Τι πιστεύει η Ρωσία για το Brexit;

Η Ρωσία φαίνεται να επιθυμεί την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς και την ίδια την διάλυση της Ένωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Πριν λίγες ημέρες, ένας από τους πιο δημοφιλείς παρουσιαστές της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, Dmitry Kiselev, αναρωτήθηκε τι είδους ποτό θα έπρεπε να πιει κανείς «στην υγεία» του Brexit.

«Ένα ποτήρι σκωτσέζικο ουίσκι; Θα σε περάσουν για αντίμαχο των Ενώσεων. Μια γερμανική μπύρα;
Θα νομίζουν ότι στηρίζεις την Μέρκελ και την μεταναστευτική πολιτική της που οδήγησαν στην διάλυση της ΕΕ», ανέφερε ο παρουσιαστής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κατάλληλο ποτό είναι ένα κοκτέιλ με τα αλκοολούχα ποτά όλων των κρατών-μελών της Ένωσης. «Ο μη αναγνωρίσιμος λαπάς θα ήταν η κατάλληλη επιλογή για να τσουγκρίσετε “στην υγειά” της εξόδου της ΕΕ».

Όπως αναφέρει ο Guardian, αυτή η άποψη ότι η «πολιτική ορθότητα αντιτίθεται στις υγιείς, παραδοσιακές αξίες» και στην εθνική αυτοκυριαρχία θα μπορούσε να βρίσκεται σε κάποιο από τα φυλλάδια του Ukip. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία για την ουκρανική κρίση, δίνει την αίσθηση ότι η Μόσχα θα επιθυμούσε την διάσπαση της Ένωσης.

Πριν από το δημοψήφισμα, υποστηριχτές του Bremain υποστήριζαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ήταν ένας από τους πιο δυναμικούς ηγέτες που θα καλωσόριζε την ψήφο υπέρ του Brexit. Αυτούς τους ισχυρισμούς όμως είχε διαψεύσει ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο δήμαρχος της Μόσχας, Sergei Sobyanin, δημοσίευσε στο Twitter ότι πλέον οι πιέσεις να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία θα είναι λιγότερες. Οι πιέσεις αυτές προέρχονται κυρίως από τη Βρετανία και τη Γερμανία, σε αντίθεση με την χώρα μας.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, την δεκαετία του 1960 η Σοβιετική Ένωση είχε σχέδιο να στρέψει τα ευρωπαϊκά κράτη το ένα ενάντια στο άλλο. Σήμερα, όλα φαίνονται να γίνονται μόνα τους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα