Το ριμέικ του «Carrie» έρχεται στη μικρή οθόνη από τον Μάικ Φλάναγκαν

Σίσι Σπέισεκ, η πρωταγωνίστρια της ταινίας του Μπράιαν ντε Πάλμα. (AP Photo/Steve Helber)

Το «Carrie», πρώτο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, εκδόθηκε το 1974, έγινε μπεστ σέλερ και το 1976 μεταφέρθηκε από τον Μπράιαν ντε Πάλμα στη μεγάλη οθόνη με τη Σίσι Σπέισεκ στον ρόλο του τίτλου. Οι εισπράξεις ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια δολάρια -με budget λιγότερο από 2 εκατομμύρια δολάρια- και η cult ταινία θεωρείται μέχρι σήμερα μία

από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών.

Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, το «Carrie» μεταφέρεται και στη μικρή οθόνη, από τον μετρ του είδους Μάικ Φλάναγκαν («The Haunting of Hill House», «Midnight Mass», «Η Πτώση του Οίκου των Άσερ»).

Εκτός από το reboot του franchise του Εξορκιστή που ανέλαβε, αντικαθιστώντας τον αποχωρήσαντα σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, ο Φλάναγκαν θα διασκευάσει ακόμα ένα μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, το διάσημο «Carrie», σε μία μίνι σειρά 8 επεισοδίων για το Amazon.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, η ταινία του Φλάναγκαν «The Life of Chuck», με πρωταγωνιστή τον Τομ Χίντλστον -επίσης, κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Στίβεν Κινγκ- έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο, και κέρδισε το κορυφαίο βραβείο της διοργάνωσης, το Βραβείο Κοινού.

Το «Carrie» αφηγείται την ιστορία της έφηβης Κάρι Γουάιτ, η οποία δέχεται σχολικό εκφοβισμό από τους συμμαθητές της και είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τη θρησκόληπτη μητέρα της. Η νεαρή κοπέλα όμως σύντομα ανακαλύπτει ότι διαθέτει ένα ξεχωριστό χάρισμα, την ικανότητα της τηλεκίνησης. Αυτό το μυστικό θα της χρησιμεύσει στον σχολικό χορό, που θα μετατραπεί σε λουτρό αίματος.

Με πληροφορίες από Deadline

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΖιλιέτ Μπινός και Ρέιφ Φάινς στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΘεσσαλονίκηςThe Monkey: Από μια μικρή ιστορία του Στίβεν Κινγκ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Carrie, Μάικ Φλάναγκαν,Carrie, maik flanagkan