Ακόμα και ανά λεπτό η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxis

Ακόμα και ανά λεπτό της ώρας θα μπορούν να συνδέονται οι ταμειακές μηχανές με το taxis τον Ιούνιο του 2020, προκειμένου να αποστέλλουν σε αυτό τα στοιχεία των αποδείξεων που έχουν εκδοθεί.

Με απόφαση, την οποία υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, καθορίζονται οι προδιαγραφές για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών που θα διασυνδέονται online με το σύστημα TAXIS

το αργότερο έως τις 6 Ιουνίου 2020, ώστε να διαβιβάζουν στην πλατφόρμα myDATA των αποδείξεων λιανικής αναλυτικά ανά συναλλαγή.

Με τις προδιαγραφές αυτές εισάγεται ένα νέο στοιχείο στις αποδείξεις λιανικής, το QR Code, με το οποίο θα αποδεικνύεται η εγκυρότητα ή μη μιας απόδειξης. Μέσω αυτού, θα μπορεί να ελέγχεται αν το παραστατικό, που εξέδωσε η επιχείρηση είναι το ίδιο με αυτό, που θα καταχωρήσει στο myDATA.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ τα χρονικά διαστήματα που θα γίνεται αυτόματη διασύνδεση των ταμειακών με το taxis για την αποστολή των δεδομένων των αποδείξεων που θα εκδίδονται είναι τα ακόλουθα:

κάθε 1 λεπτό – Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1.440 αποστολές το 24ωρο.κάθε 15 λεπτά – Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 96 αποστολές το 24ωρο.κάθε 24 ώρες – Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1 αποστολή το 24ωρο.

Πηγή: Ακόμα και ανά λεπτό η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxis - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα