Υβριδικός πόλεμος εν εξελίξει;

Με αφορμή το εκτεταμένο μέτωπο πυρκαγιώνκαι στην Αλεξανδρούπολη θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι η χώρα βρίσκεται στη δίνη ενός υβριδικού πολέμου κατά τον οποίο δοκιμάζονται τα όρια κι οι αντοχές του επιτελικού Κράτους. Κάνοντας έναν απολογισμό των σημαντικότερων μετώπων πυρκαγιών αυτού του καλοκαιριού διαπιστώνουμε ότι επλήγησαν νησιά των ανατολικών συνόρων που διεκδικεί η Τουρκία (Ρόδος, Χίος), τουριστικά θέρετρα που αποτελούν την βασική πηγή οικονομικών εσόδων (Ρόδος, Κέρκυρα), στρατόπεδα με στρατιωτικό υλικό (Αγχίαλος) καθώς και η πιο σημαντική γεωοικονομικά πόλη της Βορείου Ελλάδος, σε

ανταγωνισμό με τα τουρκικά στενά του Βοσπόρου (Αλεξανδρούπολη).

Στο παζλ της υβριδικής επίθεσης θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το ναυάγιο της Πύλου, τις νέες μεταναστευτικές ροές στον Έβρο και τα δυστυχήματα που προκαλεί η οδήγηση των δουλεμπόρων στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας, σε συνδυασμό με τις επιθετικές ενέργειες των Τούρκων κατά των ΟΗΕδων στην νεκρή ζώνη της Κύπρου, αλλά και την παρατεταμένη κράτηση Μπελέρη στις αλβανικές φυλακές ενώ έχει καταπέσει η κατηγορία του χρηματισμού.

Το κέντρο αυτών των υβριδικών επιθέσεων θα πρέπει ν’ αναζητηθεί στο πρόσωπο του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν σε συνεργασία με ρωσικά δίκτυα που δραστηριοποιούνται ακόμα σε Ελλάδα και Κύπρο, αν κρίνουμε από την στάση της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όπου μπλόκαρε την καταδικαστική απόφαση κατά της Τουρκίας για τα γεγονότα στην Πύλα! Ο πρώην διοικητής της MIT, σκληρός Ευρασιανιστής, γνωρίζει πολύ καλά τις μεθόδους αποσταθεροποίησης γειτονικών χωρών τις οποίες εφήρμοσε στη Συρία και στη Μαύρη Θάλασσα στο πλαίσιο του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου.

Προκειμένου να αντεπεξέλθει ο Ελληνισμός, η Κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε τολμηρές ενέργειες:

Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να επαναφέρουν στην επόμενη σύνοδο κορυφής το θέμα της αμυντικής θωράκισης της Ευρώπης με αύξηση στρατιωτικής παρουσίας στην πράσινη γραμμή και στην ελληνική μεθόριο, παράλληλα με καταγγελία του παράνομου τουρκο-λυβικού μνημονίου.

• Να διεκδικηθεί στο πλαίσιο της κυοφορούμενης νέας συμφωνίας για την σιτηρά, που φαίνεται να παραγκωνίζει την Τουρκία προς όφελος της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, η εμπλοκή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ώστε να αποτελέσει τροφοδότη της Βόρειας Αφρικής και ιδιαίτερα της Αιγύπτου που πρέπει να παραμείνει στρατηγικός σύμμαχος μας στην Ν Ανατολική Μεσόγειο.

• Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει σε απελάσεις Αλβανών για τους οποίους εκκρεμούν υποθέσεις με την δικαιοσύνη και να δυσκολέψει την ανανέωση και την χορήγηση εγγράφων σχετικών με την άδεια παραμονής στη χώρα.

• Παράλληλα μ’ ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την προστασία των δασών με την αναβάθμιση της εμπλοκής των δασικών υπηρεσιών και την συγκρότηση τοπικών πολιτοφυλακών με κύρια δράση τους καλοκαιρινούς μήνες, η πολιτεία θα πρέπει να αυστηροποιήσει τις ποινές για εμπρησμό και δουλεμπόριο χωρίς αναστολές και «παραθυράκια».

Παρά την ναρκισσιστική εμμονή της «ξαπλώστρας» που εκτοξεύεται τους καλοκαιρινούς μήνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι λόγω πολλαπλών και ασύμμετρων απειλών παρήλθαν οριστικά οι εποχές της ραστώνης και της αμεριμνησίας. Προέχει η άμυνα και ασφάλεια της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα