Tο νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία ανακοινώνει ο Τσίπρας – Προ των πυλών ριζικές αλλαγές

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το υπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΗ ανακοίνωση του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 14:00Η εν λόγω κίνηση αυτή έρχεται ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το Λαύριο

Ριζικές αναμένονται οι αλλαγές που θα ανακοινώσει σήμερα, Πέμπτη, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

σχετικά με τα σχέδια της Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου και θα ανακοινώσει το νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 14:00.

Η Πολιτική Προστασία θα συμπεριλαμβάνει έναν ενιαίο σχεδιασμό για φορείς όπως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Κέντρο Αντισεισμικής Προστασίας, την αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εθελοντών και άλλων.

Η εν λόγω κίνηση έρχεται ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα από το Λαύριο, όπου και παρουσίασε αναλυτικά ένα σχέδιο με 20 συνολικά παρεμβάσεις – «τομές», με σκοπό την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος (προστασία αιγιαλού, αποτροπή άναρχης κι αυθαίρετης δόμησης κλπ.).

«Η κυβέρνηση έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη και η συγγνώμη της είναι έμπρακτη, με πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των ζημιών, για την στήριξη των ανθρώπων και με την αντιμετώπιση της οικιστικής αυθαιρεσίας, αλλά και με προτάσεις για την αναβάθμιση και την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα