Fake News… κατά το δοκούν

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα fake News έχουν κατακλύσει το δημόσιο διάλογο κυρίως γιατί η διασπορά γίνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο τον έλεγχο.

Όμως σίγουρα όταν είσαι βουλευτής και μάλιστα δημοσιογράφος οφείλεις να τριπλό ελέγχεις την πληροφορία.  Δεν μπορεί δηλαδή μια απόφαση μιας επιχείρησης εν προκειμένω της γνωστής αλυσίδας τροφίμων Lidl να αφαιρέσει τα θρησκευτικά σύμβολα από τα προϊόντα

της με στόχο την θρησκευτική ουδετερότητα να την χρεώνεις σε έναν δήμαρχο, αφενός επειδή είναι μουσουλμάνος αφετέρου γιατί η πόλη του είναι μακριά.

Πράγματι το 2017 όταν η Lidl πήρε αυτή την απόφαση προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από ορθόδοξους πιστούς, που πάντως συνέχισαν τα ψώνια τους εκεί.

Όμως ο Δήμαρχος του Λονδίνου, δεν πήρε ποτέ μια τέτοια απόφαση, άσε που δεν τη χρειάστηκε άλλωστε η θρησκευτική ουδετερότητα του Λονδίνου, κατεγράφη με την εκλογή του.

Προσοχή όμως γιατί είμαστε πολύ κοντά στο να πιστέψουμε ότι «Έχει η Αγγλία Καλαμάτα».

Υ.Γ μια απλή αναζήτηση πάντως μπορεί να βοηθήσει, εάν βρεις τοίχο, μπορείς να πάρεις τηλέφωνο τον Σαντίκ, απαντά πάντα. Λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης ψάξαμε εμείς και βρήκαμε τι απαγόρευσε ο δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν, απαγόρευσε τις διαφημίσεις που δημιουργούν μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το σώμα και βρίσκονται στο δίκτυο μεταφορών του Λονδίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα