολλημένος σε ουρές αξιοθέατων

Εδώ δε θα σου κάνω ανάλυση! Αν πας Σαββατοκύριακο σε μουσεία και αξιοθέατα είσαι άξιος της μοίρας σου! Η Τρίτη και η Τετάρτη είναι οι καλύτερες ημέρες με τον λιγότερο κόσμο και συνεπώς λιγότερο «περίμενε». Από προσωπική εμπειρία θα σου έλεγα και Δευτέρες αλλά σε πολλά μέρη του κόσμου τις Δευτέρες πολλά αξιοθέατα είναι κλειστά όποτε... επιφυλάσσομαι!

Και επειδή ήδη βλέπω το φίλο μου τον Σ. να σχολιάζει... ναι θα σου προτείνω και ώρα επίσκεψης για να γλυτώσεις τις ουρές! Από τις 13:30 μέχρι και τις 15:00 είναι η καλύτερη ώρα! Δοκίμασέ το και πες μου!

Χαρακτηριστικό νούμερο 4: Πας όπου σου λέει ο ταξιδιωτικός οδηγός

Το πιο κλασικό χαρακτηριστικό των νέων ταξιδιωτών. Όταν επισκέπτονται για πρώτη φορά ένα μέρος, νιώθουν ότι πρέπει να δουν όσο περισσότερα μέρη ενδιαφέροντος προτείνει ο ταξιδιωτικός οδηγός, λες και γυρνώντας, κάποιος θα τους βάλει διαγώνισμα και πρέπει να είναι διαβασμένοι.

Εσύ μην το κάνεις αυτό το λάθος. Δε σου έχουν πει πως μετράει η ποιότητα και όχι η ποσότητα; Αν για παράδειγμα δε σε ενδιαφέρει να δεις πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά, δε χρειάζεται να πας στα 3 must see μουσεία της Βαρκελώνης. Καλύτερα να πας για παέγια στο λιμάνι ή για περπάτημα στη Barcelonetta! Είμαι σίγουρη ότι θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο! Αν πάλι είστε πολλά άτομα, συζήτησε με την παρέα σου και επιλέξτε 3 μέρη ο καθένας. Αν κάποια από τα μέρη που θέλει να δει ο ένας δεν ενδιαφέρουν τον άλλο, δε χρειάζεται να πάτε μαζί. Ορίστε ένα meeting point και μια συγκεκριμένη ώρα και συναντηθείτε εκεί.

Την τρίτη ημέρα του ταξιδιού άσε τον ταξιδιωτικό οδηγό στο ξενοδοχείο και περιπλανήσου! Τα μέρη που θα βρεις τυχαία μπροστά σου και τα άτομα που θα συναντήσεις στο δρόμο σου δε θα τα βρεις σε κανένα οδηγό!

Χαρακτηριστικό νούμερο 5: Πήρες τόσα ρούχα μαζί σου που αναγκάστηκες να αγοράσεις δεύτερη βαλίτσα

ΜΗ ΓΕΜΙΣΕΙΣ τη βαλίτσα σου πριν το ταξίδι! Άσε άδειο χώρο πριν την κλείσεις! Ναι, το ξέρω, δεν είναι εύκολο! Εγώ χρειάστηκα μια 5αετία για να το πάρω απόφαση!

All packed for #Santorini! Yayay ---- Έτοιμη για Σαντορίνη! Follow me! @kiplingglobal @bag__stories @hswofficial #mybagstories #stories #packing #happiness #travelblogger #tstoriesdiscoversgreece #cyclades

A post shared by MARIA KOFOU • Tstories ✈️ (@travelstoriesfromyworld) on Apr 27, 2017 at 3:55pm PDT



Αν όμως αφήσεις χώρο θα:

1. γλυτώσεις τα 30 ευρώ υπέρβαρο,

2. γλυτώσεις τα 35 ευρώ αγοράς καινούριου σακιδίου γιατί η μία βαλίτσα δε χωρούσε τα ψώνια σου,

3.γλυτώσεις τα νεύρα που δεν μπόρεσες να αγοράσεις εκείνο το υπέροχο αναμνηστικό που σου γυάλισε αλλά δυστυχώς δε χωρούσε στη βαλίτσα,

4.γλυτώσεις την εμφάνιση χιονάνθρωπου στο αεροδρόμιο! Ξέρεις, αυτή που φοράς τα 2 σου πουλόβερ, τις μπότες, τα 3 νέα κασκόλ σου και τα δύο τσαντάκια σου γιατί δε χωρούσαν στις αποσκευές σου.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του tstories.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα