«Τσέρνομπιλ στον πάγο»: Η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει πλωτό πυρηνικό σταθμό στην Αρκτική

Τον επόμενο μήνα, η Ρωσία θα στείλει ένα πλωτό πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που ονομάζεται Akademik Lomonosov στην Άπω Ανατολή μέσω της Βόρειας Θάλασσας. Ο πυρηνικός σταθμός βρισκόταν υπό κατασκευή δύο ολόκληρες δεκαετίες.

Η αποστολή είναι μέρος της φιλοδοξίας της Ρωσίας να φέρει ηλεκτρική ενέργεια σε μια περιοχή που είναι πλούσια σε ορυκτά. Η πλατφόρμα έχει μήκος 144 μέτρα και είναι βαμμένη στα χρώματα της ρωσικής σημαίας και θα επιπλέει στο λιμάνι Pevek μιας μικρής αρκτικής πόλης, 4000 μίλια μακριά

από την Μόσχα.

Σκοπός του θα είναι να προμηθεύει με ηλεκτρική ενέργεια τους γύρω οικισμούς και εταιρείες που εξάγουν υδρογονάνθρακες και πολύτιμους λίθους στην περιοχή Chukotka.

Το πυρηνικό εργοστάσιο θα είναι το βορειότερο λειτουργικό εργοστάσιο στον κόσμο και αποτελεί το κλειδί για την ανάπτυξη της περιοχής καθώς 2 εκατομμύρια Ρώσοι κατοικούν στην περιοχή.

Στην θεωρία, οι πλωτοί πυρηνικοί σταθμοί αποτελούν έναν καλό τρόπο να συμβάλλουν στην παροχή ενέργειας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις.

Ωστόσο, η ιδέα, ενός πυρηνικού αντιδραστήρα στην Αρκτική Θάλασσα έχει δημιουργήσει ανησυχίες στους περιβαλλοντολόγους, οι οποίοι το έχουν ονομάσει πλωτό «Τσέρνομπιλ», προκαλώντας τις αντιδράσεις των μηχανικών της πλωτής πλατφόρμας.

View this post on Instagram

До чего же выверенные формы! Любители геометрии точно должны быть в восторге от ПЭБ «Академик Ломоносов».

Keywords
Τυχαία Θέματα