Το ΣΕΦ της αστοχίας

Ο πρώτος τελικός του πρωταθλήματος ήταν από τους χειρότερους (ποιοτικά) που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Τα πολλά άστοχα σουτ χαρακτήρισαν την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό Superfoods στο ΣΕΦ, με τους παίκτες των ομάδων να βρίσκουν ως επί το πλείστον το σίδερο.

Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, πως οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 5/25 τρίποντα και οι "πράσινοι" απάντησαν με 5/18 σουτ τριών πόντων. Η ουσία για αμφότερους

είναι πως σκόραραν με το σταγονόμετρο, παρότι ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που τα σουτ έγιναν υπό καλές προϋποθέσεις. Ακόμη κι όταν κάποιοι βρέθηκαν στα -λεγόμενα- καλά τους σημεία στο παρκέ, η προσπάθειά τους δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία, κάτι που έριξε πολύ την παραγωγικότητα των ομάδων, αλλά και τον ρυθμό.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 46/129 σουτ εντός παιδιάς, ήτοι με ποσοστό που φτάνει το 35.6%. Το πλέον εντυπωσιακό βέβαια είναι πως δεν πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε ντέρμπι "αιωνίων" από το 2006 κι έπειτα, όταν ο Παναθηναϊκός Superfoods και ο Ολυμπιακός άρχισαν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στις μάχες για τον τίτλο. Για την ακρίβεια, πρόκειται για την τέταρτη χειρότερη (!) επίδοση σε τελικούς πρωταθλήματος, τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Αρκετά μακριά μάλιστα από αυτή που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής, το Game 2 των τελικών του 2007, όταν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει δύσκολα τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (76-72). Τι είχαμε δει τότε; Τους γηπεδούχους να έχουν 21/41 δίποντα και 4/15 τρίποντα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν 12/24 δίποντα και 7/24 τρίποντα. Τι σημαίνει αυτό; Οι "αιώνιοι" ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 44/148 σουτ, ήτοι είχαν μόλις 29.7% (!) εντός παιδιάς.

Μιλάμε μάλιστα για τη χρονιά που το "τριφύλλι" έκανε το Triple Crown, έχοντας στο ρόστερ του παίκτες όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Σάνι Μπετσίροβιτς, ο Μάικ Μπατίστ, ο Ραμούνας Σισκάουσκας, ο Δήμος Ντικούδης και ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς. Στην απέναντι πλευρά βρίσκονται -μεταξύ άλλων- οι Χένρι Ντόμερκαντ, Σκούνι Πεν, Άντριγια Ζίζιτς, Άλεξ Άκερ και Άρβιντας Ματσιγιάουσκας. Ο τελευταίος είχε κάνει μάλιστα ένα από τα κορυφαία του παιχνίδια με τη φανέλα των "ερυθρολεύκων", έχοντας 21 πόντους (σε 23’39» συμμετοχής), με 2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα και… 14/15 βολές.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το 33.6% (38/113) στο Game 2 των τελικών του 2013, στο ΟΑΚΑ. Οι "πράσινοι" έφτασαν με δυσκολία στη νίκη (63-52), στον δρόμο προς την "σκούπα". Ενδεικτικό της νευρικότητας που κυριάρχησε στο παιχνίδι είναι το 9/25 δίποντα που είχε η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, και το 5/26 τρίποντα αυτής του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν κακή σειρά τελικών εκείνη την χρονιά ("σκουπίστηκαν" άλλωστε), με τα ποσοστά τους να είναι απογοητευτικά σε κάθε έναν από τους τρεις τελικούς που έγιναν.

Το game low σε εύστοχα σουτ που είδαμε αυτή τη δωδεκαετία αφορά στο Game 4 των τελικών του 2008, όταν οι δύο ομάδες είχαν μόλις 34 εύστοχα σουτ. Δίποντα και τρίποντα. Πιο συγκεκριμένα, σούταραν με 22/50 δίποντα και 12/48 τρίποντα. Για να τελειώσουν την αναμέτρηση με 34/98, δηλαδή με 34.7% ποσοστό ευστοχίας (sic).

Αναλυτικά το Top 10 των πιο άστοχων βραδιών σε τελικούς "αιωνίων" από το 2006 κι έπειτα:

Επειδή βέβαια, υπάρχει κι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Αυτό είναι το Top 10 των πιο εύστοχων βραδιών:

The post Το ΣΕΦ της αστοχίας appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα