Θεοδωράκης: Συμμαχούμε και με τον διάβολο για μην ξαναπάμε σε εκλογές. Θέλουμε Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης

Έτοιμος με το Ποτάμι να συμμαχήσει με αριστερούς, με συντηρητικούς, ακόμα και με τον διάβολο, αν χρειαστεί, προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα και να μη συρθεί η χώρα σε μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση μετά τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, δήλωσε στο Reuters o Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ . Θεοδωράκης είπε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί είτε με το ένα κόμμα είτε με το άλλο γιατί η Ελλάδα,
που έχει βυθιστεί στην κρίση τα τελευταία 7 χρόνια, δεν αντέχει να κάνει εκλογές και να πειραματίζεται μέχρι να πάρει κάποιος την αυτοδυναμία.

«Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όρια του, η οικονομία έχει βαλτώσει. Δεν μπορούμε πλέον να πειραματιζόμαστε και να περιμένουμε πότε θα πάρει ο καθένας από εμάς την αυτοδυναμία. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε και να είμαστε αποτελεσματικοί, να δώσουμε μια δυνατή κυβέρνηση στον ελληνικό λαό», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι θα πει «όχι» μόνο στη συνεργασία με κόμματα που έχουν ακραίες ιδέες και προειδοποίησε πως η συμμετοχή του στην κυβέρνηση δεν θα γίνει χωρίς όρους.

«Εμείς δεν θα προσέλθουμε στις συζητήσεις με λευκές κόλλες. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, έχουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες», είπε. «Η σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, η δημιουργία θέσεων εργασίας σε μια εποχή που η ανεργία έχει φτάσει στο 25% και η μεταρρύθμιση της παιδείας είναι μέσα στις προτεραιότητες του Ποταμιού», πρόσθεσε.

Ο κ Θεοδωράκης ζητάει τη συγκρότηση Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης. «Η Ευρώπη αλλάζει...Η συμφωνία που έχει υπογραφεί με τους Ευρωπαίους πρέπει να τηρηθεί αλλά πρέπει όμως να γίνουν κάποιες αλλαγές που θα είναι υπέρ των Ελλήνων».

«Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε βιαστικά, χωρίς σχέδιο και έκανε πολλά λάθη.Μπορούμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι οι αλλαγές που προτείνουμε είναι καλύτερες για την ελληνική κοινωνία,για την οικονομία και για την ανάπτυξη», είπε. «Υπάρχουν τρόποι για μικρές χειρουργικές επεμβάσεις που θα διορθώσουν κάποιες αδικίες».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα