EBRD: Διεύρυνση των ανισοτήτων στην Ελλάδα την περίοδο 2011 – 2016

Επιδείνωση του δείκτη ανισότητας στην Ελλάδα την περίοδο 2011 – 2016 διαπιστώνουν στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης παρουσιάζοντας την Έκθεση για τη Μετάβαση από το 2016 στο 2017.

Μόνο το 1% των νοικοκυριών στην Ελλάδα εκτιμά πως η κατάσταση είναι καλύτερη σήμερα σε σύγκριση με τέσσερα χρόνια

πριν.
Το αντίστοιχο ποσοστό των νοικοκυριών στη Γερμανία αγγίζει το 33%.

Το 6% των νοικοκυριών στην Ελλάδα εκτιμά ότι η πολιτική κατάσταση είναι καλύτερη σήμερα σε σχέση με 4 χρόνια πριν , έναντι 17% στη Γερμανία και 9% στην Ιταλία.

Το 12% των νοικοκυριών στη χώρα μας εκτιμά ότι η διαφθορά έχει μειωθεί σήμερα σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν, ενώ στην Ιταλία μόνο το 10% των νοικοκυριών συμμερίζεται την άποψη αυτή ενώ στην Γερμανία το ποσοστό φθάνει το 16%.

Μόνο το 10% των νοικοκυριών στην Ελλάδα δηλώνει ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση έναντι 55% στη Γερμανία και 33% στην Ιταλία.

Η Έκθεση διαπιστώνει ότι το 92% των νοικοκυριών δηλώσαν πως έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση την περίοδο 2010 – 2016.

Γενικά η έρευνα διαπιστώνει ότι το λεγόμενο αίσθημα ικανοποίησης των νοικοκυριών στην Ελλάδα είναι το χαμηλότερο σε σύγκριση με όλων των χωρών.

Πολύ περιορισμένη είναι και η αισιοδοξία με την οποία αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά στη χώρα μας το μέλλον των επόμενων γενεών. Μόνο το 24% εκτιμά ότι οι επόμενες γενιές θα κατορθώσουν να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες.

Παρά ταύτα η Έκθεση διαπιστώνει ότι το ποσοστό των ελλήνων που υποστηρίζουν τις δημοκρατικές αρχές είναι από τα υψηλότερα και αγγίζουν το 79% .

Άξιο μνείας είναι επίσης το γεγονός ότι η Έκθεση Μετάβασης της EBRD διαπιστώνει ότι δεν έχουν ωφεληθεί όλα κράτη από την παγκοσμιοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα