STRIKER ANALYSIS: «Μάχη» σώμα με σώμα

Ούρος Τζούρτζεβιτς, Σέρχιο Αραούχο, Αντρέ Τσάβες και Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς αποτελούν τις μεγάλες ελπίδες της κάθε μιας εκ των big 4 στο φετινό πρωτάθλημα. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ επένδυσαν σε Σέρβους, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός

σε Αργεντινού, και η πρώτη μεταξύ τους “κόντρα” έρχεται στο Contra.gr μέσω του Wyscout.

Η ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού τους, του βαθμού αποτελεσματικότητάς τους και των κινήσεών τους εντός γηπέδου όπως αυτά καταγράφηκαν την σεζόν του μας πέρασε.

TO WHO IS WHO

Ηλικιακά, στα δυο άκρα είναι οι δυο Σέρβοι, με τον Τζούρτζεβιτς να είναι ο νεότερος (23) και ο Πρίγιοβιτς ο μεγαλύτερος (27) με τους δυο Αργεντινούς να έχουν δέκα μήνες διαφορά (25 ο Αραούχο και 26 ο Τσάβες). Οι επιθετικοί των δυο Δικεφάλων είναι στα δυο άκρα όσον αφορά το ύψος, με το Αραούχο στο 1.80 και τον Πρίγιοβιτς στο 1.91, ενώ ο Τζούρτζεβιτς είναι στο 1.83 και ο Τσάβες στο 1.85.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Με τον συνολικό αριθμό των ενεργειών να επηρεάζεται από τον αριθμό των αγώνων που κατέγραψε ο καθένας, το βάρος μπορεί να πέσει στο μέσο όρο, με τον Αραούχο να έχει τον υψηλότερο (76.8) τους δυο Σέρβους να ακολουθούν (Τζούρτζεβιτς στο 65.8 και Πρίγιοβιτς στο 65.3) και τον Τσάβες να συμπληρώνει το καρέ (54). Όπως είναι φυσικό, ο Αραούχο, ο παίκτης που έχει τις περισσότερες ενέργειες στον αγώνα, έχει και τον πιο “απλωμένο” θερμικό χάρτη.

Ο Τζούρτζεβιτς αγωνίζεται και ως ακραίος επιθετικός στα αριστερά, και ο χάρτης του το “μαρτυρά”. Ο Τσάβες αποφεύγει την δεξιά πλευρά, ενώ ο χάρτης του Πρίγιοβιτς είναι ο αναμενόμενος με βάση το ύψος του. Ο χώρος ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και την μεγάλη περιοχή είναι ο πιο θερμός καθώς εκεί υποδέχεται τη μπάλα για να τη μοιράσει και να την ζητήσει εντός περιοχής.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΕΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ

Τζούρτζεβιτς και Πρίγιοβιτς είναι οι πλέον εύστοχοι. Όπου ευστοχία, η τελική προσπάθεια εντός εστίας, με τον Αραούχο να έχει την “πρωτιά” στα δοκάρια. Στον καταμερισμό του σημείου της εστίας που σημαδεύουν όταν σουτάρουν, ο Τσάβες προτιμά τις δυο γωνίες, καθώς είναι ο μόνος με μονοψήφιο ποσοστό τελειωμάτων στο κέντρο της εστίας και χαμηλά.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΕΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Μπορεί κάνεις να βιαστεί σε αυτή τη κατηγορία και να προδικάσει την πρωτιά στον Πρίγιοβιτς, όμως ο Τζούρτζεβιτς είναι ο “νικητής” στον αέρα, εντός περιοχής. Μπορεί να έχει τις μισές κεφαλιές σε μέσο όρο έναντι του συμπατριώτη του, αλλά ο επιθετικός του Ολυμπιακού βρήκε εστία στο 69% των περιπτώσεων, απέναντι στο μόλις 26% που είχε ο Πρίγιοβιτς, που στην συγκεκριμένη κατηγορία έρχεται… “τελευταίος και καταϊδρωμένος”.

Οι δυο Αργεντίνοι έγραψαν μονοψήφιο αριθμό κεφαλιών προς την αντίπαλη εστία την περσινή σεζόν.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Με μια σύντομη ματιά στον θερμικό χάρτη και των τεσσάρων, ο Τζούρτζεβιτς είναι νικητής στην ποσότητα, με τον Αραούχο να παίρνει τη πρωτιά στην αποτελεσματικότητα. Ο Σέρβος του Ολυμπιακού, αγωνιζόμενος κυρίως ως εξτρέμ, έγραφε κατά μέσο όρο 8,8 επιθετικές προσπάθειες ανά 90 λεπτά συμμετοχής, με ποσοστό επιτυχίας στο 68%.

Ο Σέρχιο Αραούχο τον ακολούθησε με μέσο όρο τις 8.4 ανά 90 λεπτά συμμετοχής, με ποσοστό επιτυχίας στο 75%. Τσάβες και Πρίγιοβιτς έχουν περίπου κοινά νούμερα, με τον Αργεντινό του Παναθηναϊκού να υπολείπεται κατά μια ποσοστιαία μονάδα του Σέρβου του ΠΑΟΚ.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΝΤΡΙΠΛΑΣ

Όπως στην προηγούμενη κατηγορία, έτσι και τώρα, ο Τζούρτζεβιτς έχει την ποσότητα (5.4 έναντι 3.7) και ο Αραούχο την αποτελεσματικότητα (76% επιτυχία έναντι 70% επιτυχία) Οι επιθετικοί Ολυμπιακού και ΑΕΚ είναι κατά πολύ ανώτεροι σε ποσότητα και αποτελεσματικότητα, με τον Τσάβες να έρχεται μεν δεύτερος σε ποσοστό επιτυχίας (71%) αλλά το ποσοστό του Τζούρτζεβιτς έχει καταγραφεί σε διπλάσιο αριθμό προσπαθειών. Ο Πρίγιοβιτς έρχεται τέταρτος με 66% ποσοστό επιτυχίας.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΟΝΟΜΑΧΙΩΝ

Σε αυτή τη κατηγορία, ο Πρίγιοβιτς… ορθώνει ανάστημα. Ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΟΚ έχει πάνω από εννιά μονομαχίες κατά μέσο όρο ανά 90 αγωνιστικά λεπτά, με ποσοστό επιτυχίας στο 46%. Αυτός άλλωστε είναι και ο τρόπος με τον οποίο βοηθά την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από τον άξονα, όταν η μπάλα περνάει από το κεφάλι του. Οι δυο Αργεντίνοι κινούνται σε παρόμοια νερά, με τον Τζούρτζεβιτς να είναι τελευταίος.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ

Η συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να εξελιχθεί σε μια από τις πλέον σημαντικές στην εξέλιξη ενός αγώνα, εφόσον μια ομάδα καταφέρει να μετατρέψει σε όπλο της τις στημένες φάσεις. Όπως και σε άλλες κατηγορίες, έτσι και σε αυτή, η πρωτιά του Τζούρτζεβιτς οφείλεται στην παρουσία του στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Αν οι παίκτες “επαναλάβουν” και φέτος τον θερμικό χάρτη της περσινής σεζόν, ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει κάποια φάουλ από τον Τσάβες στο άξονα και προς τα αριστερά, η ΑΕΚ κυρίως στο αριστερό “φτερό” και ο ΠΑΟΚ δεν θα πάρει και πολλά, καθώς πέρυσι ο Πρίγιοβιτς κέρδιζε ένα φάουλ ανά 90 λεπτά αγώνα.

ΟΙ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΤΟΥ BIG 4ΣΤΟ FOOTBALL MANAGER 2017

Συνοψίζοντας, το βασικότερο στοιχείο από τα ευρήματα των αριθμών των επιθετικών του Big 4 είναι πως ο καθένας έχει και από κάποια “δυνατά σημεία” με τις ομάδες που επέλεξαν τον καθένα από αυτούς να καλείται να “χτίσει” πάνω σε αυτά και να τα αξιοποιήσει.

Το “καλύτερος” ή “χειρότερος” βασίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό πάνω σε αυτό.

The post STRIKER ANALYSIS: «Μάχη» σώμα με σώμα appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα