Copa Africa: Το Μπενίν «πέταξε έξω» το Μαρόκο στα πέναλτι – Πέρασε η Σενεγάλη (video)

Με το… καλημέρα σημειώθηκε μεγάλη έκπληξη στους «16» του Copa Africa. Το Μπενίν έκανε το «μπαμ» και «πέταξε έξω» το Μαρόκο στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) κι έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους προημιτελικούς της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Αίγυπτο. Στο άλλο παιχνίδι της Παρασκευής (05/07) πέρασε η Σενεγάλη με το 1-0 επί της Ουγκάντα.

Στο πρώτο παιχνίδι ο άσος του Λεβαδειακού, Μόιζε Αντιλέχου, έβαλε

μπροστά στο σκορ το Μπενίν στο 53′, αλλά, το Μαρόκο έφτασε στην ισοφάριση με τον Ελ Νεσιρί στο 76′ και έχασε την τεράστια ευκαιρία για να περάσει στην κανονική διάρκεια του ματς, όταν κέρδισε πέναλτι στο 90’+5, αλλά ο Ζίγες σημάδεψε το δοκάρι.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Το Μαρόκο είχε την ευκαιρία να προκριθεί, μετά την αποβολή του Αντενόν στο 77′. Το Μπενίν άντεξε στην πίεση των αντιπάλων του κι έτσι όλα κρίθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Εκεί, όπου αστόχησαν οι Μπουφάλ και Ελ – Νεσιρί για το Μαρόκο, σε αντίθεση με τους παίκτες του Μπενίν που ευστόχησαν και στα 4 που εκτέλεσαν, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη έκπληξη με τον αποκλεισμό ενός εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Σε αντίθεση με το πρώτο ματς της φάσης των «16», στο δεύτερο το φαβορί επικράτησε. Το γκολ του Σαντιό Μανέ στο 15′ στάθηκε αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στη Σενεγάλη με 1-0 επί της Ουγκάντα και να στείλει την ομάδα του Σισέ στην φάση των «8» του τουρνουά που διεξάγεται στην Αίγυπτο.

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 61ο λεπτό να κάνει λιγότερο αγχωτική την πρόκριση της Σενεγάλης, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε απέκρουσε ο γκολκίπερ της Ουγκάντα, Ντένις Ονιάνγκο.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα