Lockdown: Η Θεσσαλονίκη εκπέμπει SOS – Μέτρα Μαρτίου αλλιώς η κατάσταση θα ξεφύγει (video)

Από Δευτέρα μπαίνουμε σε μια άλλη φάση μέτρων στη Θεσσαλονίκη με πολύ μικρότερη κινητικότητα των ανθρώπων τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο OPEN TV και στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» υποστήριξε ότι τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη δεν απέδωσαν, αν και πάρθηκαν νωρίτερα κατά μία βδομάδα από την Αθήνα,

ενώ σε επιστολή που έστειλαν στον πρωθυπουργό πριν τρεις μέρες εισηγηθήκαμε μέτρα τύπου lockdown που ίσχυσαν τον περασμένο Μάρτιο.

«Έχουμε την αίσθηση ότι για να έχουμε αποτελέσματα και να μην έχουμε επιμήκυνση του lockdown θα πρέπει να πάνε τα μέτρα στο επίπεδο του περασμένου Μαρτίου και να έχουμε απόδοση. Θα πρέπει να δούμε μικρότερη κινητικότητα από Δευτέρα. Δεν είναι σκόπιμο να παρατείνεται μια θεραπεία που δεν αποδίδει μέσα στο αναμενόμενο χρόνο με τη σκέψη ότι θα αποδώσει αργότερα» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου παρά τα περιοριστικά μέτρα δεν υπήρξε μείωση του ρυθμού της επιτάχυνσης των κρουσμάτων, ούτε σταθεροποίηση μετά από 13 μέρες, ούτε ακόμη περισσότερο επιβράδυνση της πανδημίας. «Και αυτό δεν είναι καλό ούτε από υγειονομική και οικονομική άποψη, ούτε λειτουργεί προς όφελος της ψυχολογίας των ανθρώπων καθώς αυξάνεται ο θυμός, η οργή και η απογοήτευσή τους».

Σε περίπτωση που εξαντληθούν οι κλίνες εντός των νοσοκομείων η Πολιτεία έχει σχέδιο Β για τη Θεσσαλονίκη και θα αναπτυχθούν κλίνες σε συνθήκες εκστρατείας σε άλλους χώρους που θα υποδειχθούν.

Η επιστολή των φορέων στο Μητσοτάκη

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής εστάλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια επιστολή υπογεγραμμένη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Νίτσα και τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου.

Στην επιστολή αυτή τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «επειδή το επιδημιολογικό προφίλ της πόλης είναι επιβαρυμένο κρίνεται αναγκαία η εφαρμογή μέτρων ολοκληρωτικού lockdown», θέλοντας να προλάβουν ενδεχόμενο κρασάρισμα στα νοσοκομεία που θα έχει δραματικές συνέπειες. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε το Σάββατο, με την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης να έχει 766 κρούσματα κορονοϊού και τη χώρα συνολικά να φτάνει στους 366 διασωληνωμένους ασθενείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα