Ακροδεξιά συνθήματα στο ΓΕΛ των μαθητών που τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» – Καταγγελίες από γονείς (video)

Έντονο είναι το ακροδεξιό «άρωμα» στο σχολείο του Γέρακα, όπου οι έξι μαθητές του αποκόπηκαν από την παρέλαση για να φωνάξουν συνθήματα των ειδικών δυνάμεων και να τραγουδήσουν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή», με αποτέλεσμα να αποβληθούν .

Οι φωτογραφίες και οι μαρτυρίες που φέρνει στο φως το Τvxs.gr είναι δηλωτικές του κλίματος που υπάρχει στην περιοχή, ενώ καταγγελίες γονέων κάνουν λόγο για υποκινούμενη κατάληψη και συνθήματα της Χρυσής Αυγής

έξω από το σχολείο.

Με απόφαση του 15μελους η κατάληψη-διαμαρτυρία για την αποβολή των μαθητών

Με απόφαση του 15μελούς και όχι της γενικής συνέλευσης των μαθητών του σχολείου, αποφασίστηκε την περασμένη Πέμπτη η κατάληψη του 1ου ΓΕΛ Γέρακα.

«Η εικόνα που είδαμε είναι τρομακτική» λέει άλλος γονέας στο Τvxs.gr. «Ελληνικές σημαίες πάνω από κάδους σκουπιδιών και συνθήματα μαύρα που θυμίζουν άλλες εποχές. Τα παιδιά μας που διαφωνούν φοβούνται να αντιδράσουν καθώς όταν ένα από τα παιδιά αντέδρασε, δέχτηκε σπρωξιές από τους πρωτεργάτες της κατάληψης» λέει ο γονέας στο tvxs.gr ο οποίος προσθέτει πως ελπίζει την ερχόμενη Τρίτη που θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μαθητών να γίνει επιτέλους ψηφοφορία με κάλπες για να μπορέσουν να εκφραστούν όλα τα παιδιά. Η κατάληψη έληξε προσωρινά όμως την τρίτη θα γίνει συνάντηση του 15μελούς με τον Σύλλογο διδασκόντων, την Ένωση Γονέων και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο notioanatolika, υπήρξε διένεξη τις προηγούμενες ημέρες, όταν μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν από τους καθηγητές να παρελάσουν τραγουδώντας το εμβατήριο, όμως εκείνοι αρνήθηκαν. Το σχολείο πήρε την απόφαση της διήμερης αποβολής με αφορμή την απόσχιση των μαθητών από το σώμα παρέλασης του σχολείου και όχι με αφορμή τα συνθήματα όπως διευκρινίζεται.

«Τα παιδιά δεν παραβίασαν καμία σχολική διάταξη, υποστηρίζει ο δήμαρχος Παλλήνης-Γέρακα

Για την τιμωρία των μαθητών του Λυκείου Γέρακα, μίλησε τη Δευτέρα και ο δήμαρχος Παλλήνης – Γέρακα, δίνοντας μια νέα διάσταση στην υπόθεση.

Αναλυτικότερα, όπως σημείωσε ο Αναστάσιος Ζούτσος, οι συγκεκριμένοι μαθητές, είχαν εκδηλώσει από την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών τους, την επιθυμία τους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία Ξακουστή» στην παρέλαση. Ο καθηγητής τους, ωστόσο σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Δημάρχου, τους αρνήθηκε, λέγοντάς τους ότι στην περίπτωση που το κάνουν δε θα παρελάσουν.

«Θεωρώ ότι ήταν άτοπο από εκείνη τη στιγμή, να πει στα παιδιά ότι δε θα παρελάσουν», εκτίμησε ο Α. Ζούτσος.

Παράλληλα, για την ημέρα της παρέλασης, είπε πως έξι από τους μαθητές του Λυκείου αποφάσισαν να παρελάσουν με μαθητές άλλου Λυκείου, οι οποίοι αρνήθηκαν πλην δύο.

Έτσι, οκτώ συνολικά παιδιά έκαναν παρέλαση, στο τέλος της παρέλασης, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή».

Ο Δήμαρχος όμως, εκτίμησε ότι «τα παιδιά δεν παραβίασαν καμία σχολική διάταξη, έκαναν αυτό που ήθελαν, χωρίς να φέρουν τα διακριτικά του σχολείου» και χαρακτήρισε την τιμωρία που τους επιβλήθηκε «άκρως αυστηρή».

Αντιδρούν οι μαθητές στη ποινή: Ως πατριωτάκια θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση.

Μιλώντας στο notioanatolika.gr εκπρόσωπος των μαθητών ανέφερε ότι θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου».

«Δεν θεωρώ δικαιολογημένα την ποινή που μας επιβλήθηκε. Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής» πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής.

«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό μας τρενάρανε όμως κάποιοι καθηγητές με εξαίρεση δύο οι οποίοι μας παρότρυναν να το κάνουμε. Φέτος είμαστε στην τελευταία χρονιά (σ.σ. Γ’ Λυκείου), είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τα “πιστεύω” μας», συμπλήρωσε για να καταλήξει:

«Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως… πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση. Στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας της Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα