Το να τρώμε γρήγορα μπορεί να μας προκαλέσει τα εξής μεγάλα προβλήματα

Μας έχουν πει ποτέ οι φίλοι μας ότι τρώμε πολύ γρήγορα κι ότι είμαστε ο πρώτος ή η πρώτη που σηκώνεται από το τραπέζι; Σύμφωνα με μια μελέτη του Zoe Health Study, το να τρώμε πολύ γρήγορα μπορεί να επηρεάζει την υγεία μας.

Στο τελευταίο τους podcast, οι Τζόναθαν Γουλφ και δρ. Σάρα Μπέρι

ασχολήθηκσαν με ποιος είναι ο σωστός ρυθμός για να τρώμε κι αν ο ρυθμός που τρώμε εποηρεάζει την υγεία μας.

Ιδού τα ευρήματά τους:

Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται χρόνο για να συνειδητοποιήσει ότι είναι γεμάτος 

Ενώ πολλοί από εμάς έχουμε συνηθίσει να τρώμε γρήγορα πριν από ένα zoom call ή να χλευάζουμε το πρωινό όταν βιαζόμαστε να πεταχθούμε πρωί -πρωί έξω από το σπίτι, η δρ. Σάρα Μπέρι αναφέρει ότι δεν δίνουμε χρόνο στον εγκέφαλό μας να αφομοιώσει πλήρως το γεγονός ότι έχουμε φάει και ότι το στομάχι μας είναι γεμάτο.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ουσιαστικά, ο εγκέφαλός μας χρειάζεται χρόνο για να συνειδητοποιήσει ότι είναι γεμάτος και οι μελέτες έχουν δείξει ότι χρειάζονται πέντε ή ακόμα και έως και 20 λεπτά για να φτάσει το μυαλό μας (σε ... συνεννόηση) με την κοιλιά μας και η έρευνα μας λέει επίσης ότι το να τρώμε πιο αργά αυξάνει την απόκριση των ορμονών που ρυθμίζουν την όρεξη»...

Το να τρώμε γρήγορα μπορεί να συντελέσει στο να πάρουμε βάρος

Αυτό μπορεί να φαίνεται αδιανόητο γιατί πιστεύουμε πως ο,τιδήποτε τρώμε θα προκαλέσει αύξηση βάρους μόνο εάν περιέχει τα συστατικά που το προκαλούν. Κι όμως, δεν ισχύει αυτό πάντα. Σύμφωνα με την δρ Μπέρι, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «μια υψηλότερη ταχύτητα φαγητού σχετίζεται με μεγαλύτερη αύξηση βάρους, με υψηλότερο σάκχαρο στο αίμα, υψηλότερα επίπεδα LDL χοληστερόλης, που είναι η κακή χοληστερόλη μας, και επίσης μεγαλύτερη μέση».

Το να τρώμε γρήγορα μας βάζει σε κίνδυνο (να αναπτύξουμε) διαβήτη τύπου 2

Η δρ. Μπέρι προειδοποιεί ότι η έρευνα «έχει συνδέει την γρήγορη κατάποση με τον υψηλότερη κίνδυνο για ανάπτυξη κινδύνου για διαβήτη τύπου 2. Και μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το μάσημα πιο αργά διεγείρει περισσότερη απελευθέρωση ινσουλίνης, πράγμα που σημαίνει καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης. Και πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι αν μασάμε για περισσότερο χρόνο, έχουμε περισσότερη πρόσληψη σάλιου και αυτό προκαλεί νωρίτερη απελευθέρωση ινσουλίνης και γλυκόζης».

Οπως προσθέτει η δτ. Μπέρι, τέλος, το να τρώμε γρήγορα μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και πεπτικά προβλήματα. 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Επτά λαχανικά γεμάτα πρωτεΐνη που βάζουν κάτω το κρέαςΤηγανιτές πατάτες: Μοναδικός τρόπος υγιεινού μαγειρέματος για να μην τις διαγράψουμεΤο λαχανικό που πρέπει να αποφεύγουμε αν έχουμε ιστορικό πέτρας στα νεφρά
Keywords
Τυχαία Θέματα