Υπόθεση Γεωργούλη: Η δίνη της πολιτικής αντιπαράθεσης και το «κλειδί» της δικογραφίας που δεν δόθηκε

.

Στο «κάδρο» για την λεγόμενη υπόθεση Γεωργούλη έσπευσε να βάλει και ο ίδιος ο καταγγελλόμενος τη χρονική συγκυρία της αποκάλυψης των καταγγελιών σε βάρος του για βιασμό και κακοποιητική συμπεριφορά, συνδέοντάς αυτές με την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ήδη, όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν πυροδοτήσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στέλεχος

του οποίου φέρεται να είναι η καταγγέλλουσα.

Στο σκηνικό αυτό ήρθε να προστεθεί η άρνηση των βελγικών αρχών να παραδώσουν στους συνηγόρους του έγγραφα της δικογραφίας στην οποία περιλαμβάνεται η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Γεωργούλης.

Σημειώνεται ότι όπως έγραψε το dikastiko.gr, η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας.

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της …. από κάθε άποψη», αναφέρεται σε ανακοίνωση των συνηγόρων του.

Υπόθεση Γεωργούλη: «Λυπηρό το γεγονός πως δημοσιοποιείται λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές»

Οι συνήγοροι αναφέρουν πως «ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα».

Και προσθέτουν: «Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό. Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Β. Χειρδάρης: Αν δεν αρθεί η ασυλία, δεν έχει ιδιότητα κατηγορούμενου

Στην εκτίμηση πριν τις δηλώσεις των συνηγόρων Γεωργούλη πως και οι δύο πλευρές θα λάβουν με δυσκολία την ποινική δικογραφία είχε προχωρήσει και ο γνωστός ποινικολόγος, Βασίλης Χειρδάρης.

«Αν δεν αρθεί η ασυλία, δεν έχει ιδιότητα κατηγορουμένου» ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Έχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί να αποκτήσει την οποιαδήποτε ιδιότητα αν δεν αρθεί η ασυλία» τόνισε.

«Η άρση της ασυλίας δεν είναι θέμα του ευρωβουλευτή. Διευκολύνει την άρση ο ίδιος, αλλά είναι θέμα του Ευρωκοινοβουλίου» είπε προσθέτοντας ότι το Ευρωκοινοβούλιο δεν χαρακτηρίζεται για την ύψιστη ταχύτητά του και την αντίδρασή του, εκτιμώντας ότι θα καθυστερήσει η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Εκφράζοντας αμφιβολίες για παλαιότερες καταγγελίες, καθώς εάν τέθηκαν στο αρχείο, σημαίνει – όπως λέει – ότι δεν υπήρξαν αποδεικτικά στοιχεία ο κ. Χειρδάρης λέει πως: «Για να βγει κάποια υπόθεση από το αρχείο πρέπει να υπάρχουν νέα ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία.

Παραπέμπει στη διεθνή σύμβαση του 2011, που συνήφθη στην Κωνσταντινούπολη, του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας την οποία έχει υπογράψει το Βέλγιο αλλά και η Ελλάδα.

Σημείωσε πως αν και οι μισές καταγγελίες από όσες γίνονται για σεξουαλική κακοποίηση δεν αποδεικνύονται και πολλές δεν οδηγούνται στα δικαστήρια ή απαλλάσσεται ο κατηγορούμενος, «το κάθε κράτος έχει υποχρέωση να διερευνά υποθέσεις κυρίως έμφυλης βίας και ενδοοικογενειακής βίας. Αυτό όφειλε να το ερευνήσει».

Ο κ. Χειρδάρης δεν παρέλειψε να πει ότι «οι βελγικές αρχές είναι υπόλογες για το θέμα της καθυστέρησης ως προς την έρευνα». Μιλώντας για το ενδεχόμενο καταδίκης και την ποινή που ισχύει στο Βέλγιο για την περίπτωση βιασμού επισήμανε ότι κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 ετών ενώ η κατηγορία για κακοποίηση είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Υπόθεση Γεωργούλη: Η πολιτική αντιπαράθεση

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής, χαρακτηρίζοντας “ηθική εξαίρεση” την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη.

«Επικαλούνται το ηθικό πλεονέκτημα αυτοί που δεν ήξεραν τι έκανε ο ευρωβουλευτής τους. Σήμερα θα μπορούσα να τον αποκαλέσω και ηθική εξαίρεση για την τοξικότητα που τη δηλητηριασε εδώ και μια τετραετία. Ένας λάκκος που σκαβόταν και οι ίδιοι πέφτουν τώρα μέσα δειλιάζοντας να ζητήσουν συγγνώμη ακόμη» σημειώνει.

Για πρωθυπουργό της άγνοιας, που δεν γνώριζε τίποτα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Δράμα. «Δεν ήξερε τι κάνει ο Πάτσης, τι κάνει η Νικολάου, τι κάνει ο Λιγνάδης, τι κάνουν οι άριστοι που διόρισε, στήριξε και στηρίζει. Αλλά φρόντιζε να τους προβιβάζει και τους στηρίζει» επισημαίνει ο ίδιος.

Για ψηφιακό παρακράτος του διαδικτύου μιλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους κουκουλοφόρων, συμμοριών οι οποίες στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων που θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Θεωρώ ότι κάθε δημοκράτης προοδευτικός πολίτης έχει χρέος να σταθεί απέναντι σ’ αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές» σημειώνει.

Πηγή: dikastiko.gr

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Ποιες είναι οι χειρότερες θέσεις στο αεροπλάνο και γιατί πρέπει να τις αποφεύγουμεΓιατί ολοένα και περισσότερες γυναίκες λένε όχι στο περιστασιακό σεξ σύμφωνα με νέα έρευναΤο νούμερο ένα ποτό που συνηθίζουν να μην βάζουν στο στόμα τους οι διατροφολόγοι
Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπόθεση Γεωργούλη,ypothesi georgouli