Βούτσης: Δεν λέμε τι έκανε η Κωνσταντοπούλου για να μην φτύνει ο κόσμος την Αριστερά

«Εμείς κάνουμε εκλογές και η Κωνσταντοπούλου μόνη της κάνει Βουλή. Τότε που συγκαλούσε 20μελείς επιτροπές επιτροπές με τρεις ανθρώπους. Που έκανε πρες κόνφερανς 5,5 ωρών στην ΕΣΗΕΑ, που, που, που... Δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα που ξέρουμε, ηθελημένα, κι εγώ πρωταγωνιστώ σε αυτό, για να μην φτύσει ο κόσμος την Αριστερά, γιατί εμείς κυβερνούμε στο όνομα της Αριστεράς,
όχι ως αυτόφωτες περσόνες». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων σε μία χειμαρρώδη συνέντευξη ο νυν πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην «Κ» της Κυριακής απαντώντας σε ερώτηση για το αποτύπωμα που άφησε η πρώην πρόεδρος της Βούλης. Ο ίδιος εξηγεί ότι τα διαστήματα ήταν δύο. «Στην αρχή η Ζωή συμφωνούσε, τυπικά έστω, με την κυβερνητική γραμμή. Μετά το δημοψήφισμα και μέχρι τις εκλογές ήταν δραματικό διάστημα», τονίζει και συνεχίζει: «δηλαδή 2,5 μήνες η Ζωή έκανε τέρατα και σημεία, είχε απασφαλίσει που λένε...».

«Πρόλαβε να βγάλει μόνη της- γιατί η Βουλή είχε διαλυθεί- σε 35.000 αντίτυπα το “Μνημόνιο Τσίπρα” ως δεύτερο ντοκουμέντο της επιτροπής, με το οποίο η ΛΑΕ έκανε την προεκλογική δουλειά της», επισημαίνει και προσθέτει ότι η κ. Κωνσταντοπούλου αντιμετωπίστηκε με πολύ μεγάλη πολιτική εμπειρία και σκέψη. «Δεν είναι τυχαίο ότι το ίδιο έκαναν και ο Παυλόπουλος και ο Τσίπρας... η γυναίκα είχε απασφαλίσει».

Όσον αφορά στις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από έναν χρόνο εξουσίας, ο κ. Βούτσης υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά στην Ελλάδα ουδέποτε ασχολήθηκε με το θέμα της εξουσίας και της διακυβέρνησης, ούτε θεωρητικά. «Ποτέ δεν είχε ξαναεγγραφεί στην ιστορία ότι μια βαθιά κοινωνική κρίση αντί να φέρει στην επιφάνεια συντηρητικές δυνάμεις, θα έφερνε ως παράκλητους από το υπερπέραν μια αριστερή δύναμη του 4%. Αυτό ως ενδεχόμενο δεν είχε τεθεί ποτέ. Ίλιγγος».

Εν συνεχεία, ο κ. Βούτσης σημειώνει ότι «έχουμε ευθύνες και παρακαλούμε να μην έχουμε κι ενοχές μετά από ένα, δύο χρόνια...είπαμε ότι μέσα σε αυτή την τριετία, θα εξελιχθεί, πέραν της συμφωνίας, και το παράλληλο πρόγραμμα. Αν η τριετία συμπληρωθεί απλώς με την εφαρμογή του Τρίτου Μνημονίου, με αποτύπωμα και μόνο τις επώδυνες πλευρές του, είναι σαφές ότι θα έχουμε και ενοχές».

Σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη, είπε ότι «αρκετά από αυτά που λέει είναι σωστά αλλά βαλμένα σαν ψηφίδες σε ένα αφήγημα προσωπικό. Εμείς που ξέρουμε πραγματικά γελάμε και κλαίμε...το κάδρο που παρουσιάζει ο Γιάνης δεν είναι το ακριβές αλλά είναι ελκτικό και είναι σίγουρο ότι ο ίδιος το πιστεύει». Επίσης, αναφέρεται και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, λέγοντας ότι «δεν είναι αλήθεια ότι ο Λαφαζάνης μας πίεζε να κάνουμε ριφιφί στο Νομισματοκοπείο. Είναι ψέμα. Είχε κάνει πρόταση σε δύο υπουργικά συμβούλια με την έννοια των εναλλακτικών που ψάχναμε. Άλλο θέμα η δραχμή. Ο ίδιος ο Λαπαβίτσας είχε αναγνωρίσει ότι χρειάζονται δύο χρόνια προετοιμασίας για να γίνει το βήμα», ενώ τονίζει ότι η άποψη πλειοψηφικά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «υπάρχουν 200 δισ. στο εξωτερικό από χιλιάδες Έλληνες και άρα οποιοδήποτε εσωτερικό εθνικό νόμισμα θα λειτουργούσε σε βάρος των κακομοίρηδων».

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται ότι «φλερτάραμε με πολλές αυταπάτες ως απεδείχθησαν, για Κινέζους, για Ρώσους, για Ντράγκι, για το μέτωπο του Νότου, που έρχεται αλλά καθυστερημένα...αλλά δεν υπήρχε ποτέ η επιλογή “ευρώ ή δραχμή”. Και το δημοψήφισμα ο Τσίπρας έτσι το πήρε. Και τώρα να γίνουν εκλογές, πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος». Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε τους συσχετισμούς, καθώς και ότι «η πολιτική μας άποψη ήταν πιο κοντά στις απόψεις του κ. Μεϊμαράκη, με την έννοια αυτού που λέμε Κεντροδεξιά κανονική».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα