«Αίσιο τέλος για τους έλληνες ναυτικούς στο Τζιμπουτί» – Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών (video)

Στην Ελλάδα επιστρέφουν μετά από μήνες ομηρίας στο Τζιμπουτί της Αφρικής οι τρεις εναπομείναντες Έλληνες ναυτικοί, μετά τις συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση στο twitter.

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας έλαβε τέλος ο εγκλωβισμός και η πολύμηνη ταλαιπωρία των Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί», σημειώνει

ο κ. Βλάσης και συμπληρώνει: «Χθες οι 3 εναπομείναντες ναυτικοί, που βρίσκονταν εκεί, αφέθηκαν ελεύθεροι και επιστρέφουν στην πατρίδα».

Υπενθυμίζεται ότι τέλη Μαρτίου στην αγκαλιά της κόρης του, μετά από 168 μέρες βρέθηκε ο Α’ Μηχανικός του πλοίου «Πτολεμαίος» που από τον Οκτώβριο βρίσκεται στο Τζιμπουτί. Πρόκειται για τον Γιώργο Μπουγιούκα…

Συγχαρητήρια στους Υπουργούς @NikosDendias και @G_Plakiotakis για την επίλυση μιας εξαιρετικά δύσκολης υπόθεσης κι εν μέσω μάλιστα της πανδημίας, που εκ των πραγμάτων δημιουργούσε και δημιουργεί επιπρόσθετες δυσκολίες στο αίσιο τέλος τέτοιων περιπτώσεων.

— Kostas Vlasis (@KostasVlasis) April 26, 2020


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: «Αίσιο τέλος για τους έλληνες ναυτικούς στο Τζιμπουτί» – Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα