To πρόγραμμα με ντοκιμαντέρ της Cosmote TV ελεύθερο για το ελληνικό κοινό

Η Cosmote TV, στηρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες της ελληνικής οικογένειας, όσο «μένουμε σπίτι», προσφέρει πρόγραμμα με ντοκιμαντέρ και εκπομπές του Cosmote History HD, ελεύθερα για όλους, μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με επιστολή του απευθύνει

πρόσκληση για την ψηφιακή αλληλεγγύη σχετικά με την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών λόγω του κορονοϊού προς τα μέλη του ΣΕΠΕ, τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, τα μέλη της «Ελληνικής Συμμαχίας για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση» και τις επιχειρήσεις συνδρομητικών υπηρεσιών.

Πιο αναλυτικά, μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020, το Cosmote History HD @YouTube, με ξεχωριστή ροή 24ωρης διάρκειας, θα μεταδίδει σε υψηλή ευκρίνεια επιλεγμένα ντοκιμαντέρ της Cosmote TV, καθώς και εκπομπές με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τα παιδιά και τους νέους. Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζει την κίνηση της Πολιτείας #DigitalSolidarityGR για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας, της ψυχαγωγίας και της εργασίας των πολιτών από το σπίτι.

Στο πρόγραμμα του Cosmote History HD @YouTube, που ξεκινά να προβάλλεται σήμερα Τρίτη 17/3 στις 20.00, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν:

• Η παραγωγή της Cosmote TV «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία», για την προσωπική, αλλά και δημόσια ζωή εμβληματικών ζευγαριών της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Η σειρά βασίζεται στο νέο ομώνυμο βιβλίο της Λένας Διβάνη, η οποία υπογράφει το σενάριο και παρουσιάζει τα 9 επεισόδια του ντοκιμαντέρ.

• Το docudrama «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του», που μέσα από δραματοποιημένες σκηνές, αφηγήσεις ιστορικών και σπάνια ντοκουμέντα, ξετυλίγει τη ζωή και τη σταδιοδρομία του σπουδαίου Έλληνα πολιτικού.

• Η καταξιωμένη εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου», όπου ο Χρίστος Βασιλόπουλος, μέσα από έρευνα, μαρτυρίες και ντοκουμέντα, ρίχνει φως σε ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την ιστορία της χώρας μας. Θα προβληθούν όλα τα νέα επεισόδια της εκπομπής, που τα τελευταία τρία χρόνια φιλοξενείται αποκλειστικά στην Cosmote TV.

• Η ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ «Ο Μεγάλος Πόλεμος – Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)», που, μέσα από έρευνα και την τεκμηρίωση πάνω από 80 σπουδαίων Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καταγράφει όλα τα στάδια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

• Η σειρά 12 επεισοδίων «Ο κόσμος των Ελλήνων», η οποία παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός πολιτισμός επηρέασε και επηρεάζει ακόμα τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική και τη φιλοσοφία, μέσα από την ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών χώρων σε Ελλάδα, Ιταλία, Αίγυπτο, Τουρκία, κ.ά.

Το πρόγραμμα του Cosmote History HD @YouTube περιλαμβάνει και εκπομπές με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τους νέους που διαβάζουν στο σπίτι, όπως το «3 Λεπτά για την Ελληνική Γλώσσα», όπου ο καθηγητής γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, εξηγεί με απλά λόγια τον σωστό τρόπο να χρησιμοποιούμε ελληνικές λέξεις και εκφράσεις και σχολιάζει συνήθη γλωσσικά λάθη και το «Φράσεις με Ιστορία», όπου άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών εξηγούν τη σημασία γνωστών εκφράσεων (π.χ αποδιοπομπαίος τράγος, mea culpa, μήλον της έριδος) τις οποίες χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Επίσης, στην εκπομπή «Λόγος – Αντίλογος» οι νέοι μπορούν να μάθουν πώς να επιχειρηματολογούν σωστά, μέσα από πραγματικά debates φοιτητών, πάνω σε σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η ευθανασία, τα κοινωνικά δίκτυα, η τεχνητή νοημοσύνη κ.ά.

Τον Απρίλιο, το πρόγραμμα του Cosmote History HD @YouTube θα εμπλουτιστεί με νέες πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές της Cosmote TV, όπως η σειρά ντοκιμαντέρ «Άγιο Όρος – Ψηφιακή Εποχή», για τον ανεκτίμητο πολιτιστικό πλούτο της Αθωνικής Πολιτείας και το τιτάνιο έργο της ψηφιοποίησης των 2,2 εκατ. κειμήλιων, χειρόγραφων, γλυπτών, αγιογραφιών και άλλων σπάνιων αντικειμένων του Άγιου Όρους, που ανέλαβε ο Όμιλος ΟΤΕ, καθώς και άλλες εκπομπές εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

(πληροφορίες από naftemporiki.gr)

Πηγή: To πρόγραμμα με ντοκιμαντέρ της Cosmote TV ελεύθερο για το ελληνικό κοινό - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα