Τουρκία: «Πράσινο φως» για εξοπλιστικά προγράμματα 5,9 δισ. δολαρίων

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή για την αμυντική βιομηχανία ενέκρινε προγράμματα/ συμβάσεις στον χώρο της άμυνας ύψους 5,9 δισ. δολαρίων- εκ των οποίων τα 4,5 δισ. έχουν να κάνουν με εγχώριες παραγωγές.

«Εγκρίναμε σήμερα νέα αμυντικά προγράμματα αξίας 5,9 δισ. δολαρίων. Περίπου τα 4,5 δισ. εξ αυτών αντιστοιχούν σε εγχώριες παραγωγές» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet
Daily News.
Όπως συμπλήρωσε ο Νταβούτογλου, οι τουρκικές εξαγωγές αυξήθηκαν 35% μέσα στους δύο πρώτους μήνες του έτους, και η χώρα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones/ UAV).

«Η μαζική παραγωγή των εγχώριας ανάπτυξης τυφεκίων πεζικού θα αρχίσει μέσα στο έτος...έχουμε επίσης αξιολογήσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη συμπαραγωγή του πολεμικού αεροσκάφους...το πρόγραμμα του συστήματος αεράμυνας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα...επιπλέον, έχουμε φτάσει σε πολύ καλό σημείο στην παραγωγή drones, καθώς δεν χρειαζόμαστε πλέον ξένες τεχνολογίες» είπε σχετικά.

Το 2013 η Τουρκία επέλεξε κινεζική εταιρεία (αντί για κάποια ευρωπαϊκή ή αμερικανική) για την ανάπτυξη του πρώτου της μακράς εμβέλειας αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού της συστήματος- ωστόσο ματαίωσε τις σχετικές διαδικασίες τον Νοέμβριο, επιλέγοντας δύο τουρκικές εταιρείες. Ακόμη, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Anka της τουρκικής TAI έκανε την παρθενική του πτήση τον Φεβρουάριο, με την εταιρεία να εργάζεται πάνω σε άλλο drone. Σε εξέλιξη είναι επίσης η παραγωγή του επιθετικού ελικοπτέρου ATAK, ενώ επιδιώκεται επίσης η παραγωγή εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους (συγκεκριμένα δύο διαφορετικών μοντέλων, η παραγωγή των οποίων προορίζεται να αρχίσει το 2019).
Στα εξοπλιστικά προγράμματα της γείτονος συμπεριλαμβάνεται επίσης αυτό του εγχώριου άρματος μάχης Altay.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα