Τι δουλειά έχει ένας τεράστιος Δούρειος Ίππος στο κέντρο του Σικάγο;

Υπάρχουν πολλές και διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες για εκθέσεις μουσείων και μετά υπάρχει και η καμπάνια του Field Museum, η οποία έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις υπόλοιπες του είδους.

Την περασμένη εβδομάδα το Filed Museum στο Σικάγο εγκαινίασε την νέα του έκθεση «The Greeks: From Agamemnon to Alexander» (Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Αλέξανδρο). Πώς, όμως, προσελκύσεις τους Αμερικάνους σε μια έκθεση για την αρχαία ιστορία των Ελλήνων; Πολύ απλά, μεταμορφώνεις έναν σταθμό του μετρό
σε κομβικό σημείο του κέντρου σε ένα τεράστιο, ξύλινο άλογο. Όχι ένα οποιοδήποτε ξύλινο άλογο, για την ακρίβεια, αλλά τον ίδιο το Δούρειο Ίππο.

I'm obsessed with @FieldMuseum's Trojan Horse ad. Genius ambient advertising! #ad #Chicago pic.twitter.com/VUfnVdPZu3

— BriElle Munizzi (@CapitalEMunizzi) December 5, 2015

Το μουσείο συνεργάστηκε με την εταιρεία Illumivation Studios και δημιούργησαν μια ακριβή ρεπλίκα του Δούρειου Ίππου η οποία και τοποθετήθηκε στην είσοδο του Chicago Red Line station, ουσιαστικά σκεπάζοντάς την. Η εντυπωσιακή κατασκευή θα παραμείνει εκεί μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προσκαλώντας με την επιβλητική παρουσία της τον κόσμο στην έκθεση του μουσείου αλλά και δίνοντάς τους την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας -ή έστω με μια απομίμησή του.

Equine Red Line; Trojan Horse hovers over Chicago station entrance promoting The Greeks at the Field pic.twitter.com/N2XSaSKXma

— Lynn Becker (@LynnBecker) December 6, 2015

Μάλιστα το μουσείο τοποθέτησε και δύο «Τρώες φρουρούς» δεξιά και αριστερά της εισόδου, στα πόδια του αλόγου, για να τραβούν την προσοχή των περαστικών. Σε περίπτωση που ένας Δούρειος Ίππος σε πραγματικό μέγεθος δεν τα καταφέρει, δηλαδή.

Η έκθεση «The Greeks: From Agamemnon to Alexander» του Filed Museum θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Απριλίου 2016.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα