Υπάρχει κάποιος που δεν πρέπει να ξεχνάμε στις φωτογραφίες των διακοπών

Μαγευτικές θέες, βουνά, θάλασσες, εθνικά πάρκα, μουσεία: Θέλουμε να τα απαθανατίσουμε όλα με τον φακό μας. Μήπως εν τέλει λείπει κάτι, όμως;

Τα ταξίδια, ειδικά σε μέρη όπου δεν έχουμε ξαναπάει, αποτελούν συναρπαστική εμπειρία. Μαγευτικές θέες, βουνά, θάλασσες, εθνικά πάρκα, μουσεία: Θέλουμε να τα απαθανατίσουμε όλα με τον φακό μας! Όμως, έχει τελικά νόημα όλο αυτό; Εν μέρει ναι, αλλά υπάρχει κάτι που παραλείπουμε.

Σήμερα, χάρις τα smartphones μπορούμε να τραβάμε ποιοτικές φωτογραφίες. Και μάλιστα όσες

θέλουμε. Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε μήπως τελειώσει το φιλμ. Για αυτό, πέρα από τα σαγηνευτικά τοπία, σημασία έχει στις φωτογραφίες να φαίνονται και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με τα οποία διοργανώσαμε από κοινού την εκδρομή.

Και φυσικά, κάπου-κάπου να τρυπώνουμε κι εμείς οι ίδιοι!

Και γιατί να το κάνουμε αυτό;

Αρχικά, δεν εννοούμε να μην τραβήξουμε καθόλου φωτογραφίες από τα πανέμορφα τοπία που θα επισκεφτούμε ή τα τουριστικά αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε. Απλώς δεν χρειάζεται να παλεύουμε για την τέλεια λήψη των τοπίων. Aν πρόκειται περί τουριστικών ατραξιόν, σίγουρα θα υπάρχει υλικό και στο Google.

Και εκτός αυτού, όπως επισημαίνει και ο ταξιδιωτικός μπλόγκερ Σιν Λο, το να έχουμε συντροφιά μας στο ταξίδι τους φίλους και την οικογένειά μας, είναι το καλύτερο κομμάτι των διακοπών. Για αυτό και όταν ανατρέχουμε με τον νου μας στο κουτί των αναμνήσεων και ανοίγουμε τον φάκελο «Εκδρομές», πρώτα ξυπνά μέσα μας η θύμηση της παρέας με την οποία ταξιδέψαμε. Οι ομορφιές που αντικρίσαμε ξεπηδούν σε δεύτερη μοίρα.

«Όταν κοιτάζουμε παλιές φωτογραφίες, θυμόμαστε τα γέλια και τις πλάκες που κάναμε με τους αγαπημένους μας, όχι πόσο όμορφο ήταν το Μπιγκ Μπεν και ο Πύργος του Άιφελ», επισημαίνει ο Λο.

Όταν ανατρέχουμε με τον νου μας στο κουτί των αναμνήσεων και ανοίγουμε τον φάκελο «Εκδρομές», πρώτα μας έρχεται η παρέα με την οποία ταξιδέψαμε και έπειτα ξεπηδούν οι ομορφιές που αντικρίσαμε.

Η ειδικός στα οικογενειακά ταξίδια και ιδιοκτήτρια του Mocha Travel, Κατρίνα Μόρισον, συμπληρώνει ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε και εμείς οι ίδιοι μέσα σε κάποιες από τις φωτογραφίες των διακοπών με τα αγαπημένα μας. Ακόμα κι αν οι φωτογραφίες δεν είναι η «φάση» μας.

«Οι φωτογραφίες των διακοπών αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της ζωής μας. Δεν μπορεί να λείπουμε εμείς οι ίδιοι. Έτσι δεν είναι;», μας προτρέπει η Μόρισον.

Κι αν έχουμε αναλάβει εμείς τον ρόλο του φωτογράφου της οικογένειας;

Αυτή δεν είναι παρά μια δικαιολογία. Σίγουρα, όπου κι αν βρισκόμαστε, θα υπάρχει κάποιος ευγενικός τουρίστας, πρόθυμος να φωτογραφίσει και εμάς αγκαλιά με τους αγαπημένους μας.

Κι αν πάλι δεν επιθυμούμε να απευθυνθούμε σε κάποιον τρίτο, μπορούμε να στηριχτούμε σε σύγχρονα και πάμφθηνα τεχνολογικά εργαλεία όπως τα selfie-sticks, που πλέον διαθέτουν μέχρι και λειτουργίες τρίποδου και εξαρτήματα για να κάνουμε ζουμ.

Selfie-stick: Η λύση όσων έχουν αναλάβει καθήκοντα φωτογράφου της οικογένειας.Και κάτι τελευταίο...

Οι φωτογραφίες στα ταξίδια είναι απλά ένα μέσον, προκειμένου να θυμόμαστε για πάντα κάποιες όμορφες στιγμές. Ως εκ τούτου, η ώρα που αφιερώνουμε στις φωτογραφίσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 λεπτά την ημέρα. Και επίσης, σημασία έχει ο αυθορμητισμός. Οπότε, ο χρόνος μας σε έναν νέο προορισμό δεν θα πρέπει να κατασπαταλάται ούτε στην υπερβολική προετοιμασία, στα μαλλιά, στα ρούχα για να βγούμε όμορφοι/ες. Άλλωστε, η έκφραση που αποτυπώνεται στο πρόσωπό μας όταν διασκεδάζουμε και νιώθουμε ελεύθεροι από τα βάρη της καθημερινότητας, μας προσδίδει από μόνη της απίστευτη ομορφιά. Ας την εκμεταλλευτούμε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπάρχει,yparchei