«The Last Dance»: Σαρώνει το ντοκιμαντέρ για τον Τζόρνταν – Απίστευτες ιστορίες για τον κορυφαίο των κορυφαίων (video)

Προβάλλεται ήδη και στην Ελλάδα το πολυαναμενόμενο «The Last Dance» για τον Μάικλ Τζόρνταν και όλοι οι φίλοι του μπάσκετ και όχι μόνο, περιμένουν με ανυπομονησία και τα επόμενα επεισόδια του σπουδαίου ντοκιμαντέρ. Ξεκίνησε να προβάλλεται «Ο τελευταίος χορός του Τζόρνταν» και ήδη έχει σαρώσει…

Η σειρά πραγματεύεται το «κύκνειο άσμα» του πρώην σπουδαίου αστέρα και της δυναστείας που είχαν χτίσει οι Σικάγο Μπουλς (1997/98). Αφηγείται το πώς ένας αθλητής άλλαξε την μοίρα μίας ομάδας και πως μία ομάδα σημάδεψε μία ολόκληρη

εποχή.

The Last Dance: The untold story of Michael Jordan and the Bulls. #NBA #ChicagoBulls #MerryChristmas via #ESPN pic.twitter.com/BdPXYtetel

— LNP Services (@LNPServices) December 25, 2019

Το «The Last Dance» ήρθε στις ζωές μας και αποθεώθηκε. Οι ιστορίες που αναφέρονται – άλλες γνωστές, άλλες λιγότερο γνωστές – συνεπήραν τον κόσμο.

Τα επεισόδια είναι χωρισμένα σε κομμάτια και θα βγαίνουν δύο κάθε Δευτέρα, ενώ συνολικά φτάνουν τον αριθμό των δέκα. Δέκα επεισόδια, ανά δυάδες στον αέρα κάθε εβδομάδα για τις επόμενες πέντε θα καθηλώσουν όλον τον κόσμο, μπασκετικό και μη. Ο μύθος του Τζόρνταν δε θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό.

Τη Δευτέρα του Πάσχα (20/04) προβλήθηκαν τα πρώτα επεισόδια στις ΗΠΑ, μέσω του «ESPN» (έκανε ρεκόρ τηλεθέασης), ενώ λίγο αργότερα ήταν διαθέσιμο στο Netflix για την Ελλάδα.

O… χαμηλόμισθος Πίπεν και η αδιανόητη θέση του στην λίγκα

Παράλληλα, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια ήταν εκείνο φυσικά για τον Σκότι Πίπεν, που έλαμψε μαζί με τον Τζόρνταν. Πιο συγκεκριμένα, ήταν ο 6ος παίκτης του Σικάγο σε μισθό και μόλις 122ος της λίγκας, ενώ κέρδισε 6 πρωταθλήματα ΝΒΑ με μια 7ετή συμφωνία των 18 εκατομμυρίων δολαρίων.

Scottie Pippen was the 122nd-highest-paid player in the NBA in ’97-98, but was easily one of the best players in the league. #TheLastDance pic.twitter.com/CcJ132Nbb8

ESPN (@espn) April 20, 2020

Οι συμπαίκτες του Τζόρνταν στο… τσίρκο της κοκαΐνης

Υπάρχει όμως και μία που τράβηξε τη προσοχή. Κάποια στιγμή ο Μάικλ Τζόρνταν ερωτάται για το γεγονός πως οι Μπουλς είχαν το παρατσούκλι «το περιοδεύον τσίρκο κοκαΐνης», γιατί πολλοί παίκτες της ομάδας ήταν χρήστες ναρκωτικών. Ο MJ δεν απέφυγε να απαντήσει και θυμήθηκε μια ιστορία από τον ρούκι χρονιά του (1984/85) και την… προσγείωσή του στην πραγματικότητα όταν πριν από έναν εκτός έδρας φιλικό αγώνα μπήκε σε ένα δωμάτιο και είδε σχεδόν όλους τους συμπαίκτες του να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Latest Teaser Trailer for the 10-hour documentary on Michael Jordan #TheLastDancepic.twitter.com/XlMNd0P9cL

— Ballislife.com (@Ballislife) December 24, 2019


«Άνοιξα την πόρτα και από τη μία πλευρά υπήρχε κοκαΐνη, από την άλλη τσιγαριλίκια και στην άλλη γυναίκες», θυμήθηκε χαρακτηριστικά ο Τζόρνταν, για να προσθέσει: «Το πρώτο πράγμα που είπα τότε ήταν ‘κοίτα φίλε, δεν θέλω’. Κι αυτό γιατί το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως αν έρθει κάποιος εκεί και με δει, θα μοιάζω εξίσου ένοχος με όλους τους άλλους. Από τότε ήμουν συνήθως μόνος μου στις αποστολές. Δεν καπνίζω, δεν παίρνω ναρκωτικά και εκείνη την περίοδο δεν έπινα. Απλώς ήθελα να ξεκουράζομαι και να παίζω μπάσκετ».

Με αφορμή λοιπόν αυτό το σχόλιο του Τζόρνταν, έγινε η αναμενόμενη αναζήτηση στο ρόστερ των Μπουλς από την σεζόν 1984/85. Έπειτα λοιπόν από αυτή την αναζήτηση, διαπιστώθηκε ότι τρεις παίκτες από εκείνο το ρόστερ παραδέχθηκαν στην συνέχεια της καριέρας τους ότι είχαν πρόβλημα εθισμού με τα ναρκωτικά.

Για την ιστορία, η δεκαετία του ’70 και του ’80 (κυρίως στις αρχές) θεωρείται «σκοτεινή» στο ΝΒΑ, με έρευνες να αναφέρουν ότι υπολογίζεται πως στις αρχές της δεκαετίας του 80? ένα ποσοστό 40-75% των παικτών έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Κοινώς, αυτό που είδε ο Τζόρνταν έμοιαζε με τον κανόνα τότε στις ομάδες και όχι την εξαίρεση, με το ΝΒΑ να υποχρεώνεται να αλλάξει τους κανονισμούς από το 1984 προκειμένου να καθαρίσει το όνομα της λίγκας.

Ξετρελάθηκαν οι NBAer με την πρεμιέρα

Τα σχόλια μερικών εν ενεργεία παικτών του NBA για τα δύο πρώτα επεισόδια ήταν ιδιαίτερα εγκωμιαστικά.

Αναλυτικά:

Μάτζικ Τζόνσον: «Ήταν φανταστικό και λάτρεψα και τις δύο ώρες του. Οι νεαροί φίλαθλοι που δεν μπόρεσαν να τον δουν να παίζει καταλαβαίνουν τώρα γιατί είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Για μένα ο Τζόρνταν, ο Μάικλ Τζάκσον και η Μπιγιόνσε είναι οι τρεις μεγαλύτεροι διασκεδαστές της εποχής μου. Και θα μπορούσατε να βάλετε στη συζήτηση και τον Μοχάμεντ Άλι».

Ντουέιν Γουέιντ: «Ο Τζόρνταν το’ είχε! Ήταν ο εκλεκτός για να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών».

Ντέμιαν Λίλαρντ: «Ο Μάικ από άλλον πλανήτη. Ήταν διαφορετικός».

Ζακ ΛαΒίν: «Θα μπορούσα να δω και τα δέκα επεισόδια τώρα».

Τομπάιας Χάρις: «Οι καλύτερες δύο ώρες της καραντίνας».

Βίκτορ Ολαντίπο: «Ουάου! Ανυπομονώ για την επόμενη εβδομάδα».

Τρίσταν Τόμπσον: «Χαίρομαι που ο Σκότι παίρνει τον σεβασμό που του αρμόζει. Ήταν ένα τέρας».

Ρούντι Γκομπέρ: «Η προσφορά του Πίπεν στην ομάδα είναι ακόμη υποτιμημένη».

Τζαμάλ Κρόφορντ: «Και θα γίνεται καλύτερο σε κάθε επεισόδιο. Το είχαμε ανάγκη αυτό!».

“The Last Dance” Docu Focuses On Chicago Bulls + Features Michael Jordan, Scottie Pippen, Barack Obama, Kobe Bryant & Nas [Trailer] https://t.co/IjNuhtRgwe pic.twitter.com/u3meyO1y0z

— theJasmineBRAND (@thejasminebrand) December 25, 2019

Η μικρή… παραφωνία στο ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ #TheLastDance έκανε πρεμιέρα και καθήλωσε, αλλά αυτό το αριστούργημα ωστόσο είχε ένα ενδιαφέρον ψεγάδι.

Βλέποντας κάποιος τον Μπαράκ Ομπάμα να εμφανίζεται κάποια στιγμή για να μιλήσει για το φαινόμενο των Μπουλς και του Τζόρνταν, στην περιγραφή του ονόματός του αναφέρεται απλώς ως «πρώην κάτοικος του Σικάγο» και όχι ως «πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ».

Είναι γνωστό ότι ο Ομπάμα έχει καταγωγή από το Σικάγο και ότι ήταν (με διαφορά) ο πιο μπασκετικός Πρόεδρος. Το γεγονός ωστόσο ότι το ESPN αμέλησε να αναφέρει ότι υπήρξε Πρόεδρος και έμεινε στην… καταγωγή του προκάλεσε εντύπωση.

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό καρέ:

«Δεν θα επέλεγα τον Τζόρνταν ως Νο1 pick»

Η σειρά – ντοκιμαντέρ για την τελευταία σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν στους Σικάγο Μπουλς δε σταματά να αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες ιστορίες, αλλά και ατάκες.

Μια από αυτές ειπώθηκε από τον general manager των Μπουλς το 1984, Ροντ Θορν. Ο πρώην GM παραδέχτηκε ότι εκείνη τη σεζόν, θα επέλεγε ως πρώτο pick της ομάδας τον Χακίμ Ολάζουον και όχι τον Μάικλ Τζόρνταν.

«Ο Ολάζουον θα ήταν η πρώτη επιλογή όλων, συμπεριλαμβανομένου και εμού», παραδέχθηκε ο Θορν και συνέχισε: «Το 1984, ο Ολάζουον θεωρείτο ως ο καλύτερος παίκτης στο draft και κανείς δεν πίστευε ότι ο Τζόρνταν μπορούσε να εξελιχθεί σε αυτό που έγινε τελικά».

Βέβαια, η ιστορία έδειξε ότι ο Τζόρνταν θα αποτελούσε μια χρυσή επιλογή, κάτι που φάνηκε και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984, όπου τους οδήγησε στο χρυσό μετάλλιο. Τότε μάλιστα, ο προπονητής της Team USA, Μπομπ Νάιτ, χαρακτήρισε τον Μάικλ ως τον καλύτερο μπασκετμπολίστα που είχε δει ποτέ.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ήμασταν τυχεροί και τον επιλέξαμε λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς», συμπλήρωσε ο Θορν στο #LastDance. «Έγινε ο πιο διάσημος… ερασιτέχνης στον κόσμο λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων».

Ρεκόρ τηλεθέασης στο ESPN από το «Last Dance»

Τo «ESPN» ανακοίνωσε ότι τα δύο πρώτα επεισόδια του «The Last Dance» έκαναν ρεκόρ τηλεθέασης για ντοκιμαντέρ του δικτύου με μέσο όρο τηλεθέασης 6.1 εκατομμύρια ανθρώπων. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρεμιέρα είχε τεράστια επιτυχία.

#MJMondays When Jordan went to a WAR: It was DEFCON 1.

He was so angry at Xavier McDaniel after the foul, yelled at him: “YEAH YOU SUCKER, YEAH!”

1992 version of Air Jordan had the maximum of his powers, total confidence on his skills. He was impeccable and un-beatable. pic.twitter.com/v56Brq1cyz

— OLDSKOOLBBALL (@Oldskoolbball1) December 16, 2019


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το ντοκιμαντέρ για τους Μπουλς του 1998 συγκέντρωσε μέση τηλεθέαση 6,1 εκατομμύρια στις ΗΠΑ μέσω του «ESPN». Συγκεκριμένα, το πρώτο επεισόδιο παρακολουθούσαν κατά μέσο όρο 6.3 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ το δεύτερο επεισόδιο έβλεπαν κατά μέσο όρο 5.8 εκατομμύρια άνθρωποι.

Αυτός ο αριθμός συντρίβει το προηγούμενο ρεκόρ για ντοκιμαντέρ από το ESPN, που ήταν 3,6 εκατομμύρια τηλεθεατές για το «You Dont Know Bo» που αφορούσε στον άλλοτε αθλητή του μπέιζμπολ και του αμερικανικού φούτμπολ, Μπο Τζάκσον.

Πηγή: sportime.gr

Πηγή: «The Last Dance»: Σαρώνει το ντοκιμαντέρ για τον Τζόρνταν – Απίστευτες ιστορίες για τον κορυφαίο των κορυφαίων (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα