Τα 20.000 διαστημικά απόβλητα που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από την Γη

Κατακόρυφη είναι η αύξηση στον αριθμό των διαστημικών αποβλήτων που έχουν μπει σε τροχιά γύρω από τη Γη. Όπως μεταδίδει η Mirror, ορισμένα από αυτά κυμαίνονται από το μέγεθος ενός μήλου μέχρι και αυτό ενός λεωφορείου.

Όταν λέμε διαστημικά αντικείμενα αυτά μπορεί να είναι για παράδειγμα τα συντρίμμια μιας σύγκρουσης κατά την διάρκεια μίας διαστημικής αποστολής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα πρώτα διαστημικά απόβλητα ήταν και το σώμα του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε για την εκτόξευση του Σπούτνικ, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου,
η οποία έγινε στις 4 Οκτωβρίου του 1957.

Έκτοτε, χιλιάδες εγκαταλελειμμένοι δορυφόροι, πύραυλοι αλλά και συντρίμμια από διαστημικές αποστολές έχουν τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Μέχρι και το 2000 ο αριθμός των διαστημικών αποβλήτων είχε σταθεροποιηθεί, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε περίπου 9.000. Το 2007 ωστόσο, ένας κινεζικός πύραυλος δημιούργησε πάνω από 2.000 νέα κομμάτια, ενώ μία σύγκρουση δύο δορυφόρων το 2009 δημιούργησε ακόμη 2.000 νέα κομμάτια.

Ο Δρ Στιούαρτ Γκρέι, λέκτορας στο University College του Λονδίνου, δείχνει πως έχουν αυξηθεί τα συντρίμμια από το 1957 έως και το 2015, χρησιμοποιώντας δεδομένα για την ακριβή θέση του κάθε αντικειμένου.

Δείτε το βίντεο:

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα