Brexit: Η Ευρώπη αποχαιρετά τη Βρετανία – Τι αλλάζει από την 1η Φεβρουαρίου (video)
Με θλίψη, μερική δόση στήριξης προς το Brexit, ακόμη και με την ελπίδα για επιστροφή, οι Ευρωπαίοι στις 27 εναπομείνασες χώρες -μέλη της ΕΕ αποχαιρέτησαν το Ηνωμένο Βασίλειο την παραμονή της ιστορικής του εξόδου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την ΕΕ μια ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ώρα Βρυξελλών) βαδίζοντας προς ένα αβέβαιο μέλλον, το οποίο θέτει υπό δοκιμασία το μεταπολεμικό σχέδιο της Ευρώπης να δημιουργήσει ενότητα από τα απομεινάρια της σύγκρουσης.
“Αντίο, γειά σου αγάπη μου!”,
Σε όλη την Ευρώπη οι πολίτες της ΕΕ ευχήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τα καλύτερα έπειτα από 47 χρόνια παραμονής στους κόλπους του μπλοκ.
Κάποιοι μάλιστα εξέφρασαν ελπίδα μια μέρα οι Βρετανοί να επιστρέψουν στην αγκαλιά της ΕΕ.
“Γυρίστε πίσω… Δεν διαφέρουμε και τόσο”, λέει ο Μάρκος Λεόν, κάτοικος της Μαδρίτης.
Άλλοι εξέφρασαν ανησυχία που μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές δυνάμεις εγκαταλείπει το κλαμπ.
“Λυπούμαι πολύ που αποχωρεί το Ηνωμένο Βασίλειο. Θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ, πολύ κακό για την Ευρώπη, για το Ηνωμένο Βασίλειο, για τα πάντα”, σχολιάζει η Σάρα Ίνβιτο από το Μιλάνο. “Αντίο!”.
“Εκτιμώ ότι είναι πολύ κρίμα”, λέει από την πλευρά του ο Βέλγος Φρανσουά Χάιμανς εκφράζοντας ανησυχία για τον λαϊκισμό.
Κάποιοι ωστόσο στην Ελλάδα και την Πολωνία θεωρούν ότι οι Βρετανοί πράττουν σωστά.
“Να έχετε ένα καλό Brexit φιλαράκια”, σχολιάζει ο Πέτρος Παπακυριάκος από την Ελλάδα που πιστεύει ότι “κάνουν αυτό που είναι το σωστό για την οικονομία τους» και “ότι πολλές χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους”.
Ο κάτοικος του Γκντανσκ Χένρικ Κουλέστζα λέει: “είναι καλό που η Μεγάλη Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ. Ώρα ήταν. Θεωρώ ότι και η Πολωνία πρέπει να κάνει το ίδιο”.
Τι θα αλλάξει από την 1η Φεβρουαρίου
Το Brexit θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυκτα της Παρασκευής (ώρα Βρυξελλών), δηλαδή 1.317 ημέρες μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ. Τι θα αλλάξει από την 1η Φεβρουαρίου;
Οι καθημερινές συναλλαγές μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ θα συνεχιστούν χωρίς αλλαγή ως το 2020. Στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου των 11 μηνών Λονδίνο και Βρυξέλλες θα διαπραγματευθούν τη μελλοντική τους σχέση.
Ωστόσο, ήδη από την 1η Φεβρουαρίου θα υπάρξουν κάποιες πρακτικές αλλαγές.
– 66 εκατομμύρια κάτοικοι λιγότεροι
Την Παρασκευή τα μεσάνυκτα η ΕΕ θα χάσει για πρώτη φορά ένα κράτος μέλος της, το οποίο είναι ένα από τα πιο πλούσια και πιο μεγάλα της Ένωσης.
Με την αποχώρηση 66 εκατομμυρίων κατοίκων, η ΕΕ θα μειωθεί στα περίπου 446 εκατομμύρια. Το έδαφός της θα μειωθεί κατά 5,5%.
Αν κάποτε η Βρετανία αποφασίσει να επιστρέψει στην ΕΕ, θα πρέπει να ακολουθήσει κανονικά την ενταξιακή διαδικασία.
– Οι θεσμοί
Έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κατέβει η σημαία της Βρετανίας κάτι που θα συμβολίσει και μια πραγματική αλλαγή: αποχωρώντας από την ΕΕ η Βρετανία θα γίνει «τρίτη χώρα».
Κανένας από τους 73 Βρετανούς ευρωβουλευτές που εξελέγησαν τον Μάιο του 2019 δεν θα επιστρέψει στο Στρασβούργο. 46 από τις έδρες τους θα κρατηθούν για τα νέα κράτη μέλη και οι 27 θα αναδιανεμηθούν σε άλλες χώρες.
Το Λονδίνο δεν θα έχει πλέον δικαίωμα να προτείνει Ευρωπαίο επίτροπο.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα καλείται στις ευρωπαϊκές συνόδους, ενώ τα μέλη της βρετανικής κυβέρνησης δεν θα συμμετέχουν στις υπουργικές διασκέψεις.
Ως πολίτες τρίτης χώρας οι Βρετανοί δεν θα μπορούν πλέον να εργάζονται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη λάβει διπλή υπηκοότητα για να μπορέσουν να παραμείνουν στα πόστα τους.
Αντίθετα η Βρετανία θα συνεχίσει να καταβάλει τα χρήματα που προβλέπεται στον προϋπολογισμό της ΕΕ μέχρι το τέλος της μεταβατικής περιόδου.
– Δικαιώματα πολιτών
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 1,2 εκατομμύριο Βρετανοί ζουν σε χώρες της ΕΕ, κυρίως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.
Σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία, 2,9 εκατομμύρια πολίτες από τις 27 χώρες της ΕΕ ζουν στη Βρετανία, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 4,6% του πληθυσμού.
Βάσει της συμφωνίας αποχώρησης, οι άνθρωποι που έχουν εγκατασταθεί εκατέρωθεν της Μάγχης πριν το τέλος της μεταβατικής περιόδου θα διατηρήσουν το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται στη χώρα υποδοχής.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στη Βρετανία θα πρέπει να εγγραφούν για να λάβουν το δικαίωμα αυτό. Για τους Βρετανούς που ζουν στην ΕΕ οι διαδικασίες διαφέρουν από χώρα σε χώρα.
Η ελευθερία της μετακίνησης θα ισχύει ως το τέλος Δεκεμβρίου 2020.
– Οι διαπραγματεύσεις
Η Βρετανία έχει ήδη περάσει πολλά χρόνια να διαπραγματεύεται τους όρους της αποχώρησής της από την ΕΕ με την ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Μισέλ Μπαρνιέ.
Όμως οι διαπραγματεύσεις θα εισέλθουν σε νέα φάση από την Παρασκευή. Ήδη ο Μπαρνιέ συζητά με τα κράτη μέλη για να καθοριστεί το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη μελλοντική σχέση μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, κυρίως στον εμπορικό τομέα.
Αντίθετα με τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ που επικυρώθηκε από τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εμπορική συμφωνία ίσως να πρέπει να επικυρωθεί από περισσότερα από 30 εθνικά και περιφερειακά κοινοβούλια.
Ωστόσο μέχρι το τέλος της μεταβατικής περιόδου η Βρετανία θα εξακολουθήσει να υπόκειται στο ευρωπαϊκό δίκαιο και στο Δικαστήριο της ΕΕ.
Τα επόμενα στάδια της μεγάλης αποχώρησης
Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Ιανουαρίου δεν σημαίνει το τέλος της μεγάλης και ταραχώδους διαδρομής του Brexit.
31 Ιανουαρίου: Brexit
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ενωσης στις 31 Ιανουαρίου, μία ημερομηνία που έχει μετατεθεί τρεις φορές από το δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016.
Η χώρα θα εισέλθει σε μεταβατική φάση κατά την οποία οι σχέσεις της να παραμείνουν αμετάβλητες με τους 27 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020. Αντιθέτως, δεν θα μπορεί να συμμετέχει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και δεν θα έχει λόγο στις αποφάσεις τους.
Η προθεσμία αυτή υποτίθεται ότι θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να διαμορφώσουν μία νέα σχέση στον τομέα του εμπορίου και της ασφάλειας.
Φεβρουάριος/Μάρτιος: έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων
Το Λονδίνο δηλώνει έτοιμο να ξεκινήσει εμπορικές διαπραγματεύσεις ήδη από την 1η Φεβρουαρίου, όμως τα μέλη της ΕΕ βρίσκονται σε συζητήσεις για να ορίσουν τους στόχους των διαπραγματεύσεων.
Σε ομιλία που θα απευθύνει στις αρχές του Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει τις φιλοδοξίες του, που μεταφράζονται στην επίτευξη συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου κατά τα πρότυπα της συμφωνίας που συνδέει την Ενωση με τον Καναδά, χωρίς σύνδεση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
Η ευρωπαϊκή εντολή για τις διαπραγματεύσεις αναμένεται να εγκριθεί σε υπουργικό επίπεδο μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, γεγονός που θα επιτρέψει στις διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν περί την 1η Μαρτίου.
Εκτός του εμπορίου, δεν λείπουν τα θέματα επί των οποίων θα πρέπει να συμφωνήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο και οι 27: ασφάλεια, δικαστική συνεργασία, εκπαίδευση, ενέργεια…
Παράλληλα, το Λονδίνο σχεδιάζει να αρχίσει διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την επίτευξη συμφωνιών ελευθέρου εμπορίου.
1η Ιουλίου: λήξη της προθεσμίας για αίτηση παράτασης της μεταβατικής περιόδου
Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να παρατείνει την μεταβατική περίοδο πέραν του τέλους του 2020 για ένα ή δύο χρόνια, αλλά οφείλει να ενημερώσει την ΕΕ για το αίτημά του πριν από την 1η Ιουλίου.
Ο Μπόρις Τζόνσον επιμένει: δεν πρόκειται να ζητήσει παράταση. Ομως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η προβλεπόμενη μεταβατική περίοδος δεν είναι επαρκής. Η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει προειδοποιήσει ότι είναι αδύνατη η διεκπεραίωση όλων των θεμάτων και ότι πρέπει να γίνει επιλογή προτεραιοτήτων.
31 Δεκεμβρίου: τέλος της μεταβατικής περιόδου
Το τέλος των δεσμών που συνδέουν την Ευρωπαϊκή Ενωση με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ίσχυαν εδώ και 47 χρόνια.
Εάν δεν υπάρξει νέα συμφωνία ή παράταση της μεταβατικής περιόδου, εμπόριο, μεταφορές, μεταξύ άλλων, κινδυνεύουν με μεγάλες διαταραχές.
Η βρετανική έξοδος αφήνει μία μεγάλη τρύπα στα οικονομικά της ΕΕ
Δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από το 2021! Είναι η μεγάλη τρύπα που μένει μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου και περιπλέκει έτι περαιτέρω τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους 27 για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Για την επίλυση αυτής της σπαζοκεφαλιάς για το επόμενο πολυετές οικονομικό πλαίσιο (CFP, 2021-2027), η Επιτροπή Γιούνκερ είχε βάλει στο τραπέζι πρόταση από τον Μάιο 2018, πριν δώσει την σκυτάλη στην νέα Κομισιόν της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ο φάκελος βρίσκεται πλέον στα χέρια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος έχει συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο κορυφής σε μία προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των 27. Αυτή η σύνοδος κορυφής θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου και θα παίξει με τις παρατάσεις.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο «καθαρός εισφορέας» του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, δηλαδή χώρα που δίνει περισσότερα χρήματα από αυτά που εισπράττει. Σύμφωνα με τους λογαριασμούς της Κομισιόν, η απώλεια ανέρχεται σε 12 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και θα ανέλθει σε 84 δισεκατομμύρια στην περίοδο των επτά επομένων ετών.
Το club του 1%
Η λύση που προτείνεται από τον πρώην ευρωπαίο επίτροπο Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ είναι, από την μία πλευρά, η αύξηση της συμβολής των χωρών μελών και, από την άλλη πλευρά, περικοπή των παραδοσιακών πολιτικών της ΕΕ (σύγκληση, αγροτική πολιτική) για την χρηματοδότηση ενός πιο «σύγχρονου» προϋπολογισμού με νέες προτεραιότητες (περιβάλλον, ασφάλεια, μετανάστευση, άμυνα).
Προ τον παρόν, η συζήτηση βαλτώνει παρά το πλήθος των επαφών του Σαρλ Μισέλ με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
«Θα μπορούσαμε να ελπίσουμε ότι το Brexit θα ήταν ένα ηλεκτροσόκ. Αλλά πιστεύω ότι θα αναπαραχθεί ό,τι ίσχυε πριν », λέει ο Νικολά-Ζαν Μπρεόν, ειδικός για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της Fondation Schuman.
Οι πρώτες συζητήσεις επικεντρώνονται στο εύρος της συμβολής των κρατών μελών στο πολυετές οικονομικό πλαίσιο.
Ενα club του 1% έχει σχηματισθεί, με επικεφαλής την Γερμανία, με την Αυστρία, την Ολλανδία και στις σκανδιναβικές χώρες, για τον περιορισμό του προϋπολογισμού στο 1% του Α(καθάριστου) Ε(θνικού) Ε(ισοδήματος) της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
«Είναι ένα προφανώς συμβολικό πλαφόν, είναι επίσης ένα πολιτικό πλαφόν που ζητήθηκε από την Γερμανία και τους Βρετανούς», τονίζει ο Νικολά-Ζαν Μπρεόν, υπενθυμίζοντας ότι αυτές οι δύο χώρες ήταν «οι πρώτες που ζήτησαν πιο αυστηρά όρια» στον προϋπολογισμό.
Με το Brexit, η Γερμανία χάνει έναν σύμμαχο στην διαπραγμάτευση αυτή, σημειώνει, Η Κομισιόν, που προτείνει ανώτατο όριο 1,114% (που μεταφράζεται σε έναν προϋπολογισμό 1.134 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τιμές 2018 ή 1.279 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τρέχουσες τιμές) έχει προειδοποιήσει κατά μίας μείωσης στο 1%.
Δεδομένης της βρετανικής αποχώρησης, ο προϋπολογισμός αντιπροσωπεύει σήμερα το 1,16% του Α(καθάριστου) Ε(θνικού) Ε(ισοδήματος) της ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει 1,3%.
Κατάργηση επιστροφών
Η Κομισιόν θέλει επίσης να εκμεταλλευθεί το Brexit για να καταργήσει τις «επιστροφές», οι οποίες εισήχθησαν το 1984 εις όφελος του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν η Μάργκαρετ Θάτσερ έλεγε «Θέλω πίσω τα λεφτά μου!». Εφαρμόζονται σε πέντε χώρες μεταξύ των πλουσιότερων: Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Αυστρία, Σουηδία.
«Οι πλουσιότεροι συνεισφέρουν ποσά μικρότερα σε ποσοστό του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματός τους ανά κάτοικο», είναι η θέση της Κομισιόν, που προτείνει σταδιακή κατάργηση σε περίοδο πέντε ετών.
Δεκαοκτώ κράτη της ΕΕ θεωρούν επίσης ότι το Brexit είναι «μοναδική ευκαιρία για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό» των πόρων της ΕΕ.
«Κανένα κράτος μέλος δεν υποφέρει από τέτοιο δημοσιονομικό υπέρβαρο που να μπορεί να απαιτήσει επιστροφή», είναι η θέση αυτής της ομάδας χωρών στις οποίες περιλαμβάνονται οι Γαλλία Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, βαλτικές χώρες, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία.
«Οι επιστροφές δεν είχαν ποτέ ως στόχο να εξισορροπήσουν τις συμβολές, αλλά να τις τοποθετήσουν σε αποδεκτές ζώνες», λέει ο ειδικός αναλυτής της Fondation Schuman.
Όσα μεσολάβησαν από το 2016 μέχρι το 2020 – Το χρονικό του Brexit
Πηγή: Brexit: Η Ευρώπη αποχαιρετά τη Βρετανία – Τι αλλάζει από την 1η Φεβρουαρίου (video) - altsantiri
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μετά την Ιερουσαλήμ το Καστελόριζο: Ανοίγει τεράστιο θέμα για τον Ελληνισμό (ΒΙΝΤΕΟ)
- Κοροναϊός: Ο φόβος της επιδημίας «χτύπησε» και το κέντρο της Αθήνας
- Καιρός: Καρέ - καρέ η τάση για σοβαρή ψυχρή εισβολή την ερχόμενη εβδομάδα (videos)
- ΣΟΚ: Αστυνομικοί είπαν στη μητέρα του ότι πέθανε – Όταν κάλεσαν το τηλέφωνό του συνέβη κάτι φοβερό
- Bloomberg : Ελαττωματικά τα F-35, δεν μπορούν να στοχεύσουν ευθεία μπροστά
- Να τι προφυλάσσει την καρδιά ενός 50άρη περισσότερο από 80%
- Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ εισιτήρια: Μεγάλη κινητικότητα για το ντέρμπι
- Άγριες Μέλισσες: Η Ελένη στη φυλακή και η αποκάλυψη που θα αλλάξει τη ζωή όλων
- Πορεία του ΠΑΜΕ στο Κέντρο της Αθήνας για τη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ
- Ελένη Μενεγάκη: Έκλεισε το σπίτι για τις διακοπές της και το μάθαμε on air!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις altsantiri
- Νέα άγρια επίθεση ΠΑΟΚ σε ΕΕΑ, Ολυμπιακό και… Αυγενάκη – «Περιμένουμε τις παραιτήσεις των συμμοριτών»
- Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Κατσινόπουλος
- Brexit: Η Ευρώπη αποχαιρετά τη Βρετανία – Τι αλλάζει από την 1η Φεβρουαρίου (video)
- Πόλη «φάντασμα» η Ουχάν λόγω κοροναϊού – Συγκλονίζουν οι εικόνες πριν και μετά την καραντίνα (video)
- «Ο Μπράτης είπε ότι δεν ασχολούνται τα media μαζί του επειδή είναι γκέι. Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα…» (video)
- Απίστευτο πορτρέτο με κύβους του Ρούμπικ για τον Κόμπε Μπράιντ – Τοιχογραφία σε γήπεδο στις Φιλιππίνες (video)
- Ποινική δίωξη για δέκα αδικήματα στον «τοξοβόλο» του Συντάγματος – Ετοίμαζε νέο «χτύπημα» (video)
- Συγκλονίζει το «αντίο» της συζύγου του Κόμπι Μπράιαντ – «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο» (video)
- «Ο Μητσοτάκης όμηρος του Σαμαρά»
- Κοροναϊός: Και η Air France αναστέλλει τις πτήσεις προς την Κίνα
- Τελευταία Νέα altsantiri
- Brexit: Η Ευρώπη αποχαιρετά τη Βρετανία – Τι αλλάζει από την 1η Φεβρουαρίου (video)
- Μοναδικά ευρήματα από την προϊστορική πόλη στο Ακρωτήρι της Θήρας – Εντυπωσιακές εικόνες
- «Ο Μητσοτάκης όμηρος του Σαμαρά»
- Απίστευτο πορτρέτο με κύβους του Ρούμπικ για τον Κόμπε Μπράιντ – Τοιχογραφία σε γήπεδο στις Φιλιππίνες (video)
- «Ο Μπράτης είπε ότι δεν ασχολούνται τα media μαζί του επειδή είναι γκέι. Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα…» (video)
- Κοροναϊός: Και η Air France αναστέλλει τις πτήσεις προς την Κίνα
- Συγκλονίζει το «αντίο» της συζύγου του Κόμπι Μπράιαντ – «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο» (video)
- Πόλη «φάντασμα» η Ουχάν λόγω κοροναϊού – Συγκλονίζουν οι εικόνες πριν και μετά την καραντίνα (video)
- Ποινική δίωξη για δέκα αδικήματα στον «τοξοβόλο» του Συντάγματος – Ετοίμαζε νέο «χτύπημα» (video)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ένας στους πέντε Ιταλούς «αθωώνουν» τον Μουσολίνι – Τι έδειξε έρευνα
- ΗΠΑ: Άνδρας αγόρασε διαφημιστική πινακίδα 6 εκατ. για να ευχαριστήσει τους κτηνιάτρους που έσωσαν τον σκύλο του
- Lamda Development: Σε συμφωνία με Eurobank και Πειραιώς για δάνειο έως €1,18 δισ.
- Παναθηναϊκός: Δανεικός στην Ταραγόνα ο Φάουστο, δεν φεύγει ο Μπεκ
- Υπόθεση στημένων αγώνων: Όλα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες
- Παναγιωτόπουλος: Ελλάδα και ΗΠΑ χτίζουν κοινά συμφέροντα με τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας
- Το Brexit ανοίγει και πάλι το θέμα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας
- ΠΑΟΚ: Πλήθος οπαδών στη συγκέντρωση στην Καμάρα! (video, pics)
- Αρνητικά αποτελέσματα για τα ξενοδοχεία της Αθήνας