O Φέντερερ λύγισε μπροστά στην κάμερα – Δάκρυσε για τον πρώτο προπονητή του

Ο Ρότζερ Φέντερερ παραχώρησε συνέντευξη στο «CNN» εν όψει και του αυστραλιανού Όπεν και κατά την διάρκεια της έκλαψε. Το έκανε όταν μιλούσε για τον πρώτο προπονητή του. Ο ελβετός μύθος του τένις αποθέωσε ξανά τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Όταν χρειάστηκε να μιλήσει για τον προπονητή του Πίτερ Κάρτερ δεν άντεξε και έκλαψε. Βλέπετερ, ο ελβετός θρύλος του τένις έχασε τον προπονητή του και πρώην τενίστα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα κατά την διάρκεια του μήνα του μέλιτος του.

Πάνε χρόνια από τότε. Ένα χρόνο μετά το δυστύχημα ο Φέντερερ κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο από τα είκοσι Grand Slam

της καριέρας του.

Ο ελβετός δεν συγκράτησε τα δάκρυα του και είπε: «Μπορώ να πω ότι ήταν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου γιατί αν θα μπορούσα να πω ένα ευχαριστώ για την τεχνική μου θα ήταν στον Πίτερ. Ελπίζω να είναι περήφανος. Πιστεύω ότι δε θα ήθελε να είμαι ένα χαμένο ταλέντο».

«Αν κάποιος άνθρωπος πρέπει να πάρει το credit για την τεχνική που έχω τώρα, είναι ο Πίτερ. Ελπίζω να είναι περήφανος για μένα…Δεν ήθελε να είμαι ένα “χαμένο” ταλέντο. Ο θάνατός ίσως και να με “ξύπνησε” ώστε να προπονούμαι ακόμα πιο δυνατά» ανέφερε, ακόμα, εν μέσω δακρύων και μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης και συνέχισε: «Χαίρομαι πολύ που είχα στην καριέρα μου τους σωστούς προπονητές τη σωστή περίοδο. Ήταν μεν επιλογή μου όλοι αλλά χρειάζεται και τύχη σε αυτό».

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο:

Roger Federer’s inspirational former coach died in a car crash on his honeymoon in 2002.

Nearly two decades on, Federer still gets emotional when he talks about Peter Carter.
Our exclusive interview: https://t.co/AJM6UXgt6H pic.twitter.com/g9aiylaKy8
CNN Sport (@cnnsport) 7 Ιανουαρίου 2019

Roger Federer’s emotional interview discussing his former coach Peter Carter is difficult to watch but compelling viewing if you haven’t already seen it.pic.twitter.com/APttfA49bt

Love Tennis Podcast (@LoveTennisPod) 8 Ιανουαρίου 2019

#TENISxESPN Roger Federer mostró su lado más íntimo en una entrevista con #CNN. El suizo rompió en llanto al recordar a Peter #Carter, uno de sus primeros entrenadores que falleció en 2002. Créditos: @cnnsport. pic.twitter.com/jH0bbgPONw

ESPN Tenis (@ESPNtenis) 7 Ιανουαρίου 2019

Φέντερερ: Εντυπωσιασμένος από τον Τσιτσιπά

Εντυπωσιασμένος -για ακόμη μία φορά- δήλωσε ο Ρότζερ Φέντερερ από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που αντιμετώπισε και νίκησε πολύ δύσκολα στο τάι μπρέικ και στα δύο σετ με 7-6 (6), 7-6 (4), στο τουρνουά Hopman Cup στο Περθ. Μίλησε και πριν από λίγες ημέρες με καλά λόγια για τον έλληνα τενίστα.

«Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας, ήταν η πρώτη φορά ενάντια στον Στέφανο. Νομίζω ότι και οι δύο παίξαμε πολύ καλά χωρίς πάρα πολλά λάθη. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από αυτό που είδα από τον Στέφανο», είπε χαρακτηριστικά ο «βασιλιάς» του τένις, μιλώντας στην ιστοσελίδα tennis world.

Ο Φέντερερ εξήγησε επίσης γιατί επέστρεψε στο Περθ παίζοντας στο Hopman Cup για τρίτη συνεχή χρονιά: «Μου αρέσει αυτό το ξεκίνημα της σεζόν με την οικογένεια που έρχεται από το Ντουμπάι στο Περθ, το jet lag είναι ελάχιστο, έχεις χρόνο αφού υπάρχει ένας αγώνα κάθε δεύτερη ημέρα, αυτό είναι υπέροχο. Το γήπεδο στο Περθ είναι εξαιρετικό, ο καιρός είναι φανταστικός. Μπορώ να πω επίσης, ότι είμαι ευχαριστημένος με την φυσική μου κατάσταση».

Ήττα για Σάκκαρη στο τουρνουά Χόμπαρτ

Η Μαρία Σάκκαρη, στον πρώτο της αγώνα σε βαθμολογούμενο τουρνουά για το 2019, στο τουρνουά Χόμπαρτ της Αυστραλίας, «Hobart International», ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την Μάγκντα Λινέτ, από την Πολωνία, με 6-3, 2-6 και 4-6. Αυτή ήταν η επίσημη πρεμιέρα της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας για τη νέα χρονιά, αφού το Hopman Cup, όπου συμμετείχε με επιτυχία πετυχαίνοντας δύο νίκες την προηγούμενη εβδομάδα, δεν ήταν βαθμολογούμενο τουρνουά.

Qualifier @MagdaLinette is into the second round, upsetting No.4 seed Maria Sakkari 3-6 6-2 6-4 #HobartTennis pic.twitter.com/R2FwBYstna

— Hobart International (@HobartTennis) 8 Ιανουαρίου 2019

Hobart International – 1st Round: @MagdaLinette beat Maria Sakkari 3-6, 6-2, 6-4

Live Tennis Results (@live_tennis) 8 Ιανουαρίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα