Αλλαγές για τους μουφτήδες ζητά η Τουρκία – Κάνει λόγο για «ομογενείς» στη Θράκη (video)

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, αυτή τη φορά μέσω του εκπρόσωπο Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, ο οποίος έθεσε ζήτημα επανεξέτασης του σχεδίου νόμου για τους μουφτήδες, κάνοντας παράλληλα λόγο περί «ομογενών» τους στη Θράκη.

«Πρωτίστως, περιμένουμε από την Ελλάδα η οποία δεν αναγνωρίζει τους εκλεγμένους μουφτήδες της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης να πάψει να τηρεί αυτή τη στάση και να λάβει υπόψη τις προσμονές της μειονότητας στις τροποποιήσεις που θα γίνουν», ανέφερε

ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη ανησυχούν για το σχέδιο νόμου που στοχεύει στην άρση της αυτονομίας του αξιώματος των μουφτήδων που ανατέθηκε από διεθνείς συμφωνίες. Αναμένουμε να επανεξετασθεί αυτή η τροπολογία σχετικά με το αξίωμα του μουφτή, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τις απόψεις και τα αιτήματα της μουσουλμανικής μειονότητας», είπε χαρακτηριστικά ο Χ. Ακσόι.

Συνεχίζοντας, ο Χαμί Ακσόι επισήμανε ότι η Τουρκία συμμερίζεται τις ανησυχίες της μειονότητας, ενώ κάλεσε τις ελληνικές αρχές «να σταματήσουν να “αγνοούν τους εκλεγμένους μουφτήδες”.».

Το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

Keywords
Τυχαία Θέματα